Wozniacki var oppe mod australieren Arina Rodionova, der oprindeligt kommer fra Rusland, men som har repræsenteret Australien siden 2014. Det var deres første møde.

Første sæt startede sikkert, og Caroline vandt de første 2 partier uden de største problemer, men fik modstand i tredie parti, hvor Arina havde en breakmululighed, men det blev 30. Wozniacki manglede lidt præcision i åbningspartierne, og Rodionova kom på tavlen efter et par slag, der var for lange, men spillet blev stille og roligt bedre og bedre 31. Serven var det bedste på dette tidspunkt, og 5 parti blev fx vidne til es nr. 2 og 3 af Wozniacki, og 9 vindere mod 2 var det blevet til 41. Så kom forsvaret på plads og baghånden stod for gode returer samt et par gode smash med forhånden 51. Caroline dikterede nu fuldstændigt kampen. Forhånd, baghånd, linjespil og netspil fungerede og vindertallet sluttede på 14, da første sæt sluttede 61.

Efter et par dårlige server af Rodionova, fik hun held med et par gode dropskud, der førte til en god start for hende 01. Wozniacki havde lidt besvær med sit parti, men fik det hevet i land. Rodionova var kommet mere med i kampen og vandt flere gode point – førte således 40-0 men Caroline vandt derefter 3 bolde bl.a. med et flot dropskud til baglinjen. Gode og lange dueller fulgte. Efter 10 minutters spil og 4 gange lige, lykkedes det endelig for Rodionova at tilkæmpe sig partiet. Der var mange flotte dueller 12. Varmen var der også, og den var – 33 grader (klokken var 17.30) – og Caroline klagede lidt over den hjælp, der var mellem partierne for at få bl.a. ishåndklæder. Efter marathon partiet fulgte et rent Caroline parti 22. Det lange Rodionova parti havde taget pusten fra hende, og Caroline brød rent til 32.
Wozniacki fortsatte momentum, og det blev 42. Rodionova var tydeligt frustreret, og hun havde mistet fokus og tabte igen sit parti rent 52. Caroline kunne nu serve kampen hjem, men fik det ikke så nemt, og var hurtigt nede 0-40, men Caroline viste igen sine forsvarsevner og lige. Der var nogle gode boldudvekslinger, men CAroline vandt og 62. God dag på kontoret, hvor Caroline fik uddelt en tennislektion med sikkert og varieret spil.
Kampens sidste bold:

Kamp statistik:

Baneinterviewet:

Næste modstander er Donna Vekic (CRO)

En anden halvdansk spiller amerikansk fødte Julia Boserup er også videre til anden runde efter en flot 62 64 sejr over Francesca Schiavone (ITA). Julia skal i anden runde møde Elina Svitolina (UKR) [11], og det bliver en hård nød at knække, vi får se. Held og lykke til begge spillere.

Forrige artikelAustralian Open: Julia Boserup sender Schiavone ud. Halep færdig
Næste artikelITF Junior Vestec: Første Grade 1 point til Olga. Clara stoppet i 1. runde
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.