Johanne Svendsen og Clara Tauson vandt alle deres singler, da Danmark for første gang nogensinde er videre til Play-Offs

Både Johanne Christine Svendsen og Clara Tauson fandt storspillet frem på Center Court i Complexo de tenis do Jamor i Oeiras i Portugal, da de fredag vandt over Grækenland ved Billie Jean King Cup Group I Europe/Africa, men oprykning til Play-Offs til november krævede yderligere en sejr i den sidste kamp mod Letland, der i tilfælde af sejr i stedet ville sikre oprykning til Grækenland, der på grund af sejr i doublen mod Danmark ville have bedste sætscore.

BJK C 2024: Afgørende dansk 2-0 føring efter storspil af både Johanne og Clara, der blomstrede mod Sakkari

Det fremgik tydeligt at Letlands holdopstilling, at de ikke havde noget at spille for, idet de valgte at lade 16-årige urangerede Adelina Lachinova spille 2. singlen mod Johanne, og WTA-ranglistens no. 10, Jelena Ostapenko var ikke med i den lettiske holdopstilling.

Lachinova er no. 293 på ITF’s juniorrangliste, og hendes bedste resultater er en række titler i J60 juniorkategorien.
Johanne fandt ikke samme niveau som i opgørene mod Bulgarien og Grækenland, men hun fik dog tilsyneladende kontrol over kampen i løbet af 1. sæt, som hun vandt 6-3, og hun var på sikker sejrskurs i 2. sæt, hvor hun førte 5-0.

Da Lachinova derefter vandt de næste partier begyndte både nerver og usikkerhed at spille en rolle, og en række danske fejl medvirkede til, at Lachinova fik momentum og udlignede til 5-5, inden Johanne omsider igen vandt sit serveparti til 6-5.
Derefter havde Johanne 5 matchbolde, inden Lachinova med en dobbeltfejl sikrede dansk sejr 6-3, 7-5.

Kampen kan genses herover, hvor endvidere 1. singlen mellem Clara Tauson og no. 110 Darja Semenistaja vises.
Clara havde fuld kontrol over 1. sæt, som hun vandt 6-1, og i sætpausen valgte Semenistaja at sige tak for kampen.
Tennisavisen har ikke modtaget oplysninger om årsagen hertil, men sejren sikrede Danmark den eftertragtede 4. plads, som sikrer en Play-Off kamp til november.

Da Letland ikke var interesseret i at spille doublen, blev holdkaptajnerne enige om, at den ikke spilles, og derfor gik Rebecca Munk Mortensen og Laura Brunkel glip af en bonus-kamp.
Siden nederlaget til Østrig i den første kamp i mandags, har doublen ikke haft afgørende betydning i øvrige kampe, da Johanne og Clara har vundet alle deres singler, og derfor har debutanten Laura Brunkel fået mulighed for at spille doublen sammen med Rebecca i 3 af kampene.

Inden præmieceremonien stillede holdkaptajnen og spillerne op til interview til Tennisavisen.
Desværre er lydkvaliteten ikke imponerende.

Herunder et udpluk fra præmieceremonien.

Resultaterne fra både Europe/Africa og de øvrige regioner under Group I samt fra Qualifiers betyder, at følgende nationer fra Group I deltager i Play-Offs i weekenden samme uge som Billie Jean King Cup Finals afvikles 12-17. november:
Europe Africa: 1.  Holland, 2. Østrig, 3. Serbien, 4. Danmark.
Americas: 1. Columbia, 2.Argentina
Asia/Oceania: 1. Kina, 2. Korea

Desuden de tabende nationer fra Qualifiers:
Mexico, Schweiz, Frankrig, Belgen, Kazakhstan, Brasilien, Slovenien, Ukraine

Danmarks modstander findes formentlig blandt sidstnævnte, og lodtrækningen afgør desuden, om Danmark spiller hjemme eller på udebane.
En hjemmekamp mod en af de store tennisnationer vil uden tvivl være endnu et højdepunkt for Danmarks kvindelandshold.

Alle resultater fra Qualifiers og Group I Europe/Africa er opdateret på dette link: https://www.tennisavisen.dk/uge-15-holger-rune-udfordres-maksimalt-allerede-efter-foerste-kamp-i-monte-carlo/#BJKCup

Forrige artikelBJK C 2024: Afgørende dansk 2-0 føring efter storspil af både Johanne og Clara, der blomstrede mod Sakkari
Næste artikelUge 16: Titelforsvar i München med Holger. Clara i storform før WTA 125 Oeiras
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.