Benjamin Hannestad og hans australske makker Alex De Minaur er ligesom Emilie Francati og Emily Arbuthnott i klar til kvartfinale i double

Den succes, som de danske juniorer ikke fik i singlerne ved US Open, bliver der indtil videre fuldt ud kompenseret for i double-rækkerne.

Efter Emilie Francatis og Emily Arbuthnotts fornemme sejr i 1/8-finalen over Tornado Alicia Black/Ingrid Neel (USA) 7-5, 6-3 blev det efter en regnvejrs-pause Benjamin Hannestads tur til at forsøge at udføre samme kunststykke sammen med Alex De Minaur (AUS).

Den opgave klarede de i suveræn stil ved at vinde så overbevisende som 6-1, 6-1 over det franske par Geoffrey Blancaneaux/Ugo Humbert.
Franskmændende formåede ikke at udnytte en eneste af de 6 break-muligheder, som de havde i løbet af kampen, mend Benji og Alex til gengæld udnyttede 5 af 9, og totalt vandt de 53 bolde mod 31.

Modstanderne i kvartfinalen bliver ikke – som man kunne have forventet det – 1. seedede Taylor Fritz/Michael Mmoh (USA), da de i 1/8-finalen tabte en meget tæt kamp mod Lloyd George Harris (RSA)/Yosuke Watanuki (JPN), der vandt 3-6, 7-6(2), [10-8].
Kvartfinalen spilles torsdag som 2. kamp efter kl. 1800 på Court 7.

Emilie og Emily spiller ligeledes torsdag, hvor de kl. 1800 på Court 10 møder 4. seedede Anna Blinkova/Olesya Pervushina (RUS), som i 1/8-finalen vandt over Tessah Andrianjafitrimo (FRA)/Naiktha Bains (AUS) 6-3, 1-6, [10-6].

Forhåbentlig er de store smil fremme igen som på dette billede fra Lene Francati, som også har fremsendt ovenstående billede med Benjamin og Alex.

Emilie Francati/Emily Arbuthnott
Foto: Lene Francati

Sejr til Ymer over Ruud i nordisk duel

Uden fortsat dansk deltagelse i single er det nærliggende at interessere sig for de nordiske deltagere. I 1/8-finalen var der skandinavisk duel mellem 3. seedede 17-årige Mikael Ymer (SWE) og 16-årige 15. seedede Casper Ruud (NOR).

Ymer var på forhånd oplagt favorit, men den unge nordmand skabte alligevel spænding om udfaldet ved at vinde 1. sæt 7-4 i tiebreak.
Svenskeren fik dog kontrol over kampen, som han vandt 6-7(4), 6-1, 6-2, og han møder i kvartfinalen 11. seedede Yunseong Chung (KOR)

2015 French Open - Day Nine

Forrige artikelUS Open: Så måtte Azarenka overgive sig
Næste artikelITF Junior Liepaja: Grundtvig igen besejret af “champ”
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.