Den sidste puljekamp ved Junior Masters vil blive husket som en af Holger Runes mest heroiske kampe, hvor han endte som sejrherre, selvom han tabte selve kampen i 2 sæt

Selvom Holger vandt begge sine indledende puljekampe ved 2019 ITF World Tennis Tour Junior Finals i Chengdu, og derefter fik bekræftet af arrangørerne, at han var sikker på at gå videre til semifinalen, bevirkede de komplicerede regler for pulje-regnskabet, at Holger stadig kunne risikere at havne på 3. pladsen i puljen.

Junior Masters: Holger på vej mod semifinale efter sejre i to gyser-opgør

Risikoen for at blive “sorteper” blev endnu større, at Bu Yunchaokete (CHN), som Holger havde vundet over i sin første puljekamp, trak sig inden den sidste puljekamp mod Harold Mayot (FRA), som Holger vandt over i en gyser efter 2 tiebreak’s.
Derfor blev alle kineserens kampe nulstillet, så de ikke tæller med, når pulje-regnskabet gøres op, hvorved Holgers modstander i den sidste puljekamp, Jonas Forejtek (CZE) fik en ekstra livline, da et tabt sæt mod Bu alligevel ikke tæller med, og de overskydende 3 partier da Holger vandt 6-4, 7-6(4) over Bu forsvandt ligeledes ud af regnskabet.

Derfor var opgaven for Holger at vinde mindst 1 sæt mod Forejtek for at være helt sikker på at gå videre, men han havde også råd til at tabe kampen i 2 sæt, hvis han kunne bevare sit forspring i vundne partier, som var plus 2 efter sejren 7-6(5), 7-6(6) i torsdagens gyser mod Harold Mayot (FRA), mod Forejtek’s minus 8, da han onsdag tabte 1-6, 3-6 til Mayot, der med plus 8 var sikker på en semifinale uanset resultatet af Holgers kamp.

Forejtek skulle således både vinde over Holger i 2 sæt og indhente forskellen på 10 partier, og efter en lidt usikker start fra Holgers side var der god grund til en smule “bekymring”, da spillet ikke helt fungerede som i de tidligere kampe, og allerede i Holgers 2. serveparti ved stillingen 1-1 blev Holgers serv brudt, selvom han førte 30-0, men en god tjekkisk returnering på Holgers 1. serv fremprovokerede en dansk fejl, og en dobbeltfejl lukkede tjekken tilbage i partiet, hvorefter en stor fejl fra forhånden sendte bolden i nettet til tjekkisk break-mulighed, som blev udnyttet, efter endnu en fejl fra Holgers forhånd.

Holger fik ikke udnyttet, at Forejtek fik meget få 1. server i spil, og derfor var Holger ikke i nærheden af at bryde tilbage, men han holdt dog sin egen serv til både 2-3 og 3-4, hvor en enkelt tjekkisk break-mulighed blev afværget efter en modig 2. serv til Forejtek’s baghånd.

I det næste tjekkiske serveparti steg bekymringerne for Holgers muligheder til uanede højder, da han med en cross forhånd i den første duel fremtvang en fejl fra tjekken, der forsøgte at returnere tilbage til Holger, der var på vej mod midten bag baglinjen, men i forsøget på at ændre retning tilbage mod forhånden vred han om på sin venstre ankel.

Skaden betød at Holger efter en medical timeout, hvor han fik forbinding på, resten af kampen nærmest humpede rundt på banen, hvor han havde store problemer med at komme ud i yderpositionerne, og da spillet blev genoptaget efter ca. 10 minutters afbrydelse, bragte Forejtek sig relativt enkelt på 5-3 i egen serv, selvom Holger efter et par satsede slag var med til 30-40.

Det lykkedes derefter for Holger at holde serven til 4-5, og det var tydeligt, at taktikken var at holde duellerne så korte som muligt, men han kunne ikke hindre, at Forejtek derefter holdt serv og sikrede 1. sæt 6-4, hvorved Holgers forspring i pulje-regnskabet var reduceret fra 10 til 6 partier i Holgers favør.

Derfor var den primære opgave i 2. sæt at vinde mindst 4 partier, da Holger derved fortsat ville have et bedre pulje-regnskab, hvilket både Holger og hans team var helt klar over, og derfor var der i 2. sæt fuld fokus på at vinde Holgers egne servepartier.

Efter 1. sæt, hvor Holger ikke følte, at han havde helt kontrol over sine slag, viste det sig, at han havde spillet med en ketsjer, hvor der var en mindre revne, hvilket kan have været medvirkende til, at spillet ikke helt var på niveau med de første kampe.

I 2. sæt blev den begrænsede mobilitet til gengæld opvejet af, at Holger i langt højere grad havde initiativet i egne servepartier, og selvom han sjældent var tæt på i Forejtek’s servepartier, da tjekken klogt udnyttede situationen med velplacerede server, lykkedes det for Holger at holde sin egen serv gennem hele 2. sæt – stærkt opmuntret fra teamet, der konstant opildnede ham til “endnu et parti”.

Da Holger havde udlignet til 4-4 og dermed sikret sig plads i semifinalen, fortsatte han med at holde serven til både 5-5 og 6-6, men i den afsluttende tiebreak havde Holger tilsyneladende resigneret, og Forejtek vandt kampen 6-4, 7-6(1) efter en afsluttende dansk dobbeltfejl, men selvom Forejtek således vandt kampen, var sejrherren alligevel Holger, der er videre til semifinalen, mens Forejtek bliver no. 3 i puljen.

Holger bliver derved no. 2 i puljen, og hvis han når at blive klar, møder han derfor i lørdagens semifinale vinderen af den anden pulje, 18-årige Valentin Royer (FRA), mens puljevinderen Harold Mayot i den anden semifinale møder Wimbledon-vinderen, 16-årige Shintaro Mochizuki (JPN), der blev no. 2 i den anden pulje.

Tennisavisen fik efter kampen tilsendt ovenstående billede af Holger med en kæmpe forbinding om anklen, som skal forsøge at blive klar til at spille den sidste kamp – formentlig ved 09-tiden – på Center Court, hvor lørdagens program ser således ud:
(7) Diane Parry (FRA) vs. (12) Elsa Jacquemot (FRA) (RUS)
(11) Harold Mayot (FRA) vs. (2) Shintaro Mochizuki (JPN)
NB: 0630: (5) Daria Snigur (UKR) vs.  (13) Hurricane Tyra Black (USA)
(3) Holger Vitus Nødskov Rune (DEN) vs. (12) Valentin Royer (FRA)