Som det var tilfældet i München mod ranglistens no. 3 Alexander Zverev fik Holger Rune også no. 4 Stefanos Tsitsipas til at ligne en ordinær spiller, som ikke havde modtræk mod Holgers tempo og finesse

I optakten til 2. uge ved Grand Slam turneringen French Open blev udtrykt undren over, at Stefanos Tsitsipas inden 1/8-finalen blev udråbt som kæmpe favorit mod 19-årige Holger Vitus Nødskov Rune, selvom danskeren i sine 3 første kampe havde vundet overbevisende 3-sæts sejre efter spil på højt niveau, mens grækeren i de 2 første kampe havde været seriøst udfordret af både no. 57 Lorenzo Musetti og no. 136 Zedenek Kolar.

Turneringer uge 22: Holger Rune eneste useedede tilbage ved French Open

Hvis odds-sætterne i højere grad havde skelet til de seneste ugers fortsatte fremgang fremfor at lægge for meget vægt på spillernes historik, var der gode argumenter for mere fifty-fifty odds, ikke mindst da Holger for tiden strutter af selvtillid og har vist stor mental styrke til at håndtere de mest pressede situationer.

Holger blev ganske vist allerede brudt i sit 2. serveparti, hvor 30-0 blev sat over styr, men da præcist det samme skete for Tsitsipas efterfølgende, var Holger straks tilbage i sættet, hvor han ved 3-4 afværgede 2 græske break-muligheder og udlignede til 4-4.

Til gengæld udnyttede Holger igen sin første break-mulighed, da han ved 5-5 brød til 6-5 med “shot of the day” herunder, hvorefter Holger sikrede sættet 6-3 på den 3. sætbold.

I 2. sæt havde Holger muligheder for et tidligt break ved 1-1 0-40, men Tsitsipas afværgede dem alle, og da han senere udnyttede hans eneste break-mulighed ved 4-3 40-30, kunne han med et rent serveparti til 6-3 udligne til 1-1.

I 3. sæt fik Holger en smule hjælp fra Tsitsipas, da 2 dobbeltfejl medvirkede til et rent break til 4-2, hvorefter Holger vandt sine næste 2 servepartier efter 40-30, hvorved han vandt sættet 6-3 og sikrede en 2-1 føring i sæt.

Holger havde overtaget i hovedparten af de etablerede dueller med tempofyldt spil krydret med en række stopbolde, som blev rene vindere eller afgjort ved at udspille grækeren, selvom han nåede frem til dem.

Ved stillingen 1-1 havde Holger 3 break-muligheder, som Tsitsipas dog afværgede, men i det næste græske serveparti blev sejrskursen for alvor sat, da Holger herunder brød serven til 3-2 med en skarp returnering, som fik kommentator Michael Mortensen til at udbryde “så hold dog op!!”, hvilket han dog straks fortrød og i stedet opfordrede Holger til at fortsætte.

Telepatien virkede tilsyneladende, idet Holger kort efter førte 40-0 i egen serv, men forbindelsen røg midlertidigt, da Tsitsipas udlignede til 40-40, men Holger genfandt sit fokus og vandt partiet til 4-2, hvorefter han ved 15-40 i grækerens serv brød til 5-2 med 2 muligheder for at serve sejren hjem.

Tilsyneladende sneg nogle nerver sig ind, og samtidig kunne Tsitsipas spille mere frit, da slaget så ud til at være tabt, og efter et rent break efterfulgt af et rent serveparti, var der for alvor pres på Holger, da Tsitsipas ved 30-40 havde break-mulighed, som blev afværget med en servevinder på linjen, og endnu en mulighed blev fjernet med en ny servevinder.
Tsitsipas fik dog endnu en break-muligehed, som Holger afværgede med et es, hvorefter Holger med en vinder omsider spillede sig til sin første matchbold, der afgjorde kampen efter en slagudveksling, hvor Tsitsipas afsluttede med at sende en bold en smule for langt til dansk sejr 7-5, 3-6, 6-3, 6-4.

Herunder 10 minutters highlights fra kampen.

Kommentatorerne Michael Mortensen og Anders Haahr Rasmussen var overstrømmende af begejstring, da de herunder sætter ord på præstationen.

Holger sætter også selv ord på på sin præstation i interviewet med Eurosport herunder.

I kvartfinalen onsdag møder Holger onsdag aften i primetime kl. 2045 på Court Philippe Chatrier 8. seedede Casper Ruud, som ganske vist fører 3-0 indbyrdes, men i det sidste opgør i Monte Carlo var Ruud ude i tovene mod Holger, der indtil midten af 2. sæt havde et spillemæssigt overtag mod nordmanden, der i 1. sæt lukrerede på, at Holger havde en stor afbrænder ved 5-3 i tiebreak, men i stedet for 3 danske sætbolde reddede Ruud sættet efter yderligere en række fejl, som må tilskrives, at Holger på daværende tidspunkt ikke havde samme mentale overskud til at holde frustrationerne på afstand.
I 2. sæt fik Holger dog igen overtaget, og han førte med et break, indtil Ruud senere i sættet overtog kommandoen, da Holger mistede pusten.

Herunder vurderer Holger sine muligheder mod Casper Ruud i kvartfinalen, hvor Holger for 3. kamp i træk spiller på Court Philipp Chatrier.
Kampen kan følges på Kanal 5, hvor der er optakt fra kl. 2030 med efterfølgende nedtakt efter kampen.

Herunder opslag efter kampen på Holgers Instagram, hvor han inden kampen havde 8.000 færre følgere end Casper Ruud, der netop har rundet 150.000 følgere, men Holger har i mellemtid fået ca. 20.000 nye følgere, og han har i skrivende stund er tæt på 170.000 følgere.

Selvom både Denis Shapovalov og Tsitsipas blev anset som klare favoritter – ligesom Zverev var det mod Holger i München – har Holger i alle 3 tilfælde haft et solidt overtag i de fleste dueller i alle 3 kampe, hvilket som nævnt også var tilfældet i halvanden sæt mod Ruud i Monte Carlo.

På den baggrund er der gode argumenter for at tro på en ny dansk sejr i kvartfinalen mod Ruud, og i så fald kan Holger i en eventuel semifinale møde enten Andrey Rublev eller 33-årige Marin Cilic, der viste storspil, da han vandt suverænt 6-2, 6-3, 6-2.
Rublev vandt over 11. seedede Jannik Sinner, der der blev tvunget til at trække sig ved 0-2 efter et sæt til hver.

Intet tyder på, at Holger lader sig påvirke af, at han er tæt på en finaleplads, tværtimod har præstationerne hidtil givet yderligere tro på, at han kan slå hvem som helst, og derfor er hans muligheder for at nå finalen mindst lige så store som for både Ruud, Rublev og Cilic.

Muligheden for den første af en række finaler mellem Holger og Carlos Alcaraz blev forpurret, da 3. seedede Alexander Zverev tirsdag vandt 6-4, 6-4, 4-6, 7-6(7) efter en tiebreak med en stribe fænomenale dueller, hvor Alcaraz havde sætbold med egen serv ved 6-5, inden Zverev fik revanche for 3-6, 1-6 nederlaget i finalen ved ATP 1000 i Madrid, hvor Zverevs efterfølgende kritiserede arrangørerne for at placere nogle af tyskerens kampe så sent, at hans semifinale mod Tsitsipas først sluttede midt om natten med kort tid til at få hvilet og restituere inden finalen.

Topseedede Novak Djokovic og Alcaraz var de 2 største favoritter til titlen, men det lykkedes heller ikke for serberen at kvalificere sig til den forventede “moralske finale” i torsdagens semifinale, da Djokovic en smule overraskende i perioder af kampen var for langt fra sit topniveau, men spændingen blev dog holdt ved lige, da Djokovic i 4. sæt havde muligheden for at presse kampen i et afgørende 5. sæt, men Nadal vandt den afgørende tiebreak i 4. sæt 7-4, hvorved spanieren vandt 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4), og derfor bliver det Nadal og Zverev, der torsdag spiller om en plads i finalen, hvor næsten alle forventer, at Nadal snupper sin 14. French Open titel.

Efter sejren over Tsitsipas er Holger kun en sejr fra at indfri endnu et sæsonmål, som er top 25, idet han på live-rankingen er no. 28, og med en sejr over Ruud vil Holger desuden være i top 20.

Modregn Kvart Semi Finale Vinder
30 360 720 1200 2000
Ny Point 1489 1849 2329 3129
06-jun (ca.) 28 21 17 14
Modstander Ruud Rublev/Cilic? Nadal/Zverev?

Rettelse: Der blev i artiklens overskrift ikke taget højde for, at Cilic med sejren over Medvedev er i top 20 på live-rankingen, så Holger vil med sejr over Ruud være no. 21, hvorved top 25 sæsonmålet vil være nået.

I Women’s singles afgav 1. seedede Iga Swiatek for første gang i turneringen et sæt, da Qinwen Zheng (CHN) i mandagens 1/8-finale vandt 1. sæt 7-5 i tiebreak, men i de 2 næste sæt var polakken suveræn, og det blev til endnu en overbevisende sejr 6-7(6), 6-0, 6-2.

Efter tirsdagens første 2 kvartfinaler er useedede no. 85 Martina Trevisan (ITA) overraskende videre til semifinalen, hvor hun møder det 18-årige supertalent Cori Gauff, der endnu ikke har afgivet sæt.

I onsdagens sidste kvartfinaler møder Sweatek 11. seedede Jessica Pegula, og i kampen inden møder 20. seedede Daria Kasatkina kl. 1200 29. seedede Veronica Kudermetova.

Johanne Svendsen i 1/8-finalen efter 2 sejre

I juniorrækken fik 18-årige Johanne Christine Svendsen en perfekt start, da hun søndag vandt i 1. runde (R64) 6-4, 7-5 over juniorranglistens no. 50 Ekaterina Khayrutdinova, der spiller under neutralt flag.

Efter en hviledag mødte Johanne derefter no. 28 Lucia Peyre (ARG).
Rangeringen 2 pladser højere end Johanne kunne indikere en jævnbyrdig kamp, men Johanne havde gennem det meste af kampen overtaget, som resulterede i en overbevisende sejr i 2 sæt 6-2, 6-3.

Tennisavisen har modtaget et par private billeder fra kampen

French Open Junior 2022
Foto: Privat

På nedenstående billede forlader Johanne banen og signalerer samtidig, at hun vender tilbage i 1/8-finalen, hvor hun onsdag ca. 1230 på Court 7  møder  no. 37 Annabelle Xu (CAN).

French Open Junior 2022
Foto: Privat – Johanne Christine Svendsen

Senere onsdag spiller Johanne 1/8-finale  i double, hvor hun sammen med Petra Marcinko (CRO) er seedet 6.
Parret vandt tirsdag i 1. runde 6-1, 3-6, [10-0] over Kristyna Tomajkova (CZE) og Carolina Kuhl (GER).
Modstanderne i 1/8-finalen bliver det franske par Jenny Kum og Astrid Lew Van Foon i den 4. kamp på Court 14.

Forrige artikelTurneringer uge 22: Holger Rune eneste useedede tilbage ved French Open
Næste artikelFrench Open: Præstation på det jævne hindrede Holger Runes drømmefinale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.