Bekymrende bundniveau hindrede sejr til Clara Tauson i kvalfinale. Trods afbud fra Nadal får Holger store udfordringer. Efter hårdt tilkæmpet 1. sæt og afbrydelse er Caroline Wozniacki i klassisk stil videre

I Tennisavisens ugentlige optakt havde Clara Tauson allerede vundet sin første kamp i kvalifikationen til den såkaldte femte Grand Slam, BNP Paribas Open i Indian Wells, hvorimod der endnu ikke var trukket lod til hovedturneringen, hvor Caroline Wozniacki har wildcard til WTA 1000 udgaven, og Holger Rune er seedet 7 i ATP 1000.

Uge 10: Clara flyvende fra start i kval til Indian Wells, hvor endvidere Caroline og Holger deltager

Clara har hidtil i 2024 været meget svingende i sine præstationer, hvilket træner Lars Christensen kun finder naturligt, indtil det høje niveau med en masse målrettet arbejde bliver cementeret fremadrettet.

I kvalfinalen mødte Clara den 22-årige amerikaner Hailey Baptiste, der på den seneste rangliste har opnået sin hidtil højeste rangering som no. 106.
På papiret en opgave der er berettigede forventninger til, at Clara kunne løse, men i det meste af kampen var niveauet ekstremt svingende.

Begge vandt deres servepartier indtil 2-2 i 1. sæt, hvorefter de på skift brød hinanden de næste 6 partier i træk i en rodet forestilling med store fejl fra begge.
Et eksempel på manglende disciplin i spillet var ved 5-4 30-15, hvor Clara havde masser af tid til et normalt slag, men i stedet valgte hun at forsøge sig med en “tweener”, der havnede udenfor banen og medvirkede til, at Baptiste igen brød serven.

Efter 6 break lykkedes det omsider for begge at holde serv – Clara endda rent, men i den efterfølgende tiebreak bevirkede minibreaks til 2-4 og 2-5, at Baptiste kunne sikre sættet 7-2.

I starten af 2. sæt blev Clara brudt rent til både 0-1 og 0-3, og Baptiste øgede til 4-0 efter 2 break-muligheder til Clara, der virkede modløs og med stribevis af fejl nærmest forærede det hele til modstanderen, indtil Clara omsider fandt nogle vindere, da hun vandt sit serveparti til 1-4, hvorefter Baptiste dog forblev på vindersporet, da hun holdt serv til 5-1.

Da Clara servede for at forlænge kampen, var hun ekstremt heldig med, at Baptiste kiksede en oplagt mulighed for et passerslag, som dommeren tilsyneladende nåede at registrere som en vinder, og Resultina app’en havde allerede registreret kampen som afgjort.

Resultina
Resultina

I stedet reducerede Clara til 2-5 med flere vellykkede satsede slag, og hun brød desuden sin modstander rent, og hun nærmede sig et comeback, da hun derefter vandt sit eget serveparti ved 40-15.

Efter endnu en reddet matchbold ved 40-30 lykkedes det for Clara både at udligne til 5-5 – med god hjælp af 3 fejl i træk fra baghånden – samt vinde sit eget serveparti til 6-5, hvorefter Baptiste var bagud 0-30 i egen serv, og alt tydede på, at Clara var på vej til at fremtvinge et tredje sæt, men Baptiste vandt de næste 4 point på danske fejl, og derfor blev kampen afgjort i endnu en tiebreak, som Baptiste vandt 7-3 og dermed kampen 7-6(2), 7-6(3) efter en kamp med bekymrende lavt bundniveau.

De næste 2 uger er Clara tilmeldt kvalifikation til henholdsvis WTA 125 Charleston og WTA 1000 Miami.
Derefter forventes næste opgave at blive Billie Jean King Cup 8-13. april i Oeiras i Portugal, hvor også Caroline forventes at deltage.

Caroline Wozniacki, Holger Rune
© 2024 Jimmie48 Tennis Photography
This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net
Unauthorized editorial or commercial usage is fee-liable.

Dagen inden selve hovedturneringen blev indledt, gennemførtes den traditionelle showturnering Eisenhower Cup, hvor Caroline og Holger deltog sammen i det såkaldte Tie Break Tens, hvor 8 par deltog.

Hver kamp var – som navnet antyder – en tiebreak til 10.
Caroline og Holger vandt i den indledende runde 10-7 over sidste års mestre Aryna Sabalenka og Taylor Fritz.

De mødte derefter i semifinalen Emma Navarro og Ben Shelton, der havde afværget matchbold, da de vandt 11-9 over Maria Sakkari og Andrey Rublev.
Et par kostbare dobbeltfejl og uskarphed undervejs medvirkede til, at det amerikanske par sikrede finale-billetten med en 10-5 sejr over danskerne.

Det spansk-græske kærestepar Paula Badosa og Stefanos Tsitsipas fungerede også perfekt sammen på banen, hvor de først vandt 10-2 over den polske duo Iga Swiatek og Hubert Hurkacz, og i semifinalen blev det 10-3 over Qinwen Zheng og Frances Tiafoe, men i finalen trak amerikanerne det længste strå med sejren 10-8, hvorved de indkasserede 200.000 dollars.

Alle indtægter bliver doneret til The Champions Volunteer Foundation, som er en non-profit afdeling af BNP Paribas Open, der støtter lokale velgørende organisationer.

Holger benytter også turneringen til at yde et bidrag til velgørenhed, idet han donerer 2.500 kr. for hvert servees under turneringen – dog minimum 50.000 kr. til Børns Vilkår, der formentlig også nyder godt af, at Holger samtidig opfordrer til at støtte indsamlingen via mobilePay.

Efter lodtrækningen havde mange uden tvivl set frem til et opgør mellem Holger og hans helt store barndoms idol Rafael Nadal, der i Holgers tidlige barndom prydede væggen på hans værelse overalt med plakater, indtil han blev skiftet ud med Roger Federer.

Det bliver dog ikke aktuelt, idet Nadal har meldt afbud, og han erstattes derfor af en indisk Lucky Loser med næsten samme efternavn, Sumit Nagal, der i primetime (kl. 03:00 dansktid) på Stadium 1 møder canadiske Milos Raonic, der er direkte i hovedturneringen på en Protected Ranking (PR) som følge af en skadesperiode.

Da de 32 seedede sidder over i 1. runde, og kampene i Holgers (øverste) halvdel spilles torsdag, møder vinderen af det nævnte opgør tidligst Holger på lørdag, hvor Day-session indledes kl. 20:00cet og Night-session kl. 03:00cet, så kampen kan både blive lørdag aften og tidligt søndag morgen eller midt om natten, som det ofte er tilfældet ved amerikanske turneringer.
Fra søndag skifter Californien til sommertid, og derfor starter kampene en time tidligere, når uret (og havemøblerne) stilles frem i Indian Wells.

På papiret øger Nadals afbud ifølge bookmakerne Holgers muligheder, men ingen modstandere er som bekendt “nemme”, og derfor er der risiko for exit i hver eneste runde, hvis Holger ikke finder et stabilt højt niveau i alle kampe.
3. runde kan også blive en alvorlig test, uanset om Holger møder 26. seedede Lorenzo Musetti eller vinderen  af 1. runde opgøret mellem Botic van de Zandshulp og Denis Shapovalov, der ligesom Raonic er med på en PR, som Nadal i øvrigt oprindeligt også var.

Modstanderen i en eventuel 1/8-finale findes sandsynligvis i et opgør mellem 12. seedede Taylor Fritz og 19. seedede Sebastian Baez, der møder op med masser af selvtillid efter 2 titler ved henholdsvis ATP 500 Rio i Brasilien og ATP 250 Santiago i Chile – dog hører med til historien, at begge titler er på grus, som er argentinerens favorit-underlag.

Hvis Holger spiller op til sin seedning som no.7, kan han i kvartfinalen se frem til at møde 4.seedede Daniil Medvedev eller 13. seedede Grigor Dimitrov, med mindre 29.  seedede Sebastian Korda blander sig i striden eller Roman Safiullin leverer en sensation undervejs.

De seedede muligheder i en eventuel semifinale er selvsagt 1. seedede Novak Djokovic, og i samme fjerdedel findes 8. seedede Hubert Hurkacz og 9. seedede Casper Ruud, der kan møde hinanden i  1/8-finalen, hvor hverken 14. seedede Ugo Humbert eller 17. seedede Tommy Paul forventes at true Djokovic.

I nederste halvdel er topnavnene 2. seedede  Carlos Alcaraz, der kan møde 6. seedede Alexander Zverev i kvartfinalen, og i semifinalen kan der være lagt op til en feinschmecker, mellem Alcaraz og Jannik Sinner, der både skal forbi 16. seedede Ben Shelton i 1/8-finalen og 5. seedede Andrey Rublev i kvartfinalen.

Dagen efter førnævnte showturnering var Caroline Wozniacki tilbage på Stadium 2, hvor hun i 1. runde mødte den 30-årige kineser Lin Zhu, som Caroline har mødt en enkelt gang i 2015 i Kuala Lumpur i Malaysia, men en sejr på 6-4, 6-1 til Caroline for 9 år siden er næppe rettesnor for styrkeforholdet i 2024.

Ved lodtrækningen valgte Caroline at starte med at serve, hvilket altid indebærer en risiko for en urytmisk start, og med 4 fejl på stribe blev den hypotese bekræftet, da Caroline blev brudt rent, og selvom hun var bedre med i kineserens serveparti, blev det kinesiske forspring udbygget til 2-0.

Herefter fik Caroline dog bedre fat i spillet, og hun brød tilbage til 2-2, hvor hun desuden tilsyneladende havde erobret et spillemæssigt overtag, men i det næste danske serveparti lukkede 3 fejl i træk til 0-40 pludselig Zhu tilbage i sættet.
Til gengæld fik Caroline selv nogle gaver, som gav mulighed for et dansk break, men muligheden forsvandt i blæsten, som var stærkt medvirkende til, at begge spillere havde svært ved at finde rytmen.

Den tiltagende blæst bidrog også til 3 kinesiske fejl, som hjalp Caroline med at holde serv til 5-4, og det omvendte sørgede for, at Zhu også kunne vinde sit serveparti til 5-5.
Zhu havde derefter break-muligheder ved 15-40, men Caroline fik udlignet, og hun afsluttede partiet på fornemste vis med en sublim vinder fulgt op af signatur-slaget – en long line vinder fra baghånden.

Da Zhu servede for at blive i sættet, havde Caroline en stor chance på en sætbold, der dog blev misbrugt, og sættet blev afgjort i en tiebreak, hvor Caroline i duellen herunder spillede sig frem til sætbold og sikrede sættet 8-6.

Zhu indledte 2. sæt med at vinde sit serveparti, hvorefter kampene på anlægget blev  suspenderet på grund af regn, som forhindrede at kampen kunne færdigspilles samme dag.

Da kampen blev genoptaget torsdag ved stillingen 0-1 30-30 i Carolines serveparti, vandt danskeren det første point efter en kinesisk fejl, som banede vejen for udligning til 1-1.
I modsætning til dagen før, hvor blæsten generede spillerne, fik Caroline væsentligt bedre styr på sit spil, hvorimod Zhu med flere fejl gjorde opgaven mere overkommelig for Caroline, der i resten af sættet blot afgav 4 point, idet en kombination af flere kinesiske fejl og – klassisk Caroline – bundsolidt spil krydret med sublime vindere sørgede for, at Caroline i lyntempo vandt sættet og sikrede en stensikker sejr 7-6(6), 6-1.

Caroline Wozniacki, Lin Zhu
© 2024 Jimmie48 Tennis Photography
This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net
Unauthorized editorial or commercial usage is fee-liable. – Caroline Wozniacki og Lin Zhu

Derved undgik Caroline at bruge unødig energi, inden hun fredag møder 25. seedede Donna Vekic, som Caroline ifølge meldinger fra træningsbanen fortsat har haft krammet på i en række træningskampe, hvor den mentale faktor dog langt fra spiller samme rolle som i en “rigtig” kamp.

I tilfælde af dansk sejr kan Caroline i 3. runde møde 6. seedede Ons Jabeur, der i 2020 sørgede for, at Carolines karriere i første omgang sluttede i 3. runde ved Australian Open, hvor Caroline var fosvarende mester.

Hvis det lykkes for Caroline at få revanche mod Jabeur, kan modstanderen i 1/8-finalen blive 10. seedede Jelena Ostapenko, der i 2. runde møder Angelique Kerber.
Vinderen af sidstnævnte opgør møder enten 17. seedede Veronika Kudermetova eller Nao Hibino, der trods 2-6 i 1. sæt uddelte “æg” til Venus Williams, da japaneren vandt 2-6, 6-3, 6-0 over den 43-årige amerikanske legende, hvis seneste sejr var over Kudermetova i august måned ved WTA 1000 Cincinnati.

Skulle Caroline overraske og nå kvartfinalen, møder hun med al sandsynlighed 1. seedede Iga Swiatek, der forventes at møde 4. seedede Elina Rybakina i den ene semifinale, mens 2. seedede Aryna Sabalenka og 3. seedede CoCo Gauff er de mest oplagte kandidater til den anden semifinale.

Forrige artikelHerrernes 1. division: TC Odense og Virum rykker op i Elitedivisionen
Næste artikelSlutspil: To klare favoritter i semifinalerne
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.