Oskar Brostrøm Poulsen har i de seneste 4 turneringer været i finalen i enten double eller single. 1. seedet sydafrikaner løb dog med titlen i Gaborone

Når 17-årige Oskar Brostrøm Poulsen har fået omtale i Tennisavisen, har det ofte været i forbindelse med, at han er rejst sammen med Euroelite Tennis, der på deres facebook jævnligt rapporterer fra turneringerne, hvilket ofte videreformidles sammen med Tennisavisens omtaler.

I disse uger er Oskar i Botswana, hvor han ikke er med EuroElite, men til gengæld har han selskab af Gentofte Tennisklubs træner Philip Ørnø.
Derfor er der ingen rapporter at hente fra EuroElite, men i stedet har der været flere rapporter fra opholdet på Gentofte Tennisklubs facebook, som indledte med at beskrive “køerne” på vej til tennisanlægget, hvor Grade 5 turneringen Botswana International Junior Open Tournament i Gaborone blev afviklet.

Oskar har efter flere turneringer med tidlige exits haft større succes i de seneste turneringer, da han i starten af marts nåede finalen i single ved en Grade 4 i Kramfors, og ugen efter var han i finalen i double samme sted, da turneringen blev gennemført i 2. uge.

Efter en uges pause deltog Oskar i slutningen af marts i endnu en Grade 4 turnering i Tyrkiet, hvor han igen var i finalen i double, og denne gang vandt han titlen sammen med Richard Biagiotti.

ITF Junior Antalya: Oskar og Richard vinder Grade 4 double-titel

Den selvtillid, som automatisk opbygges gennem sejre, har uden tvivl medvirket til, at Oskar er nået frem til endnu en finale i single ved turneringen i Botswana, hvor han i 1. runde (R32) indledte med at vinde 6-0, 6-0 over den 15-årige lokale spiller Bogosi Nkolonyane, der havde wildcard.

I 1/8-finalen “moser” Oskar den jævnaldrende østriger, Nicolas Moser 6-4, 6-2, og da han samtidig havde spillet sig frem til semifinalen i double sammen med Maj Tomac (SLO), var han klar til at give den fuld gas næste dag – med samme intensitet som Dominic Thiem.

Måske ikke den bedste timing at sammenligne med Thiem, der i Monte Carlo tabte 1/8-finalen til Dusan Lajovic, der er klar til finale mod Fabio Fognini, men Oskar slap ikke gaspedalen, da han i kvartfinalen i single fightede sig til sejren 6-4, 3-6, 6-3 over Nikolai Hensberg (RSA), der ligesom Oskar tilhører årgang 2002.

Dog blev gaspedalen lettet en anelse i match-tiebreak i doublen, hvor Kade Samuel Mindry (RSA) og Jona Gitschel (GER) trak det længste strå til sidst med cifrene 6-3, 4-6, [10-6] efter en velspillet offensiv kamp.

I semifinalen mod 16-årige Patrick Joss (NZL) viste Oskar både aggressivitet og initiativ i 1. sæt, som blev vundet komfortabelt, og selvom det lykkedes for Joss at tage tempoet og initiativet mere væk fra Oskar i 2. sæt, sikrede danskeren sejren efter en uhyre tæt tiebreak 6-2, 7-6(7).


I finalen mødte Oskar den 1. seedede 17-årige Robbie Arends (RSA), der heller ikke er uvant med at spille finaler, idet han i slutningen af februar 2 uger i træk var i finalen ved Grade 5 turneringer i Sydafrika, og i den sidste vandt han titlen.

Det samme blev tilfældet efter finalen mod Oskar, da Arends vandt 6-3, 6-4.
Sydafrikaneren er no. 325 på ranglisten, hvor Oskar er no. 537.

Philip Ørnø betegnede niveauet i 1. sæt i semifinalen som det bedste tennis, som Philip Ørnø hidtil har set fra Oskar, og han efterlyste lidt større mod til at slå mere igennem på 2. server og break-bolde, men generelt blev det betegnet som en positiv uge med finale i single og semifinale i double.

I næste uge deltager Oskar i endnu en Grade 5 turnering i Botswana, og Oskar har tilkendegivet, at han denne gang slår til boldene på både modstandernes 2. server og på breakbolde.

Forrige artikelFed Cup 2019: Søndag som dagen forløber
Næste artikelKampe uge 17: TV fra ATP Barcelona og WTA Stuttgart. Torpegaard Challenger. Livescore fra Holger Grade 1
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.