US Open turneringen har udviklet sig sådan, at den spanske verdensetter, Rafael Nadal og kommende verdenstoer, Roger Federer er tæt på et legende møde i semifinalen af dette års turnering.

671819105MB00354_2017_Austr
Rafael Nadal vinder semifinalen i Australian Open efter en maratondyst mod Grigor Dimitrov. Foto: 2017 Getty Images

Efter dagens 4. runde kampe er Nadal og Federer kun en sejr fra semifinalen, hvor de skal møde hinanden endnu engang. Begge er videre til kvartfinalen i overbevisende stil. Skulle man gå med den overbevisning, at Nadal eller Federer er trætte efter en hård tour, så viser de ikke tegn på dette, når vi først kommer dybere og dybere ind i turneringerne.

Nadal, der inden årets turnering klatrede til tops på verdensranglisten, skal stod i sin 4. runde over for ukrainske Alexandr Dolgopolov, der rangerer som nummer 64 i verden. De to havde mødt hinanden 8 gange tidligere med 6 sejre til Nadal. Der var lagt op til, at Dolgopolov kunne komme ind og byde Nadal op til dans, men det blev der fra start lagt en dæmper på. Nadal fik Dolgopolov til at lave en masse uprovokerede fejl, og da han selv holdt sine nede, var der aldrig tvivl om udfaldet af kampen. Efter blot 1 time og 41 minutter sejrede verdensetteren med cifrene 6-2, 6-4, 6-1. Han møder i kvartfinalen den russiske overraskelse, Andrey Rublev, der rangerer som nummer 53.

Rublev besejrede i 2. runde Grigor Dimitrov.

Roger Federer, der jagter 3. grand slam titel i år, og 19. i alt, stod i sin 4. runde kamp over for tyske Philipp Kohlschreiber. Nøjagtig som Nadal, skulle Federer ikke bruge mange chancer, før han sad på kampen. Han hamrede vindere af sted, mens antallet af uprovokerede fejl fra tyskeren steg i takt med, at vi kom længere og længere ind i kampen. Federer brugte 1 time og 49 minutter på at besejre tyskeren med cifrene 6-4, 6-2, 7-5 og møder i kvartfinalen argentinske Juan Martin del Potro, hvilket bliver en gentagelse af finalen fra 2009, hvor argentineren sejrede i 5. sæt.

De øvrige kvartfinaler er:

Sam Querrey #17 VS. Kevin Anderson #28

Pablo Carreno Busta #12 VS. Diego Schwartzman #29

Forrige artikelDagens kampe tirsdag 5. september: Venus vs Kvitova er natte kampen
Næste artikelDavis Cup: DR viser opryknings-kamp mod Sydafrika – uden Kevin Anderson
Avatar photo
Kristian Asbjørn Korsgaard er 31 år og har spillet tennis siden 2005. Pt. spiller han i Hobro Tennisklub. Kristian har været tennisentusiast i mange år med særlig interesse for WTA-touren. Han ser så meget tennis som muligt for at holde sig opdateret og kunne ajourføre læserne på Tennisavisen.dk.