Flere danske juniorer har markeret sig de seneste uger med både titler og finalepladser i single og double

Hver uge forsøger Tennisavisen at informere læserne om, hvordan danske spillere klarer sig i internationale turneringer på både ATP og WTA touren og ITF Men’s og Women’s og Junior’s World Tennis Tour samt i turneringer under Tennis Europe.

I de fleste tilfælde består dækningen dog kun af en løbende ajourføring af spillernes resultater, men med jævne mellemrum følges op med særskilt omtale, når der er en anledning til at nævne præstationer, som er særligt iøjnefaldende.

Når en dansk junior vinder sin første internationale titel fortjener det naturligvis at blive nævnt, selvom det nu er 2 uger siden, at 15-årige Cecilie Agerbek Fridthjof vandt single titlen ved en J30 turnering i Istanbul i Tyrkiet.

Resultatet var dog ikke den helt store sensation, da Cecilie på grund af sin rangering som no. 626 på ITF’s junior-rangliste var topseedet i turneringen, hvor hun fejede al modstand til side i samtlige kampe.

Dog afgav Cecilie et enkelt sæt i semifinalen mod den 1 år ældre 16. seedede Melis Rasim (BUL), men i 3. sæt var der ingen tvivl om udfaldet, da Cecilie vandt 6-3, 1-6, 6-0.
Undervejs til finalen havde Cecilie uddelt “æg” i de 2 første runder mod tyrkiske spillere, 6-0, 6-3 over Defne Aydemir og 6-2, 6-0 over Minel Naz Kaynak, hvorefter hun i 1/8-finalen vandt 6-3, 6-4 over en 13-årig spiller ved navn Daria, der havde fået et wildcard, som hun kvitterede for på fornem vis, da hun i 1. runde vandt 7-6(4), 6-4 over sin 15. seedede landsmand Izem Elif Olcer samt 6-1, 6-3 over den 13-årige landsmand Lila Bodur.

I kvartfinalen vandt Cecilie 7-5, 6-2 i over 8. seedede Viktoriia Lukianchenko, og efter førnævnte semifinale var Cecilie heller ikke for alvor truet i selve finalen, hvor hun vandt 6-2, 6-4 over 3. seedede Duru Kuscu, der blev den fjerde tyrkiske modstander, som blev besejret i 2 sæt.

I samme uge var der også grund til at fremhæve, at 17-årige Sarafina Olivia Hansen, der ugen forinden fik debut for Danmark i Billie Jean King Cup i Tyrkiet, opnåede et af karrierens bedste resultater i single, da hun i J200 kategorien var helt fremme i finalen i Piestany i Slovakiet, hvor hun dog ikke kunne true 3. seedede Kristyna Tomajkova (CZE), der var lige under top 100 på ranglisten, hvor hun efter finalesejren 6-2, 6-2 er avanceret til no. 63.

Sarafina var på grund af sin rangering som no. 191 seedet 14 og dermed oversidder i 1. runde (R64), hvor no. 339 Vilma Krebs Hyllested blev sendt ud af turneringen af no. 287 Nadia Kulbiej (POL), der vandt 6-2, 6-2.

I 2. runde vandt Sarafina 6-3, 6-2 over no. 482 Vlada Kozak (GBR) og derefter 6-2, 6-2 over no. 384 Katrin Pavkova (CZE).
I kvartfinalen førte Sarafina 5-2 i 1. sæt over 8. seedede no. 135 Lavinia Morreale (GER), som derefter måtte trække sig fra kampen, hvorefter Sarafina i semifinalen vandt 6-2, 6-4 over no. 247 Nela Jandova (CZE).

Resultatet medførte et avancement på ranglisten, hvor Sarafina er næsthøjste rangerede dansker som no. 149, hvilket 3 finaler i januar – J100 Bromma, J60 Malmø og J100 Glasgow – samt J100 Trnava i Slovakiet i februar har bidraget væsentligt til.

Ugen efter havde Vilma større succes, da hun både nåede finalen i single og double ved J100 Izmir i Tyrkiet.
Største besvær undervejs var allerede i 1/8-finalen, hvor Vilma efter 6-1, 6-3 i 1. runde over 16-årige no. 1549 Ipek Sakiroglu (TUR) mødte 14-årige tyrkiske Berrak Kocak, der vandt 1. sæt 6-3, men for første gang i 2023 lykkedes det for Vilma vinde en kamp, hvor hun var bagud efter 1. sæt, idet hun vandt 3-6, 6-3, 6-4.

Derefter fulgte sikre sejre i 2 sæt, da Vilma i kvartfinalen vandt 6-4, 6-2 over 3. seedede no. 323 Nisan Cana (TUR) og med de suveræne cifre 6-1, 6-0 i semifinalen over no. 961 Eva Khrustaleva, inden 2. seedede no. 294 Duru Soke (TUR) i finalen vandt 6-2, 6-4.

Duru Soko var også på den anden side af nettet i double-finalen, hvor Vilma sammen med Laura Rahnel (EST) mødte det 1. seedede tyrkiske par Duru Soko og Rada Zolotareva, der vandt finalen 6-4, 7-6(3).

I Boys singles var der også en KB’er i finalen, idet den 18-årige ukrainer 2. seedede no. 207 Erik Tkalenko blev besejret 6-4, 6-3 af 3. seedede no. 209 Anas Mazdrashki (BUL).

I samme opslag på KB’s facebook fremgår desuden, at 14-årige Sebastian Kvist var finalist i U14 Boys singles ved en Tennis Europe Category 3 turnering i Skopje i Nordmakedonien, hvor Sebastian og hans franske makker Eliot Fellman (FRA) var tæt på sejren mod det 1. seedede bulgarske par Aleksandar Tolev og Kristian Stefanov, der vandt 6-2, 3-6, [11-9]

I denne uge kunne Sebastian dog træde op på øverste trin på præmieskamlen, da han sammen med Stefan Shangichev vandt titlen i U14 Boys doubles i en Category 3 turnering i Adana i Tyrkiet efter sejr i finalen 6-4, 2-6, [10-2].

Den højst rangerede junior, no. 44 Rebecca Munk Mortensen prioriterer fortsat junior-karrieren, hvor hun i slutningen af marts vandt en J300 titel i Villena i Spanien, hvorved hun optjente 300 point, som senere blev suppleret med 60 point med en 1/8-finale ved J300 Beaulieu-sur-Mer i Frankrig og 90 point med 1/8-finale ved J500 Offenbach i Tyskland.

Rebecca bliver eneste danske junior ved French Open i starten af juni.
2 uger forinden er hun tilmeldt J500 i Madrid, hvor Sarafina på Acceptancelisten er 12 pladser fra at få adgang til kvalifikationen.

Rebecca Munk Mortensen

Sara Børkop og Mille Mørk, der begge er årgang 2006, har netop har vundet double-titlen ved J100 Mohammedia i Marokko, hvor de i finalen vandt 2-6, 6-0, [10-5] over 4. seedede Patricia Grigoras (USA) og Josephine Kunz (SUI).

Til gengæld blev det tidlig exit i single, da de begge blev sendt ud i 1. runde, hvor no. 384 Sara mødte 3. seedede no. 213 Iva Lakic (MNE), der vandt 6-1, 6-2.
Det var dog mere uventet, at no. 418 Mille blev besejret i 2 sæt 6-4, 6-4 af no. 1469 Nour El Quazzani (MAR).

Mille vandt for en måned siden sin første ITF juniortitel, da hun vandt J60 Marsa på Malta, og forleden vandt hun det individuelle DM med finalesejr over 14-årige Augusta Lucia Grau Kristensen, der for 3 måneder siden vandt sin første ITF titel ved J60 Liverpool.

Forrige artikelWTA 125 Reus: Clara Tauson med ny træner på sejrskurs overhalet i både 2. og 3. sæt
Næste artikelHolger Rune: Vil han følge i de store spilleres fodspor?