Sydafrika stiller op uden Kevin Andersen, som har vist storform ved US Open, hvilket øger Danmarks chance for oprykning. Kampene vises af DR

Når Danmark 15-17. september møder Sydafrika i Ceres Park & Arena i Aarhus har Holdkaptajn Kenneth Carlsen hverken Mikael Torpegaard, der er Danmarks højst rangerede spiller som no. 360 på ATP-ranglisten, eller Christian Sigsgaard til rådighed, da begge er forhindret på grund af deres college forpligtelser.

Denne problemstilling er tidligere belyst i Tennisavisen, da Danmark også måtte undvære college-spillerne til opgøret i 2. runde mod Norge i Stavanger.

Davis Cup: Danmark må undvære college spillere mod Norge

Det hindrede dog ikke, at Danmark alligevel besejrede Norge, da Frederik Løchte Nielsen i opvisningsstil sikrede den afgørende sejr over Norges stortalent Casper Ruud.
Forinden havde Løchte på 1.-dagen også vundet over Norges 2. single Viktor Durasovic, og sammen med Thomas Kromann var Løchte også med til at sikre Dansk sejr i doublen over Durasovic og Ruud.

Løchte og Kromann er den mest vindende double i Danmarks Davis Cup historie, og de har i de seneste mange Davis Cup opgør spillet på et meget højt niveau, og derfor er det nærmest en selvfølge, at de har fået genvalg til opgøret mod Sydafrika om oprykning til Group I Europe/Africa.

Desuden er der genvalg til Søren Hess-Olesen, som gav Casper Ruud uventet god modstand, og var tæt på at bringe sig foran 2-1 i sæt, men Ruud vandt dog kampen 6-3, 5-7, 7-5, 6-2.

Selvom den nykårede Danske mester, Benjamin Hannestad også er på college – hos Arizona State University – er han til rådighed for Davis Cup holdet, og han er som en naturlige følge af præstationerne ved DM udtaget til holdet.
Benjamin har spillet en enkelt Davis Cup kamp, da Danmark i 2016 vandt 5-0 over Georgien.

Sydafrika stiller op uden Kevin Anderson

Når man for tiden følger med ved US Open kan man kun blive imponeret af Sydafrikas bedste spiller, Kevin Anderson, som stadig er med, når kvartfinalerne ved Grand Slam turneringen afvikles.
Med Anderson på holdet ville Danmarks chancer for sejr over Sydafrika være nærmest urealistisk, men til gengæld ville det formentlig bidrage til PR-interesse for opgøret, hvis der er en Verdens-stjerne blandt deltagerne.

Det fremgår af Tennis South Africas hjemmeside, at Sydafrika har udtaget følgende spillere:
(231) Lloyd George Harris – 20 år
(399) Nicolaas Scholtz – 26 år, (320 aug 2016)
Raven Klaasen – 34 år, (208 okt 2011)
(1157) Ruan Roelofse – 27 år (357 feb 2012)

Det er de samme spillere, som sikrede 4-1 sejren i 1. runde over Estland og 5-0 over Slovenien i 2. runde.
Kenneth Carlsen betegner derfor i en pressemeddelelse Sydafrika som favorit på papiret, men som sædvanlig tilføjer han, at Danmark tror på sin chance.

Løchte og Kromann anses som sikre valg

Hvis man betragter de Danske spilleres internationale resultater i single siden opgøret mod Norge, er det svært at finde argumenter mod Sydafrikas favoritværdighed, idet Frederik Løchte, der er no. 552 på ranglisten, i de sidste 4 turneringer ikke er sluppet forbi 1. runde, men ofte finder han sit allerbedste spil frem, når der står “Danmark” på ryggen af trøjen, og derfor kan hjemmebanen og opbakningen fra publikum måske bidrage til, at Løchte endnu en gang hiver både 2 singler og en double sammen med Kromann hjem til Danmark.

Mens det er sandsynligt at antage, at Løchte igen spiller både single og double, er det lidt sværere at forudsige, om Carlsen lader Søren Hess-Olesen eller Benjamin Hannestad spille den anden single.

Søren fik en god start i  en 25K turnering i Palma del Rio i juni, hvor han efter 3 sikre sejre i kvalifikation og 1. runde måtte trække sig efter 1. sæt i 1/8-finalen.
Nogle uger senere tabte han i 2. kvalrunde i en Challenger i Båstad, og ugen efter nåede han kvartfinalen i en 15K i Vilnius.
For en uge siden fik Søren blot en enkelt kamp ved en 15K i Istanbul, hvor han var lidt uheldig med at møde 2. seedede no. 323 Javier Marti (ESP).
I denne uge deltager Søren i en 15K i Antalya, hvor Carlsen måske kan få en fornemmelse for, hvordan hans øjeblikkelige form er.

Benjamin Hannestad viste god form, da han for nylig vandt det Danske Mesterskab, hvor han i semifinalen vandt 6-2, 6-7(3), 6-3 over sidste års mester Christian Sigsgaard, og i finalen vandt han 6-2, 6-1 over August Holmgren, som fik Davis Cup debut mod Norge med sejr 7-6(4), 7-5 over Simen Sunde Bratholm.

Davis Cup opgøret bliver streamet på DR.dk

De seneste Davis Cup opgør har ikke haft den helt store medie-bevågenhed herhjemme, og både ved opgøret i 1. runde mod Marokko i Aarhus i februar og opgøret mod Norge i april var Tennisavisen rimelig alene om at repræsentere den “Danske Verdenspresse”, og livestreaming på Tennisavisens facebook fra pressemøderne efter kampene var eneste direkte billeder, som kunne ses i Danmark.

I opgøret mod Sydafrika har DR meldt sig på banen, og alle kampe bliver live-streamet på dette link – http://www.dr.dk/live/nyheder/sporten/live-davis-cup-tennis-danmark-sydafrika.

Per Colstrup VinkelPer Colstrup Vinkel, som under US Open har kommenteret kampe om natten – med 2 timers forsinkelse i den første uge – er blevet betroet opgaven at levere lydsporet til opgøret – denne gang live.

Yderligere information – herunder bestilling af billetter – findes på https://tennis.dk/nyheder-presse/davis-cup/

DTF efterlyser desuden frivillige, som er parate til at hjælpe med, at arrangementet kan blive årets største tennisfest.