Hverken Clara Tauson eller Caroline Wozniacki formåede at bevare tilstrækkeligt højt nivea, da afgørelsen faldt i 3. sæt

Hvis den største glæde i livet er “skadefryd”, har mange danskere fået en stor oplevelse, da det allerede efter en enkelt kamp for både Clara Tauson og Caroline Wozniacki ved WTA 500 Cymbiotika San Diego Open i Californien hurtigt blev klart, at den antydede mulighed for en dansk semifinale forblev teoretisk.

Uge 9: Teoretisk mulig WTA 500 semifinale med Clara og Caroline. Holger i mexikansk urocenter

Det blev dog i optakten påpeget, at meget stod og faldt med, om Clara kunne spille op til det høje niveau, som hun har vist i flere kampe i år, og den forudsætning var Clara alt for langt fra at opfylde, da hun mødte den 22-årige kineser Xin Yu Wang.

Kineseren fik helt fra starten af kampen et solidt overtag, da Clara ikke kunne matche modstanderens tempo uden at lave for mange fejl, og derfor lignede det en hurtig ekspedition, da Wang efter 6-2 i 1. sæt vandt sine første servepartier i 2. sæt ved 40-15 og 40-0, mens Clara med større besvær holdt serv til 1-1 og derefter reddede 4 kinesiske break-muligheder, da hun udlignede til 2-2.

Pludselig ud af den blå luft faldt kineserens niveau drastisk, og da Clara samtidig løftede sit spil og kæmpede for sagen, blev hun belønnet med et break, og godt hjulpet af flere kinesiske fejl førte Clara pludselig 4-2.
Desuden havde Clara muligheder for endnu et break, da Wang kom bagud 0-40 i næste serveparti, men hun afværgede dog alle 3 muligheder samt endnu en dansk break-mulighed, men på den 5. break-mulighed sørgede Wang selv for at blive brudt med en af sine 4 dobbeltfejl i sættet, hvorefter Clara i sikker stil efter 40-15 servede sættet i hus 6-2.

Allerede fra første bold i 3. sæt slækkede Clara på koncentrationen, da hun planløst rykkede frem mod nettet, hvor hun uden besvær blev passeret af Wang, der vandt partiet rent, og i det første danske serveparti lagde Clara tidligt en stopbold, som Wang  nemt kunne straffe, og en dobbeltfejl medvirkede til, at Clara blev brudt rent til 0-2, hvorefter Wang udbyggede føringen til 3-0 på et tidspunkt, hvor Clara blot havde vundet et enkelt point mod 12 til Wang, der igen sad tungt på kampen.

Der fornemmedes samtidig både dansk resignation og kinesisk kampgejst, og det skal medgives, at Wang spillede fremragende, men det fik hun også lov til, da Clara var for langt fra det topniveau, som kunne havde skabt spænding om udfaldet, som blev en overbevisende kinesisk sejr 6-2, 2-6, 6-1.

Den tidlige exit betyder samtidig, at Clara ikke optjener point til ranglisten, hvor hun potentielt kunne have optjent 25 point i kvalifikationen, hvis hun ikke havde været direkte i hovedturneringen på det sidste mandat.

Næste opgave bliver WTA 1000 Indian Wells, hvor kvalifikationen indledes på søndag.

Caroline faldt drastisk i niveau efter dominans

Den næste forudsætning for en dansker i semifinalen forekom hos bookmakerne en anelse mere realistisk, da Caroline Wozniacki blev betragtet som svag favorit mod 25-årige Anna Blinkova, der i 1. sæt ikke kunne matche danskerens bundsolide spil, og efter et tidligt break i 2. sæt var kursen mod næste runde tilsyneladende stukket ud.

Imidlertid fik Blinkova derefter kæmpet sig ind i kampen, mens Caroline tilsyneladende manglede det fornødne overskud til at bevare overtaget, som gradvis tippede over til Blinkova, der efter et tæt parti brød tilbage til 2-2 på sin 2. break-mulighed i partiet.

I det næste danske serveparti udlignede Caroline til 3-3 efter at have afværget break-muligheder ved 0-40, men da hun i det næste serveparti kom bagud 15-40 blev hun brudt til 3-5.
Caroline brød dog tilbage til 4-5, men Blinkova udnyttede derefter sin første sætbold og vandt sættet 6-4.

I 3. sæt blev Caroline brudt fra start, hvorefter hun dog brød tilbage, men det var en stakket frist, idet Blinkova dominerede resten af kampen, som hun vandt 1-6, 6-4, 6-1.

Kampens udvikling understregede, at Caroline har brug for at spille mere kontinuerligt på touren, hvis hun for alvor har ambitioner om at vende helt tilbage til toppen og gøre sig gældende i de største turneringer, og derfor nytter det ikke, at hun stempler ud og ind sporadisk, som det har været tilfældet siden hun deltog i 3 turneringer i forbindelse med US Open og derefter stillede op i Australian Open efter blot en enkelt kamp i Auckland.

Forrige artikelGentofte vandt lokalopgøret mod HIK
Næste artikelATP 500 Acapulco: Holger i kvartfinale efter solid 1. runde og suverænt 2. sæt i næste
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.