Siden Clara Tauson fyldte 13 år har hun primært deltaget i turneringer under ITF, hvor hun indtil videre har vundet 3 Grade 4 titler, en enkelt Grade 2 og to Grade 1 samt en enkelt $15.000 på Women's Pro Circuit touren.
Desuden er Clara regerende Europamester i U18

Ovennævnte flotte præstationer er blevet bemærket af Tennis Europe (TE), hvor Clara tidligere var i 9 finaler på Tennis Europe Junior Tour, hvoraf hun vandt titlen i 5 af dem.
Tennis Europe har netop på deres hjemmeside introduceret Clara Tauson, som blev stillet en række spørgsmål, som hun beredvilligt har givet nogle kvalificerede svar på.

Dansk Tennis Forbund har linket til introduktionen herunder.

Det første spørgsmål handler om, hvordan hun føler efter sommerens fortrinlige resultater, hvor det nævnes, at hun er den anden danske spiller, der nogensinde har vundet U18 Europamesterskabet, som Eva Dyrberg vandt i 1991.

Clara var meget tilfreds med, at Tennis Europe gav hende en “special exception” som den yngste deltager, selvom hun reelt stadig er U16-spiller.
Hun havde hørt en masse godt om netop denne turnering i Klosters i Schweiz, hvor åbnings-ceremonien var helt spektakulær, selvom vejret ikke var det bedste.

De fantastiske seværdigheder omkring Klosters blev værdsat af Clara, som følte sig ekstremt velkommen på grund af turneringsdirektøren og de øvrige involverede ved turneringen.

EM U18: Clara Tauson vinder titel med storspil mod polsk prof-spiller

Da Clara blev spurgt, hvordan hun startede med at spille tennis, svarede hun at det begyndte en onsdag i 5-6 års alderen, da hun var med sin far (Søren Tauson), som spillede double med sine venner, og Clara ventede tålmodigt på, at de blev færdige i håb om, at han ville spille med hende et par minutter.

Søren lånte hende en ketsjer tilhørende Claras storesøster, og han kastede en bold hen til hende, og hun ramte den så godt, at Søren fornemmede, at tennis måske kunne være interessant for hende.
De fortsatte en halv time samme aften, og i de næste par år en gang om ugen med både soft tennis og med forskellige farver bolde (orange, grøn, rød etc.), inden hun igen blev introduceret for den gule bold.

I de første par år havde Clara haft andre interesser udover tennis, indtil hun senere blev mere dedikeret og virkelig nød at spille tennis hver dag, og hun overværede derudover turneringer i forskellige danske klubber og på TV etc.

Clara Tauson
Foto: Torsten Zimmermann/Tennis Europe – Søren Tauson & U18 Europamester Clara Tauson

Tennis Europe fokuserede naturligt nok på, at Clara havde været i 9 finaler og vundet 5 titler på Tennis Europe Junior Tour, og hun blev spurgt om en forklaring på de gode resultater.

Clara fremhævede det hårde arbejde for at forbedre sin tennis som følge af både god fysik og smidighed, hvilket har lønnet sig, og hun føler sig godt til rette uanset underlaget.
Hun fremhævede igen glæden ved at spille tennis og konkurrere samt rejse rundt i Verden, og titlerne er en bonus oveni dette.

Clara Tauson
Foto: Privat – Clara Tauson på farten (French Open 2018)

Clara kan i 2018 blive den første dansker, der – udover Caroline Wozniacki – slutter i top 10 på Year End ITF Junior Ranking, og derfor blev hun spurgt, om Caroline er en inspiration for hende.

Selvfølgelig har Caroline været en stor inspiration som dansk tennisspiller, som Clara har set spille alle de store turneringer, som hun selv håber at blive en del af med tiden.
Hun beundrer Carolines mentale og fysiske styrke, og hun betegner Caroline som en meget venlig og “nede på jorden” kvinde, der har arbejdet hårdt for sin position på touren.
Desuden fremhæver Clara, at de begge kommer fra familier, hvor sport altid har haft stor betydning i dagligdagen gennem generationer.

I nedenstående artikel lægger Tennisavisen ikke op til, at Clara skal være “den nye Wozniacki”, da hun har sin egen spillestil, og derfor bør betegnes med sit eget navn.

Clara Tauson snart klar til at overtage scenen efter Caroline Wozniacki

Tennis Europe konstaterer, at Clara blot to år efter at have repræsenteret Danmark i Tennis Europe’s junior holdturneringer allerede har vundet to sejre i single ved Fed Cup, og derfor blev hun spurgt, om deltagelsen i disse turneringer har været en hjælp til at forberede sig til Fed Cup.

Clara er sikker på, at det har modnet hende og lært hende at håndtere forskellige situationer, så hun blev bevidst om, hvad der skulle arbejdes på, når hun vendte hjem til Danmark.
Som junior har hun en enestående mulighed for at konkurrere på internationalt niveau, og tale med både andre spillere og hendes egen og andres coach om træning, turneringer etc.

Da hun blev spurgt, hvor vigtigt det er for hende at repræsentere sit land, svarede hun at Fed Cup er en drøm, der er gået i opfyldelse, da det er en stor ære for hende at repræsentere Danmark, og hun nyder altid at spille på hold med sine holdkammerater.
De har det sjovt sammen, hvilket er helt specielt i tennis, som normalt er en meget individuel sport.
Fed Cup er desuden en mulighed for at møde ældre og højere rangerede spillere.

Herunder Tennisavisens afsluttende rapport fra Athen, da Clara sammen med Karen Barritza og kusinerne Emilie Francati og Maria Jespersen sikrede Danmark oprykning til Group I Europe/Africa, hvor Danmark spiller i 2019 – måske med både Clara Tauson og Caroline Wozniacki på holdet.

Video-rapport 5 af 5 fra Fed Cup Athen: Kulminationen da oprykning blev sikret med sejr over Israel

Til sidst blev Clara spurgt, hvilke mål hun har for resten af året og for den fremtidige karriere, hvortil Clara indledte med at fortælle, at målet for 2018 er at forbedre sig både fysisk og mentalt.

Angående fremtiden var svaret “Et skridt ad gangen”, og hun tilføjede, at hendes drøm er at forbedre niveauet hver dag gennem hårdt arbejde, og at nyde tilværelsen på tennisbanen, samt at blive i stand til at konkurrere i alle de store “majors” og forhåbentlig vinde en masse titler i de kommende år.

Clara Tauson
Foto: Privat – Clara Tauson, vinder Grade 1 i Repentigny forud for US Open 2018.

Clara er efter US Open no. 9 på ITFs rangliste, men på grund af et afbud har hun fået invitation til at deltage ved ITF Junior Masters, som afvikles for de 8 bedste i Chengdu i Kina fra 22. oktober.