Johanne Svendsen fik en optimal optakt til junior Wimbledon, da hun med 5 sejre på stribe var i finalen i Roehampton

Efter at 18-årige Johanne Christine Svendsen nåede 3. runde ved junior-udgaven af French Open, var det oprindelig planen, at hun skulle have deltaget i kvalifikationen til en W25 turnering i Ystad, inden turen gik til London for at vænne sig til græsset i Grade 1 optakt-turneringen i Roehampton forud for juniorernes Wimbledon, som indledes lørdag.

Ifølge spilleprogrammet i Ystad skulle Johanne spille 1. kvalrunde om mandagen, men sygdom tvang hende til at melde afbud i sidste øjeblik, og i stedet kunne fokus rettes mod at komme til hægterne, inden afrejsen fredag til London, hvor Johanne havde et par dage til at forsøge at blive fortrolig med græs-underlaget.

Det viste sig hurtigt, at Johannes spil passer godt til græs, idet hun efter en jævnbyrdig kamp i 1. runde (R64), hvor Johanne med cifrene 6-4, 7-6(1) nedkæmpede no. 77 Rose Marie Nijkamp (NED), efterfølgende vandt suverænt 6-0, 6-1 over no. 49 Joelle Lilly Sophie Steur (GER).

Johanne er som følge af sin rangering som no. 24 seedet 9 i turneringen, og derfor var der ifølge rangeringen lagt op til et jævnbyrdigt opgør i kvartfinalen mod 6. seedede no. 20 Qavia Lopez (USA), der fik presset kampen ud i 3 sæt, inden Johanne sikrede sejren 6-2, 4-6, 6-4.

I kvartfinalen mod no. 38 Ranah Akua Stoiber (GBR) blev det til en ny komfortabel dansk sejr 6-2, 6-3, og fyrværkeriet fortsatte i semifinalen, hvor Johanne ifølge Dansk Tennis Forbund var “on fire”, da hun vandt 6-4, 6-1 over no. 43 Sayaka Ishii (JPN).

I finalen mod 1. seedede no. 6 Liv Hovde (USA) kom Johanne bedst fra start, men derefter tog amerikaneren kommandoen i resten af kampen, som endte med amerikansk sejr 6-2, 6-3.

Allerede inden finalen var der trukket lod til hovedturneringen ved Wimbledon, hvor Johanne er seedet 11.
Efter de gode takter i Roehampton er der grund til optimisme, inden Johanne – formentlig søndag – møder no. 54 Mia Slama (USA), der blot fik en enkelt kamp i Roehampton efter nederlag 3-6, 6-3, 5-7 til no. 125 Mingge Xu (GBR), der havde wildcard.

I tilfælde af sejr i 1. runde møder Johanne vinderen af lørdagens kamp mellem no. 37 Sara Saito (JPN) og no. 73 Olivia Lincer (USA).

Det er i skrivende stund uvist, om der bliver mulighed for at følge Johannes kampe på TV 2 Play.

Natascha Schou
Sportsfotograf.com – Natacha Schou

Det lykkedes ikke for 18-årige Natacha Schou, der er no. 110 på junior-ranglisten, at kvalificere sig til hovedturneringen i Roehampton, hvor hun efter sejr 4-6, 6-3, [10-8] i 1. kvalrunde over Kate Mansfield (USA) blev besejret 6-4, 6-3 i kvalfinalen af no. 86 Madeleine Jessujp (USA).

Kvalifikationen til Wimbledon blev ligeledes gennemført på anlægget i Roehampton, hvor Natacha i 1. kvalrunde mødte no. 116 Gabriella Broadfoot (RSA), der vandt 7-5, 6-4.

 

Forrige artikelWimbledon 2022: Nye rygproblemer tvang Clara Tauson til at trække sig
Næste artikelTennis for begyndere – gode råd fra eksperterne
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.