Holger Rune kronede et fantastisk junior sæson som French Open vinder med titlen ved Junior Master og 1. pladsen på junior-ranglisten

Inden starten på 2019 ITF World Tennis Tour Junior Finals i Chengdu i Kina havde 16-årige Holger Vitus Nødskov Rune ikke lagt skjul på, at hans mål var både at vinde titlen og afslutte sin juniorkarriere som no. 1 på ranglisten.

Efter de 2 første indledende puljekampe var kursen mod målet sat, idet Holger vandt begge yderst jævnbyrdige opgør i 2 sæt, men en forstuvet ankel i den sidste puljekamp var tæt på at spolere de store drømme, men Holger bed smerterne i sig og sikrede de sidste nødvendige point, som sikrede adgang til semifinalen, hvor han efter endnu et tæt opgør sikrede finalepladsen.

Junior Masters: Holger Rune vinder atter en gyser trods forstuvet ankel

Finalen blev en gentagelse af den 2. puljekamp, hvor Holger vandt 2 nervepirrende tiebreaks 7-5, 8-6 i en velspillet kamp på højeste niveau mod 17-årige Harold Mayot (FRA), og finalen blev mindst ligeså spændende, selvom kampen – efter Holgers egen efterfølgende vurdering – på grund af de ekstra nerver, som ofte spiller ind i store finaler, ikke hele vejen nåede samme højder som i den første kamp.

I de første partier havde Holger større besvær i egne servepartier end Mayot, der satte flere 1. server, og selvom Holger fik langt de fleste af dem i spil, fik han som følge af flere usikre slag ikke for alvor lagt pres på franskmanden i hans servepartier.
Holger satte selv færre 1. server end Mayot, som var bedre med i danskerens servepartier, men Holger fik alligevel hevet partierne hjem, men efterhånden fik Holger tilsyneladende mere styr på nerverne, og det lykkedes ham at bryde franskmandens serv til 5-4.

Mayot brød imidlertid straks tilbage, og derved måtte sættet – ligesom begge sæt i puljekampen – afgøres i tiebreak, hvor Holger var bagud 0-2, men han vandt alligevel komfortabelt 7-3.

I 2. sæt holdt begge spillere serv i starten, men ved 4-3 havde Holger chancen for at bringe sig afgørende foran 5-3, men Mayot afværgede faren, og i stedet blev Holger derefter selv brudt, hvorved franskmanden vandt sættet 6-4, og kampen skulle afgøres i 3 sæt.

Efter at Holger havde holdt sine 2 første servepartier, fulgte han med i Mayots serveparti, hvor han havde et par gode chancer for at tilspille sig break-muligheder, men en afbrænder på en oplagt chance på en kort bold, blev det i stedet fransk fordel, som dog ikke blev udnyttet, hvorefter Holger omsider tilspillede sig en break-mulighed, som blev udnyttet til 3-1.
Holger havde momentum i kampen, og han holdt sikkert serv til 4-1, og han brød endnu en gang Mayot, der virkede presset af situationen, og Holger kunne derfor serve for kampen ved 5-1, og ved 30-30 var der dansk matchbold.

Mayot holdt dog spændingen en smule i live, da han både afværgede matchbolden og derefter brød Holgers serv til 2-5, men da franskmanden servede for at blive i kampen, satte Holger trumf på og brød serven rent og sikrede titlen og sejren 7-6(3), 4-6, 6-2.

Desuden betyder sejren, at Holger fra på mandag er no. 1 på ITFs junior-rangliste, og dermed er alle sæsonens store mål opnået med både Grand Slam titel, Junior Masters titel og no. 1 på ranglisten.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat

Efter kampen fik Holger travlt med at skrive autografer og tage selfie med de fremmødte fans, og der er næppe tvivl om, at Holger med sine præstationer har fået mange nye fans i Kina.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat

På videoen herunder sender Holger signerede tennisbolde ud til de begejstrede fans.

Holger fik herefter – som den første danske vinder af Junior Masters – overrakt sin fortjente præmie af ITF’s Præsident David Haggerty.

Der blev desuden taget billeder med begge finalister sammen med Præsidenten og andre officials – incl. pandaerne.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat

Derudover blev der taget billede af Holger sammen med vinderen af Girls single Diane Parry (FRA), der vandt finalen over Daria Snigur (UKR) 6-1, 6-3.

Junior Masters
Foto: Privat

Efter at Holger i den kommende uge formentlig både får mulighed for at nyde triumfen og måske blive fejret yderligere, bliver næste opgave Red Bull Next Gen Open 2019, som Holger har fået invitation til med denne begrundelse:
At just 16 years old, Holger Rune from Denmark has made his mark on the tennis scene by winning the Roland Garros Junior Championship 2019. His efforts have not gone unnoticed and have earned him an invitation as a Direct Entry to the Red Bull Next Gen World Finals in Milan.

Turneringen afvikles 5-9. november sideløbende med Next Gen ATP Finals  i Milan, og følgende spillere deltager.

(WC) Holger Vitus Nødskov Rune (DEN) – f. 2003, ITF Junior 1 (fra på mandag)
Nicolás Alvarez Varona (ESP) – f. 2001, ITF Junior 7
(WC) Cezar Cretu (ROU) – f. 2001, ITF 241
Zizou Bergs (BEL) – f. 1999, ATP 506
Ryan Nijboer (NED) – f. 1999, ATP 537

Calin Manda (ROU) – f. 1998, ATP 823
Masamichi Imamura (JPN) – f. 1998, ATP 1196
Italiens repræsentant findes i Sporting, Milano 1-3. november