Østrig sikrede med sejr over Ungarn førstepladsen i Group A, hvor Danmark og Ungarn onsdag dyster om at bevare håbet om oprykning

Trods dansk nederlag mod Østrig i den første puljekamp ved Billie Jean King Cup Group I Europe/Africa var muligheden for at sikre en af de 4 oprykningspladser fortsat intakt.

BJK Cup 2024: Sygdomsramt Wozniacki måtte opgive mod Østrigs 2. single

Sygdomsramte Caroline Wozniacki var fortsat ikke klar til at spille, da Danmark onsdag mødte Bulgarien, og derfor valgte holdkaptajn Jens Anker Buus Andersen, at 19-årige Johanne Christine Svendsen skulle spille 2. singlen i den første kamp mod Bulgarien, der mandag havde indledt med et nederlag mod Ungarn.

Johanne mødte 20-årige Lia Karatancheva, der i juli sidste år havde vundet 6-7(1), 6-2, 6-0 i deres første indbyrdes opgør i juli 2023 ved W60 Liepaja i Letland, men efter en brandkamp, hvor Johanne dominerede fra start til slut med med tempofyldt spil, som bulgareren ikke kunne hamle op med, gav Johanne Danmark en perfekt start med en overbevisende sejr 6-2, 6-2.

I interviewet med Tennisavisen efter kampen var Johanne enig i, at hun havde spillet brandgodt og gjorde mange af de ting, som hun havde trænet på de seneste dage, og hun gennemførte den aftalte taktik om at spille hurtigt og med god margin.

Derefter kunne 21-årige Clara Tauson med sejr i 1. singlen mod 29-årige Viktoriya Tomova, der er no. 74 på WTA-ranglisten, sikre Danmark en afgørende 2-0 føring.
Tomova har en stærk defensiv og sender mange bolde tilbage, hvilket Clara – i interviewet med Tennisavisen efter kampen – erkendte bevirkede, at hun blev lidt for utålmodig og derved kom tidligt bagud.

I længden blev Claras mere tempofyldte spil dog afgørende, da de fejl, som er en naturlig følge af den aggressive spillestil, blev begrænset til et acceptabelt antal, og derved fik Clara et overtag, som sikrede en komfortabel sejr 6-4, 6-2.

Med sejren i hus blev der ikke brug for, at hverken Clara eller Johanne, der sammen vandt den afgørende double og forhindrede nedrykning sidste år i Antalya (øverste billede), blev valgt til den afgørende double, og derfor blev doublen en bonus-kamp, hvor 17-årige Laura Brunkel fik debut, da hun sammen med 18-årige Rebecca Munk Mortensen mødte Lia Karantancheva og Isabella Shinikova.

Efter en jævnbyrdig kamp, hvor danskerne fulgte godt med og havde flere muligheder, som ikke blev udnyttet, vandt bulgarerne 6-4, 6-4 og begrænsede Danmarks sejr til 2-1.

Ligesom dagen før, hvor Rebecca og Johanne havde mulighederne undervejs, blev marginalerne afgørende, idet bulgarerne oftest vandt i “noAdd” situationer, hvilket Rebecca i interviewet med Tennisavisen vurderer både skyldes manglende eksekvering, og at modstanderne har større rutine og er mere sammenspillet.

Laura har tidligere repræsenteret Danmark som junior, men hun fandt det særlig stort at spille med Danmark på ryggen i BJKC sammenhæng.
Hun følte ikke, at situationen (debut på BJKC) pressede hende ekstra, og hun var tilfreds med indsatsen og syntes, at de gjorde det meget godt men blot manglede marginalerne.
I slutningen af interviewet roste Rebecca sin makkers indsats.

 

Østrig vandt i den anden puljekamp i Group A 2-1 over Ungarn, og dermed har Østrig med sejre over både Danmark og Ungarn sikret sig 1. pladsen i puljen og oprykning til Play-offs til november, og derfor bliver onsdagens opgør mellem Danmark og Ungarn afgørende for 2. pladsen.

De 3 toere spiller om den sidste oprykningsplads torsdag-lørdag, hvor der desuden spilles placeringskampe.
Nationerne fra Group B og C møder hinanden torsdag, og fredag møder Danmark og de øvrige nationer fra Group B nationerne fra Group C, og lørdag spilles de sidste kampe mellem nationerne fra Group A og Group B.

Det var tirsdag fortsat uvist, om Caroline Wozniacki bliver klar til de afsluttende kampe.

Holdopstillingerne til onsdagens kampe:

Group A

Ungarn vs. Danmark – Court 4
R1: 728 Adrienn Nagy vs. 516 Johanne Christine Svendsen
R2: 601 Natalia Szabanin vs. 87 Clara Tauson
R3: Fanni Stollar/Szabanin vs. Svendsen/Tauson

Østrig vs. Bulgarien – Court 1
R1: Tamira Paszek vs. Lia Karatancheva
R2: Julia Grabher vs. Isabella Shinikova
R3:

Group B

Letland vs. Tyrkiet – Court 8
R1: Darja Semenistaja vs. Ipek Oz
R2: Jelena Ostapenko vs. Zeynep Sonmez
R3:

Grækenland vs. Norge – Court 2
R1: Valentini Grammatikopoulou vs. Emily Sartz-Lunde
R2: Maria Sakkari vs.  Malene Helgø
R3:

Group C

Serbien vs. Sverige – Court 3
R1: Aleksandra Krunic vs. Kajsa Rinaldo Persson
R2: Mia Ristic vs. Caijsa Wilda Hennemann
R3:

Holland vs. Portugal – Center
R1: Eva Vedder vs. Maria Garcia
R2: Anouk Koevermans vs. Matilde Jorge
R3:

 

Forrige artikelBJK Cup 2024: Sygdomsramt Wozniacki måtte opgive mod Østrigs 2. single
Næste artikelBJK Cup 2024: Sejre til Johanne Svendsen og Clara Tauson sikrer oprykningskampe
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.