French Open titlen er for Holger et afsæt til endnu større mål om at blive Verdens bedste tennisspiller og vinde alle de store Grand Slams

Når danske sportsfolk vender hjem efter at have opnået store internationale sportslige triumfer er der tradition for, at de får serveret pandekager på Københavns Rådhus, og et eksempel herpå var, da både Caroline Wozniacki og hendes far og coach blev hædret, efter at Caroline i 2018 indfriede et stort karrieremål ved at vinde Australian Open.

Rådhuspandekager
Foto: Tennisavisen – Rådhus-pandekager til Caroline og Piotr Wozniacki 2018

Da Holger Vitus Nødskov Rune søndag ankom til Kastrup Lufthavn med det synlige bevis  på, at han blot 6 uger efter sin 16-års fødselsdag havde vundet karrierens hidtil største sejr ved juniorernes udgave af Grand Slam turneringen French Open, der officielt benævnes som Roland Garros Junior Championships, ventede ligeledes pandekager, som er en af Holgers livretter.

Ganske vist var Holger ikke inviteret på Københavns Rådhus, men da han efter nogle begivenhedsrige dag i Paris og modtagelse i Kastrup Lufthavn, kunne slappe af derhjemme, blev der serveret pandekager, inden Holger derefter sammen med storesøster Alma kunne hygge sig med en film.

Foto: Tennisavisen – HIK’s Sportschef Michael Tauson

Holgers far, Anders Nødskov og Michael Tauson var mødt op for at tage imod Holger i lufthavnen.
Tauson er imponeret over, at Danmark pt. har 2 junior Grand Slam vindere, og stoltheden bliver ikke mindre, da han har nær tilknytning til dem begge, idet Australian Open vinderen Clara Tauson er hans niece, og Holger er fra HIK, hvor han er Sportschef.

Anders Nødskov, Holger Vitus Nødskov Rune, Aneke Rune
Foto: Tennisavisen – Anders Nødskov, Holger Vitus Nødskov Rune, Aneke Rune samt French Open trofæet

Også TV2 Sport og Ekstrabladet var mødt op i lufthavnen, og som det fremgår af Tennisavisens korte video herunder, var TV2 Sport først på pletten med et interview med den nyslåede Grand Slam vinder.

Dagen efter var TV2 desuden på besøg hjemme hos Holger for at lave et indslag, som formentlig bliver vist i Sporten på TV2 mandag kl. 2212.

Efterfølgende blev Holger interviewet til Ekstrabladet, og på linket herunder til bladets opfølgende artikel afslører Holger, at han også mestrer at give kvalificerede svar på de stillede spørgsmål.

https://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/tennis/dansk-grand-slam-helt-intet-kunne-stoppe-mig/7666913

Titlen er et resultat af Holgers hårde arbejde på træningsbanen, og den giver samtidig masser af selvtillid, så Holger føler sig klar til at begynde at spille seniorturneringer, og han påpeger at han under træning har vist, at han kan være med på dette niveau, og derfor handler det meget om at have den mentale styrke, som er en forudsætning for at begå sig mod de bedste, som netop er mentalt stærke.

Holger lægger ikke skjul på, at hans ambition fortsat er at blive Verdens bedste tennisspiller og at vinde alle 4 Grand Slams.

Lars Christensen, Lars Robl
Foto: Tennisavisen – Træner Lars Christensen og mental coach Lars Robl

Holgers træner Lars Christensen kan fremvise et træner CV, som meget få kan matche, idet han som træner for både Clara og Holger har andel i 2 junior Grand Slam titler. Lars Christensen bidrog til, at Holger inden 3. sæt i finalen fandt tilbage til gameplanen, og Lars Robl, der er mental coach for Holger, fik “nulstillet” Holger, så frustrationerne efter de forspildte muligheder for at lukke kampen i 2. sæt ikke spærrede for præstationen i 3. sæt, hvor det handlede om at starte på en frisk.

Den opgave blev løst til perfektion, idet Holger fra starten af 3. sæt var fuldt fokuseret på at følge planen, og når Holger leverer sit bedste, kan ingen juniorer i Verden hamle op med ham, og derfor kan DTFs Sportschef Jens Anker Buus Andersen på billedet herunder godt spejde efter nye triumfer i horisonten.

Lars Robl, Jens Anker Buus Andersen
Foto: Tennisavisen – Mental coach Lars Robl og DTFs Sportschef Jens Anker Buus Andersen

Gradvis overgang fra junior til ITF World Tennis Tour

I et indslag fra TV2 Sporten har træner Lars Christensen fortalt, at Holger endnu ikke helt skal droppe juniortennis, men finde en passende balance, så han både prøver at spille på ITF World Tennis Tour, hvor han har fået wildcard til en $25.000 (M25) turnering i Pontedera i Italien, som afvikles på grus fra 22. juli.
Selvom Holger, der fortsat er U16-spiller, kan få dispensation til U18 EM, som afvikles i Klosters samme uge, prioriteres muligheden for at spille M25 i Italien.

Forinden tager Holger til Mouratoglou Tennis Academy og træner, inden han som optakt til junior Wimbledon deltager i Grade 1 græsturneringen Junior International Roehampton, der afvikles 30. juni – 5. juli på et anlæg i nærheden af Wimbledon, hvor første uge med Caroline Wozniacki i single og Frederik Løchte Nielsen i double indledes 1. juli.

I anden uge af Wimbledon afvikles juniorernes Wimbledon, hvor både Holger og Clara Tauson er tilmeldt, men da Clara har fået wildcard til WTA 125K turneringen Swedish Open i Båstad, forventes hun ikke at deltage i Wimbledon, hvor både ukrainske Eric Vanshelboim fra KB og dansk-hollandske Christian Lerby ligeledes er tilmeldt.

Det er sandsynligt, at Holger derefter både deltager i junior-udgaven af US Open første uge i september, samt i det afsluttende 2019 Junior Master i Chengdu 23-27. oktober, hvorefter det kan være slut med junior-tennis.

Allerede inden French Open var Holger no. 1 på “ITF Junior Finals Road to Chengdu”, som omfatter point optjent siden 10. september 2018, og denne rangering blev udbygget yderligere, så Holger på 1. pladsen er 650 point foran no. 2 Martin Damm (USA), som Holger slog i semifinalen, og derved toppes listen af 2 spillere fra årgang 2003, som dermed giver “baghjul” til både årgang 2001 og 2002.

På den officielle rangliste, som omfatter turneringer de seneste 12 måneder, er Holger avanceret til 2. pladsen, 340 point efter Australian Open vinderen Lorenzo Musetti (ITA).

Formentlig spiller Holger som optakt til US Open et par $15.000 (M15) turneringer frem for de Grade 1 junior-turneringer, der er forud for US Open.

Fanskaren på Instagram eksploderer

Holger har allerede længe haft en stor fanskare, som følger ham på Instagram, hvor han for få uger siden rundede 10.000 følgere, hvilket meget få danske sportsudøvere overgår.
Under French Open har antallet af følgere været støt stigende, og i skrivende stund 2. Pinsedag har antallet passeret 13.700, hvilket er en stigning på et par tusinde nye følgere blot det seneste døgn.

Grand Slam titel udløser tilskud til dansk tennis

I juniortennis udbetales ikke præmiebeløb, men Holgers Grand Slam titel betyder dog, at dansk tennis får en andel af 1 million €, der fordeles blandt de nationer, hvis deltagere har opnået de bedste resultater.

Tennisavisen har ikke fået oplysninger om, hvor stort et beløb der er tale om, eller hvordan midlerne fordeles.

https://www.rolandgarros.com/en-us/article/russia-denmark-international-philippe-chatrier-cup

Forrige artikelDe perfekte gaver til den kvalitetsbevidste tennisspiller
Næste artikelGalleri: Billeder fra Holger Rune’s Grand Slam-sejr i French Open 2019
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.