Tredje gang blev lykkens gang for Oskar Brostrøm Poulsen, da det i den 3. finale i træk lykkedes at vinde titlen sammen med Richard Biagiotti

Et velkendt slogan siger, at “sejre giver selvtillid”, hvilket rent logisk samtidig betyder, at “selvtillid giver sejre”, men en væsentlig forudsætning herfor er endvidere en jernvilje til at arbejde seriøst og målrettet, da et andet slogan siger “Hard work beat talent, if talent doen’t work hard”.

For både 17-årige Oskar Brostrøm Poulsen (årgang 2002) og 15-årige Richard Biagiotti (årgang 2003) gælder, at de har høje ambitioner og er villige til at ofre oceaner af tid på deres passion for tennissporten, hvilket man for Richards vedkommende næppe var i tvivl om, hvis man læste nedenstående artikel om en 13-årig dedikeret tennisspiller i Tennisavisen for et par år siden.

TE “biggest mover” Richard Biagiotti tager daglig tur Kolding-Aarhus til træning

Både Richard og Oskar har ofte rejst til turneringer sammen med Euroelite Tennis, som mange danske talentfulde juniorer gennem tiden har været meget begejstrede for, da de derved indgår i et fællesskab med andre skandinaviske spillere, og de får desuden god gavn af det samspil, som foregår mellem EuroElite og spillernes trænere hjemme i klubberne.
Endvidere betyder EuroElite’s gode forbindelser rundt omkring i Verden, at der ofte arrangeres træningskampe mod lokale spillere, så spillerne også har udbytte af turen ved turneringer, hvor de taber i kvalifikationen eller de tidlige runder.

Det sidste var tidligere ofte tilfældet for Oskar, men efter at han forleden fik hul på bylden, da han nåede sin første finale i single i Kramfors for 3 uger siden, var han ugen efter også i finalen samme sted i double, uden dog at nå helt til tops.
Herunder Tennisavisens omtale efter double-finalen i Kramfors, og i artiklen er desuden link til omtalen af Oskars første finale i single.

ITF Junior Kramfors 2: Oskar følger single-finale op med double-finale med Carl Emil

Oskar nøjedes med en enkelt uges pause efter de to finaler i Kramfors, inden han igen rejste med EuroElite til Antalya i Tyrkiet for at deltage i Grade 4 turneringen Nurcan Sertkaya Cup, hvor flere danske juniorer deltog.

Mikkel Ballisager og Julius Kostopoulos deltog i kvalifikationen, hvor Julius uden problemer vandt i 1. kvalrunde 6-0, 6-0 over Merse Deli (HUN), og Mikkel fik også en god start med sejr 6-2, 7-5 over Alen Curovic (SWE), hvorefter han i 2. kvalrunde efter et uhyre tæt 1. sæt tabte 6-7(6), 2-6 til Hugo Soares (FRA).

Julius vandt også 2. kvalrunde 6-2, 6-4 over Christian Parr (NOR), hvorefter han i kvalfinalen blev besejret 6-3, 6-4 af Federico Ruggeri (ITA).

Da hovedturneringen blev indledt på tredje-dagen, var der 2 danske piger med – 17-årige Nikoline Gullacksen og 18-årige Amanda Rommetveit Rohde, som begge blev besejret i 1. runde, hvor Nikoline tabte 3-6, 0-6 til Defne Cirpanli (TUR), og Amanda mødte 2. seedede Ozlem Uslu (TUR), der vandt 6-0, 6-1.

Begge piger fik dog nogle anerkendende ord i dette opslag på EuroElite’s facebook

Nikoline og Amanda var også med i double, hvor de i R32 vandt 6-4, 6-4 over Sedef Bilgic (TUR)/Emilia Roslund (SWE), og i 1/8-finalen blev det til endnu en sejr, da du vandt 6-3, 6-3 over 5. seedede Semra Aksu/Mina Toglukdemir (TUR), inden de i kvartfinalen blev besejret 6-2, 6-0 af Kristina Dmitruk (BLR)/Anna Chekanskaya (RUS).

I Boys singles var Richard Biagiotti ikke heldig med lodtrækningen, da han allerede i 1. runde mødte 1. seedede Berk Ilkel (TUR), der er no. 166 på ITFs junior-rangliste.
Richard ydede dog god modstand, men han kunne ikke hindre, at den tyrkiske favorit vandt 6-4, 6-3.

Oskar, der var seedet 11, fik en bedre start, da han i 1. runde vandt over Burakcan Yylmaz (TUR) 6-2, 6-4.
Herunder EuroElite’s rapport efter R64, hvor både Richard og Oskar får anerkende bemærkninger for deres indsats

I 2. runde mødte Oskar Nikolay Nedelchev (BUL), der slog på alt, og han ramte banen, og selvom Oskar “krigede” og var med hele vejen, blev det bulgareren der løb med sejren 6-4, 6-3.
I rapporten fra EuroElite fremsattes denne afsluttende kommentar til Oskars indsats:
Riktigt roligt att se Oskar igen och man kan se att han är full av självförtroende efter itf’en i Kramfors.

Oskar og Richard var dog fortsat med i double-rækken, hvor de var seedet 8, og i R32 indledte de med sejr over Berk Ulas Enc/Emir Sutekin (TUR) 6-4, 6-2.
Herefter fulgte et par tætte opgør, hvor danskerne vandt i match-tiebreak i 1/8-finalen over Pietro Orlando Fellin (ITA)/Tsimafei Kuksau (BLR) 6-7(4), 6-2, [10-4] og i kvartfinalen over 3. seedede Artur Soghoyan (ARM)/Matas Vasiliauskas (LTU) 6-2, 3-6, [10-7].

Som nævnt giver sejre selvtillid, hvilket de næste kampe tyder på er tilfældet, da Oskar og Richard i semifinalen vandt 6-2, 6-3 over Dominik Buzonics/Peter Kalocsai (HUN), og i finalen var cifrene endnu mere overbevisende, da de vandt 6-1, 6-2 over 5. seedede Berk Ilkel/Togan Makzume (TUR), hvilket desuden var en kærkommen revanche for Richard efter 1. runde i single.

Herunder sætter de danske vindere selv ord på triumfen på deres blog på EuroElite’s Instagram.

Tennisavisen ønsker de to drenge tillykke med titlen.

Forrige artikelCaroline Wozniacki varmer op på grus i Charleston
Næste artikelKampe uge 14: Wozniacki på Charleston grus. Juniorer i Challengers. Davis Cup i weekend
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.