Hannah Viller Møller udnyttede den uventede chance for at deltage i kvalifikationen til French Open med at få revanche mod Caijsa Wilda Henneman fra Grade 4 finalen i KB. I kvalfinalen mod 1. seedede Elina Avanesyan kom forskel i rangering til udtryk

I starten af 2018 deltog 16-årige Hannah Viller Møller for første gang i sin unge karriere i en junior Grand Slam turnering, da hun med to sejre i kvalifikationen – begge med cifrene 7-5, 6-4 – sikrede sig deltagelse i Australian Open i slutningen af januar.

Da Hannah i 1. runde mødte ranglistens no. 35 Alina Charaeva (RUS) var hun tæt på at skabe en overraskelse, men de berømte marginaler faldt ikke ud til danskerens fordel, og derfor blev det ved denne ene kamp, som kunne følges hjemme i Danmark på Eurosport Player.

Australian Open Junior: 2 gange 40-0 sat over styr kostede mulig sejr for Hannah Viller Møller

Deltagelsen gav dog Hannah mod på også at forsøge at komme med til den næste Grand Slam turnering ved French Open, hvor adgangskravet en lidt skrappere.
I Australien kunne Hannah komme ind i kvalifikationen, selvom hun i starten af året var omkring no. 140 på ranglisten, men trods en rangering som no. 105 ved entry-deadline til French Open, var hun mere en 20 pladser fra at komme med i kvalifikationen.

En medvirkende årsag til denne forskel er, at færre europæiske spillere tager den lange vej til Australien, og derfor er “cuttet” væsentligt lavere ved French Open.
Hannah bevarede dog håbet om at kunne være med alligevel, og inden der var sign-in onsdag kl. 18 var hun no. 10 på “Alternate-listen”.
I stedet for – som oprindeligt planlagt – at deltage ved en Grade 1 turnering i Belgien, hvor Holger Vitus Nødskov Rune deltog, tog hun i stedet chancen, og sammen med lillesøster Rosa tog de til Paris, hvor Hannah mødte op til sign-in, og initiativet blev belønnet, da Hannah derved kom med i lodtrækningen til kvalifikationen.

Da Eurosports udsendte danske reporter, Signe Vadgaard blev informeret herom, gennemførte hun et interview med Hannah, og indslaget blev bragt torsdag aften i forbindelse med studie-snakken på Eurosport 2.
Signe indrømmede, at hun ikke anede, hvor hun havde været henne, da hun blot havde givet en taxa-chauffør den oplyste adresse på det anlæg, hvor kvalifikationen gennemføres.

Resultatet af lodtrækningen blev, at Hannah i første kvalrunde skulle møde 17-årige Caijsa Wilda Henneman (SWE), som hun tidligere på året mødte i finalen ved den årlige Grade 4 turnering i KB, hvor svenskeren vandt så overbevisende som 6-1, 6-0.

Hannah fik dog en kærkommen revanche, idet det blev dansk sejr 6-4, 6-3, og Hannah fortalte efterfølgende til Tennisavisen, at hun havde spillet “rigtig godt og fejlfrit”, og desuden fremsendte hun ovenstående “sejrs-billede”.

I kvalfinalen mod 15-årige Elina Avanesyan (RUS), der er no. 44 på ranglisten og seedet 1 i kvalifikationen, kom Hannah bagud 0-2 efter et rent break, og russeren havde derefter både 30-0 og 40-15 i egen serv, men Hannah fik alligevel brudt tilbage.
Da Hannah blev brudt igen, holdt russeren næste gang fast i en 40-15 føring og bragte sig foran 4-1, og samme mønster fortsatte i resten af sættet, som russeren vandt 6-1.

Også i 2. sæt blev Hannah brudt fra start, men hun holdt derefter for første gang i kampen sin egen serv til 1-2, og hun var med til 30-30 i næste parti, hvor russeren dog holdt serv til 3-1.
Hannah havde 40-30 i sit næste serveparti, men russerens sejrskurs blev for alvor stukket ud, da hun igen brød Hannahs serv en afgørende føring 4-1.
Ved at følge stillingen på livescore App’en “Tennis-Ticker” var der dog mere spil om partierne i 2. sæt, hvor Hannah var med til 40-40 i flere partier, og der var også enkelte chancer for yderligere partier, men i den sidste ende var resultatet 6-1 6-1 udtryk for den forskel, som rangeringen viser.

Hannah kommer således ikke videre til hovedturneringen, med mindre hun får en uventet chance som Lucky Loser.
Til gengæld er Danmark repræsenteret ved 15-årige Clara Tauson, som må regnes blandt kandidaterne til titlen.