Danmarks højst rangerede piger Clara Tauson og Olga Helmi bliver i denne uge testet på Grade 1 niveau. Olga fik sine første Grade 1 point, mens Clara tabte i 1. runde

Clara Tauson, som fyldte 14 år lige før Jul (21. dec) havde sidste år en drømme-sæson, hvor hun i sit første år i ITF sammenhæng nåede helt frem til finalen i hele 5 turneringer – først i en Grade 5 på Malta og de øvrige i Grade 4, hvor hun vandt titlen i den sidste, som var i Dubai i november måned.
Desuden vandt hun som 13-årig senior DM som den hidtil yngste, som hidtil var Caroline Wozniacki som 14-årig.

Claras Sportschef i HIK, farbror Michael Tauson, har til Tennisavisen fortalt, at det er planen, at Clara spiller nogle turneringer i de højere kategorier, hvor det forventes, at hun resultatmæssigt vil få det svært, men det kan til gengæld give et godt indblik i, hvad der skal til for at begå sig på dette niveau, selvom hun forventes at få nogle “øretæver” undervejs.

Hendes sæson forventes dog at blive en blanding af nogle Grade 4, hvor hun forhåbentlig kan tanke selvtillid med gode resultater, og de højere kategorier, men formentlig vil det mest være Grade 2 og 3.

I sidste uge fik Clara en forsmag på, hvad hun kan forvente, da hun i en Grade 2 i Senec i Slovakiet tabte 1-6, 2-6 til ranglistens no. 82 Vlada Koval (RUS), der er årgang 2001, og i denne uge deltager hun i Grade 1 turneringen RPM Junior Open 2017 i Vestec, Prague West, Tjekkiet, hvor hun ligeledes tabte 1-6, 2-6 i 1. runde til den næsten 1 år ældre Anastassiya Astakhova (KAZ), der havde wildcard.

Clara Tauson vinder af DM udendørs 2016
Foto: Sportsfotograf.com. – Clara Tauson

I samme turnering deltager 16-årige Olga Helmi, der i de to forgangne uger har deltaget i svenske Grade 4 turneringer, hvor hun nåede semifinalen i Bromma og finalen i Malmø.
Sidste år vandt Olga en Grade 4 turnering i Gjovik i Norge i starten af marts måned, og hun deltog efterfølgende i flere turneringer i både Grade 1 og 2, hvor det dog ikke lykkedes for hende at optjene rangliste-point, men til gengæld fik hun nogle lærerige kampe på højt niveau.

I 1. runde i den aktuelle turnering mødte Olga den 14-årige no. 916 Denisa Hunkova (CZE), som havde wildcard, og denne gunstige lodtrækning var den formstærke dansker ikke sen til at udnytte med en sikker sejr 6-1, 6-1, hvorved hun sikrede sig sine første 20 rangliste-point i en Grade 1.
Det rykker dog ikke ved hendes rangering, idet kun de 6 bedste turneringer tæller, og her har hun i forvejen 20 point som 6. bedste.

Olga kan optjene yderligere 10 point, hvis hun også vinder i 2. runde (R32), men det bliver en anderledes svær opgave mod 17-årige 12. seedede no. 133 Veronika Erjavec (SLO), der sidste år vandt hele 3 Grade 4 titler.

Forrige artikelAustralian Open 2017: Caroline viste klasse i varmen
Næste artikelAustralian Open: Alle favoritter klar til anden runde
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.