Trods 2-5 i 1. sæt og en forstuvet ankel sikrer Holger Rune finalepladsen med 4 partier på stribe i 3. sæt

TV2 Sport havde gjort klar til at transmittere semifinalerne ved 2019 ITF World Tennis Tour Junior Finals i Chengdu i Kina, hvor 16-årige Holger Vitus Nødskov Rune mirakuløst havde sikret sig adgang, selvom han i den sidste puljekamp vrikkede om på sin venstre ankel og humpede rundt på banen uden at kunne stille meget op i sin modstanders servepartier, men til gengæld sikrede han i sine egne servepartier det nødvendige antal point til at komme i semifinalen

Junior Masters: Holger Rune kæmper sig i semifinalen med flækket ketsjer og skadet ankel

De planlagte kampe var blevet udsat på grund af regn, og derfor blev det besluttet at rykke semifinalerne i Girls singles indendørs, men da regnen ophørte blev der gjort klar til at afvikle de 2 semifinaler i Boys single på Center Court.
Planen blev dog forpurret af vejrguderne, som igen lukkede op for sluserne, og derfor blev drengenes semifinaler også flyttet indendørs, hvor der ikke var TV-dækning, så man var i stedet henvist til at følge stillingen på livescore.

Holger fik ikke den bedste start, da han allerede i sit 2. serveparti fik brudt serven mod 18-årige Valentin Royer (FRA), der havde vundet alle sine 3 puljekampe.
Franskmanden holdt fast i sit serve-gennembrud frem til stillingen 5-2, hvor livescoren kortvarigt viste, at han havde vundet sætte 6-2, og i betragtning af en melding om, at Holgers fod var forstuvet, var det på dette tidspunkt svært at tro på Holgers muligheder i kampen.

Det viste sig dog, at der var fejl i opdateringen på livescore, som kort efter i stedet viste, at Holger havde hold serv til 3-5, og i det næste parti lykkedes det at bryde tilbage til 4-5, hvorefter Holger også udlignede til 5-5.
Sættet blev afgjort i en nervepirrende tiebreak, som Holger vandt 7-5.

Ofte ser man dog, at spillere bliver brudt fra starten af næste sæt, når al koncentrationen har været brugt til at kæmpe sig tilbage, og det var præcist hvad der sket, idet Holger fik brudt sin serv i det allerførste parti i 2. sæt.
Denne gang holdt Royer fast i forspringet, og Holger havde ikke haft nogen muligheder for at bryde tilbage, da franskmanden kunne serve sættet hjem ved 5-4 og 40-15.
Alligevel gav Holger ikke op, og han fik udlignet til 40-40, og han havde desuden 2 break-muligheder til at komme tilbage i sættet, men det lykkedes alligevel for Royer at vinde sættet 6-4.

I 3. sæt blev der ikke slækket i Holgers servepartier, og han var desuden tæt på at bryde franskmanden, der dog afværgede break-muligheder ved 15-40 tidligt i sættet.
Efter at Holger havde holdt serv til 3-2 ophørte opdateringen på livescore, og tanken var nærliggende, at der kunne være tale om afbrydelse som følge af en medical timeout på grund af anklen.

Det viste sig dog, at der udelukkende var tale om tekniske problemer, hvorimod Holger ufortrødent spillede videre, indtil Tennisavisen modtog denne besked fra Kina:
“Jaaaaa 7-6, 4-6, 6-2????” efterfulgt af billedet herunder samt det øverste billede med en glad og stolt dansk vinder, der med pegefingeren indikerer den videre retning.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat

Finalen bliver et nyt opgør mod 17-årige Harold Mayot, som Holger torsdag i et meget tæt og intenst opgør besejrede i 2 tiebreaks 7-5, 8-6.
Mayot vandt i sin semifinale 6-2, 7-5 over 16-årige Shintaro Mochizuki (JPN), der tidligere på året vandt Wimbledon.

Hvis regnguderne undlader at blande sig, bliver finalen transmitteret på TV2 Sport kl. 1600 lokal tid, hvilket efter skift fra sommertid til “normal” tid er kl. 0900cet.

Også hos pigerne blev finalisterne fundet efter sikre sejre til både Diane Parry (FRA) og Daria Snigur (UKR).
Begge de franske finalister Mayot og Parry vandt i sidste uge single-titlerne ved en Grade A turnering i Osaka.

Forrige artikelJunior Masters: Holger Rune kæmper sig i semifinalen med flækket ketsjer og skadet ankel
Næste artikelHolger Rune sætter prikken over i’et i et juniorår med Grand Slam og Masters titel samt no. 1 i Verden
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.