Hverken en russisk spiller under armensk flag eller andre af de bedste U12 piger kunne stille noget op, da Emilia Henningsen foldede sig ud i den højeste U12 kategori i Tyrket

Siden Holger Rune, Elmer Møller og Clara Tauson i “gamle dage” var blandt Europas absolut bedste juniorer i de yngste årgange, har dansk tennis ikke været forvænt med topresultater i de højeste junior kategorier under Tennis Europe.

Det blev der dog i den forløbne uge ændret på af 11-årige Emilia Henningsen, som mange af Tennisavisens læsere formentlig stiftede bekendtskab med for første gang, da hun forleden blev suveræn vinder af U12 pigesingle ved UM inde i Hillerød.

UM Inde 2024: Lang vej endnu til Grand Slam, men drømmen lever for Henningsen søstrene på 9 og 11

Emilia har i denne uge deltaget ved U12 Category 1 turneringen ATIK 23 APRIL CUP, som blev afviklet i Antalya i Tyrkiet.
Blandt deltagerne var aldersgruppens 7 bedste russere, som blev transporteret i køretøjet herunder.
Selvom en af deltagerne, Kira Mikaelian ifølge Resultina spiller under armensk flag, er hun alligevel en del af det russiske landshold, hvis spillere var med til at præge turneringen, hvor der i kvartfinalerne – udover Mikaelian – var 4 russere, en kazaksthansk og en tyrkisk spiller samt Emilia, der i 1. runde (R64) vandt 6-1, 6-1 over Derin Ozguner (TUR).

Cat 1 Antalya 2024
Foto: Privat

I 2. runde fik Emilia dog god modstand i 2. sæt mod Victoria Gruntova, der i lighed med de øvrige russere deltog under neutralt flag, da Emilia vandt 6-2, 7-5, og hun fulgte sejren op med 6-3, 6-3 i 1/8-finalen mod Polina Lazarenko, der ligeledes deltog under neutralt flag.

I kvartfinalen kunne Begum Balkan (TUR) ikke true Emilia, der vandt sikkert 6-1, 6-1, hvorefter hun i semifinalen vandt 6-2, 6-4 over Vera Iamina, som også var noFlag deltager.

I finalen mødte Emilia derefter Kira Mikaelian, der som nævnt deltog under armensk flag, og igen vandt Emilia uden at afgive sæt 6-2, 6-3 og sikrede for 2. gang i karrieren en Category 1 titel.

Cat 1 Antalya 2024
Foto: Privat – Emilia Henningsen

Den første titel blev – udenfor Tennisavisen søgelys – vundet i Ponta Delgada i Portugal i marts 2023, hvor Emilia måtte bruge 3 sæt i både semifinalen og finalen.

 

Forrige artikelUge 16: Titelforsvar i München med Holger. Clara i storform før WTA 125 Oeiras
Næste artikelCH 75 Tallahassee: Johannes Ingildsen og Simon Freund vinder deres første Challenger titel
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.