Hannah Viller Møller satte to gange 40-0 føring overstyr i 3. sæt, og ny serveregel gav modstanderen matchbold på netruller i serven

Efter at 16-årige Hannah Viller Møller i torsdags kvalificerede sig til karrierens første deltagelse i en Grand Slam turnering, måtte hun væbne sig med tålmodighed de næste par dage, idet selve turneringen først begyndte lørdag, hvor det primært var deltagerne i den modsatte halvdel af lodtrækningen, der kom i aktion.

Australian Open Junior: Hannah Viller Møller klar til Australian Open

Derfor måtte Hannah vente til søndag, inden hun i 1. runde – for 2. gang på en uge – mødte ITF-ranglistens no. 35, Alina Charaeva (RUS), som tabte 6-7(1), 6-7(6) til Hannah i Traralgon efter at have misbrugt en enkelt sætbolde i begge sæt.

Kampen kunne følges på Eurosport Player, og under kampen havde Tennisavisen kontakt til Alexander Schou Knuthsen, som bor i Melbourne, og han har leveret både billeder og video-indslag til denne omtale.
Alexander var tidligere elitespiller i Skovlunde, og han har desuden tidligere været 12 år i HIK, hvor Hannah træner til daglig.

Hannah Viller Møller
Foto: Privat

Hannah fik ikke en optimal start på kampen, hvor timingen ikke var helt på plads, og hun trådte lidt for baglæns, og derved kom hun bagud 0-2.
Hun fik dog styr på både nerverne og spillet, da hun brød tilbage og udlignede til 2-2, og hun var nu mere fremadrettet og mødte boldene, og hun bragte sig også foran 3-2 ved at bryde modstanderens serv.

Russeren brød ganske vist tilbage, men med endnu et break sørgede Hannah for at serve 1. sæt hjem 6-4.
Alexander havde observeret, at Hannah anvendte flot topspin, som forstyrrede russerens flade spil og fremkaldte flere fejl.

Herunder link til et videoclip fra afslutningen af 1. sæt, hvor nogle af Hannahs supportere ses i billedet.

https://www.tennisavisen.dk/wp-content/uploads/2018/01/IMG_6331.mov

Inden 2. sæt havde russeren tydeligvis fået at vide, at hun skulle spille mere offensivt og søge frem mod nettet, når muligheden bød sig, hvilket var en velvalgt taktik, da russeren var ganske habil ved nettet, og Hannahs lidt for passive spil med høje bolde blev straffet, og derved vandt russeren sættet 6-1.

Hannah var dog fokuseret fra starten af 3. sæt, hvor hun holdt russeren væk fra nettet, og hun bragte sig foran 2-0 på Court 22, hvilket var samtidig med, at Caroline Wozniacki var på sikker sejrskurs mod Rybarikova på Rod Laver Arena.

Eurosport Player
Foto: Tennisavisen – Nattesøvnen måtte ofres for hverken at gå glip af Wozniacki, Cilic eller Hannah

Herefter blev Hannah brudt 2 gange i træk, og Charaeva servede sig foran 4-2, efter at Hannah havde break-muligheder ved 0-40.
Hannah holdt serv til 3-4, selvom en 40-15 føring var tæt på at blive sat over styr, og hun fik derefter udlignet med break til 4-4, og kampen var fuldkommen åben.

I Hannahs næste serveparti satte hun for 2. gang i sættet en 40-0 føring over styr, bl.a. med dobbeltfejl til 40-30, og russeren spillede sig frem break-mulighed efter en af flere stopbolde, som Hannah dog nåede at få over nettet med et kvalificeret slag, men et flot passerslag gav russisk fordel.
Selvom Hannah afværgede den første russiske break-mulighed, fik russeren en ny mulighed, som blev udnyttet ved nettet.

Charaeva kunne derefter serve for sejren, men med et passerslag og en vinder fra Hannah, kom russeren bagud 0-30.
Russeren fik udlignet til 30-30 efter et par vindere, og Hannah “forærede” hende derefter den første matchbold, da hun sendte et smash direkte til modstanderens ketsjer, som fik sendt en vinder tilbage.

Matchbolden blev misbrugt med en dobbeltfejl, men russeren fik derefter endnu en matchbold, da hendes serv ramte netkanten og dumpede ned tæt ved nettet uden chance for Hannah, der derved blev offer for den ændrede regel om, at en “let” serv ikke skal tages om, når den berører nettet.

En fejl fra Hannah afgjorde derefter kampen, som blev vundet af Charaeva 4-6, 6-1, 6-4, og spillerne kunne takke hinanden for en god kamp – https://www.tennisavisen.dk/wp-content/uploads/2018/01/IMG_132773764.mov

Statistikken for kampen viser tydeligt forskellen i spillestil, og denne gang faldt marginalerne ud til den mest offensive spiller, der – trods 60 fejl mod 9 – blev belønnet til sidst efter 57 vindere mod Hannahs 9, og ved nettet vandt russeren 36 af 46 mod Hannas 5 af 10.
Statistikken viser ikke antallet af stopbolde, som russeren flere gange i kampen havde stor succes med.

Hannah var naturligvis trist efter nederlaget, og til reglen om noLet i serven var kommentaren “Det var virkelig nederen”.
Hannah spillede dog en meget flot kamp, og hun kan uden tvivl bruge de i alt 7 kampe i Australien til noget positivt fremadrettet.