Selvom han netop er færdig med College i USA bliver den danske tennisspiller i landet. Arbejdet med at blive en del af den internationale tenniselite har bedre kår ”over there” end i Danmark.

Efter fire år på College I Ohio er det slut. Undervejs har Mikael Torpegaard flere gang understreget, hvilken udvikling han har været igennem. Udover en stribe stærke præstationer for College har han også haft afstikkere til ATP-tennis, hvor han i såvel ferier som udvalgte perioder har skabt bemærkelsesværdige resultater. Udover en stribe sejre ved futures-turneringer har han også vundet en Challengerturnering og i den seneste tid har han via kvalifikationskampe igen opnået pæne resultater i tennissportens næsthøjeste kategori, Challenger. Aktuelt rangerer den 24-årige dansker som nummer 650 i verden. Den rangering er langtfra retvisende, da han i store dele af det seneste år har spillet College-tennis, der ikke giver point til verdensranglisten. Netop de fire år på College i Columbus, Ohio har ændret markant på både tennisspilleren og mennesket Mikael Torpegaard.

”College har helt sikkert været det rigtige valg for mig, både på og udenfor banen. For at være helt ærlig, så var jeg slet ikke moden nok til at blive professionel lige efter gymnasiet. Mit niveau tennismæssigt var heller ikke til det. Efter fire år med intensiv træning, både fysisk og teknisk er jeg et helt andet sted med mit spil, og føler jeg har en realistisk chance for at gøre mig gældende som professionel,” fortæller Mikael Torpegaard.

Det er især det setup en Collegespiller har, der har været med til at rykke på danskerens niveau. Med eksperter tilknyttet indenfor en lang række områder er de arbejdsbetingelser du har at udvikle dig under meget de samme, som hvis du var en stor stjerne og havde penge til at betale for en stribe specialisters hjælp. Det setup vil Mikael Torpegaard aldrig komme til at kunne få etableret i Danmark, derfor har han valgt at blive i USA, hvilket netop er lykkedes.

”Jeg har fået mit P1-A Visa som kan forlænge mit ophold her i Columbus. Det betyder jeg vil have træningsbase her i Ohio, når jeg ikke er ude til turneringer. Via college og mine internationale resultater har jeg fået tilknyttet en manager som kan hjælpe mig med træningsplaner, turneringsplan og sponsorer. Derudover har jeg muligheden for at anvende det setup jeg kender fra College og være en del af træningen, når jeg er hjemme,” forklarer Mikael Torpegaard.

Han forklarer videre, hvordan han er glad og stolt over College-tiden, men også finder tiden moden til at træde ind i et nyt kapitel, hvor det handler om at stå endnu mere på egne ben og jagte personlig succes. Noget de indledende gode resultater denne sommer har givet ham troen på er realistisk.

Amerikansk selvsikkerhed

Mikael Torpegaard er vokset op i det danske tennissystem og repræsenterede i flere år Lyngby Tennis Klub. Han har fået masser af hjælp og sparring af folkene omkring ham i Danmark, men alligevel har springet til USA givet ham noget mere. For her var ingen kære mor eller trygge rammer, hvor man kunne flygte fra tennis, hvis noget gik skævt. Alle giver alt hvad de har til træning og forventer det samme af dig.

”Jeg føler mig mere fortrolig med mit spil end nogensinde før. Basen er der, men jeg arbejder hele tiden på at blive mere aggressiv og komme mere frem i banen. Derudover skal min forhånd gerne være et endnu større våben i fremtiden. Derfra er det meget et spørgsmål om selvtillid, hvilket du kun kan få ved at spille turneringer og ramme stimer af sejre,” lyder det fra Mikael Torpegaard.

Han forklarer at ambitionen for det næste år er at spille sig til en rangering, der kan give direkte adgang til Challengertureringerne. Det vil sig en rangering omkring nummer 200 i verden, hvilket også vil betyde, at han kan spille med i kvalifikationen til de fire Grand Slamturneringer. Næste skridt derefter er at bygge på og blive en ATP-top 100 spiller.

Tiden foran sig og åben for Davis Cup

Det er seks år siden Mikael Torpegaard afsluttede sin tid som juniorspiller. Med fire år på college kunne man fristes til at tro, at det er ved at være sidste udkald for danskeren, hvis en drøm om top-100 skal realiseres.

”Jeg er stadig relativ ung i forhold til top-100, (gennemsnitsalder 28,6 år red.) så jeg glæder mig over, der stadig er en masse tid til at spille tennis. Når det er sagt, så er jeg helt med på, at der fortsat er et enormt arbejde mellem mig og top-100. Det er derfor jeg står på træningsbanen hver dag, det handler både om teknik samt selvtillid. De to ting skal gå hånd i hånd, hvis det skal lykkedes,” siger Mikael Torpegaard.

I Collegetiden har Torpegaard primært fokuseret på tennis i USA og ikke været ofte hjemme til Davis Cup for Danmark. Med den mere frie tilværelse efter endt skolegang kan det meget vel ændre sig fra den kommende sæson.

”Det er klart det er en stor ting at spille Davis Cup og repræsentere sit land. Så nu jeg har mulighed for det igen, så stiller jeg mig naturligvis til rådighed for holdet igen, ” fortæller Mikael Torpegaard.

Danmark er aktuelt placeret i den tredjebedste række, Euro/Afrikanske Zone 2, et sted hvor en spiller som Mikael Torpegaard vil kunne gøre en forskel for det danske landshold, der de senere år flere gange har været tæt på en oprykning.