Efter en solid indsats mod Michael Mmoh havde Holger Rune problemer i 1. sæt mod Alexandar Kovacevic, men storspil i 2. sæt sikrede plads i kvartfinalen

Efter genansættelsen af Patrick Mouratoglou blev i Tennisavisens omtale især fokuseret på franskmandens kompetence på det mentale område, hvor det største udviklingspotentiale vurderes at være.

Mouratoglou tilbage hos Holger Rune som primært mental coach

Det er dog for spinkelt et grundlag at vurdere, om der har været en målbar effekt af, at Mouratoglou har siddet i spillerboksen i Mexico ved ATP 500 Abierto Mexicano Telcel persentado por HSBC i Acapulco i de 2 første kampe mod spillere, som Holger under alle omstændigheder forventes at vinde over.

I 1. runde mødte Holger no. 122 Michael Mmoh, som han for få uger siden mødte i kvartfinalen ved ATP 250 i Montpellier, hvor den 26-årige amerikaner var tæt på at snuppe 1. sæt, fordi Holger havde lidt for store udsving i præstationen, og tilsyneladende blev der også eksperimenteret undervejs, men Holger fik dog hevet sættet hjem alligevel, hvilket også understreger Holgers evne til at steppe op på de vigtige point.

I 2. sæt blev niveauet dog løftet tilstrækkeligt til, at sejren aldrig kom i fare, hvilket heller ikke blev tilfældet i Acapulco, hvor Holger i endnu højere grad søgte bolden og derved fik et solidt overtag, som afspejlede den reelle niveauforskel, som sejrscifrene 6-2, 6-3 antyder.

På forhånd var det forventet, at Holger i 1/8-finalen skulle møde no. 40 Jordan Thompson, der netop havde tanket masser af selvtillid, da han i weekenden vandt titlen ved ATP 250 Los Cabos i Mexico, hvor han i semifinalen vandt over Alexander Zverev og over Casper Ruud i finalen.
Desuden gik han også hele vejen i double, da han sammen med sin australske landsmand Max Purcell vandt den 2. double titel på 3 uger.

Formentlig har de mange kampe sat sine spor og kan være medvirkende til, at den amerikanske kvalspiller, no. 100 Aleksandar Kovacevic i 1. runde vandt 6-3, 5-7, 6-4 over Thompson, der uden tvivl kan få gavn af en tiltrængt pause inden Indian Wells, der starter i næste uge.

Hvis der i forvejen var forventninger til dansk sejr i 1/8-finalen, blev de ikke mindre, da det ikke var formstærke Johnson, der stod på den anden side af nettet.
Alligevel mindede kampen om førnævnte opgør mod Michael Mmoh i Montpellier, idet Holger i 1. sæt flere gange var for uskarp, når han havde muligheder i Kovacevic’ servepartier.

Til gengæld skabte Holger et par gange problemer i egen serv, hvor Kovacevic havde flere break-muligheder ved både 2-2, 4-4 og 5-5, men igen var det evnen til at løfte spillet på de vigtige point, der sørgede for, at sættet blev afgjort i tiebreak, hvor Holger var på sejrskurs, indtil en “helkikser” ved 5-3 lukkede Kovacevic tilbage.
En større amerikansk fejl ved 5-5, gav dog sætbold til Holger, der sikrede sættet med et es til 7-5.

Med sættet i hus fik Holger i 2. sæt langt bedre kontrol over sit spil, og den reelle forskel på de to spillere blev tydelig, da Holger løftede sit niveau betragteligt og kørte sættet  stensikkert hjem og sikrede sejren 7-6(5), 6-2.

I kvartfinalen møder Holger den 29-årige tyske no. 58 Dominik Koepfer, der i 1/8-finalen vandt 6-4, 5-7, 6-1 over 8. seedede Frances Tiafoe.
Der vil under alle omstændigheder være berettigede forventninger til endnu en sejr til Holger, der dog formentlig er nødt til at hæve niveauet fra 1. sæt mod Kovacevic.

Turneringens 1. runde bød på 2 store overraskelser, idet 1. seedede Alexander Zverev blev sendt ud af sin tyske landsmand no. 55 Daniel Altmaier, der vandt 6-3, 3-6, 6-3, men han blev dog selv besejret 6-4, 6-4 i næste runde af no. 54 Miomir Kecmanovic.
Desuden blev 4. seedede Taylor Fritz sendt ud 6-4, 4-6, 6-3 af den 23-årige italiener no. 41 Matteo Arnaldi, der heller ikke slap videre fra næste runde, hvor 21-årige Ben Shelton vandt 7-6(1), 3-6, 6-3.

TV 2 Sport X viser 3 af kvartfinalerne fra kl. 01:00 natten til fredag, hvor 3. seedede Alex de Minaur møder 5. seedede Stefanos Tsitsipas, inden Holger i den næste kamp møder Koepfer, så det gælder om at blive længe oppe eller stå tidligt op, hvis man ønsker at følge kampen live, men den bliver dog genudsendt på samme kanal fredag kl. 10:00.

Tidligst kl. 04:00 vises kampen mellem 6. seedede Casper Ruud og Ben Shelton.
De 3 nævnte kampe spilles på Estadio, mens kampen mellem Miomir Kecmanovic og Jack Draper spilles kl. 01:00 på Grandstand, hvor den kan følges på Tennistv.

Forrige artikelWTA 500 San Diego: Clara og Caroline stod ikke den fulde distance
Næste artikelSlutspilsplads serveret for Gentofte
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.