Simona Halep kæmpede sig forbi Victoria Azarenka i en absolut maraton onsdag eftermiddag (sent aften dansk tid), for at nå semifinalen i US Open for første gang i sin karriere.

Efter at have taget det første sæt, 6-3, så Halep på da Azarenka skiftede gear, og “boksede” sig gennem det andet sæt, 6-4, ja det var som at se to boksere der ydede de sidste kræfter på at slå modstanderen, skadede som de ere begge to efter en lang sæson og en udmarvende turnering.

Azarenka opbyggede en tidlig 2-0 føring i det tredje og afgørende. Efter Halep brød tilbage til 2-1 og servede ved 40-15, så begyndte regnen at falde og de to forlod banen.

Men da de kom tilbage var Halep bare for stærk, og vandt fem af de næste syv partier og slukkede for Azarenkas fænomonale uge efter to timer og 40 minutter, 6-3, 4-6, 6 -4.

Halep sluttede med mere end dobbelt så mange vindere end uprovokerede fejl 40-19.

“Det var en fantastisk kamp. Hun spillede fantastisk,” sagde Halep. “I første sæt spillede jeg mit bedste tennis, og jeg vidste, at jeg kunne vinde kampen, men jeg vidste også, at hun er meget stærk, og hun aldrig giver op.

“Efter det første sæt var jeg lidt bag baglinjen, og det var ikke godt, og hun dominerede mig på banen. Jeg løb godt, men jeg havde ikke nok styrke til at ramme fra meget langt uden for banen.

“Regnforsinkelsen var perfekt for mig. Det var utroligt, at jeg havde en chance til. Så jeg sagde til min træner,” Jeg er nødt til at gøre alt, hvad jeg gjorde i det første sæt og få denne sejr, fordi det er gjort klar til mig. «

Azarenka gjorde det også godt og sluttede med 38 vindere mod 42 uprovokerede fejl.

“Jeg forsøgte at finde løsninger. Men hun spillede rigtig godt i dag,” sagde Azarenka bagefter.

“Jeg var en lille smule overrasket over tempoet i hendes bolde, for at være ærlig. Jeg tror et par af gratis point, som jeg gav væk i dag, kostede mig sejren. Men jeg må sige, at hun spillede meget godt. “

Den der venter Halep i semifinalen bliver 26. seedede Flavia Pennetta, der kæmpede tilbage sig tilbage for at besejre den 5. seedede Petra Kvitova i tre sæt tidligere på dagen, 4-6, 6-4, 6-2.

Pennetta fører over Halep i deres head-to-head, 3-1, selvom Halep vandt deres seneste møde i 2015.

“Det ser ud som hun er ikke er så kraftigt spillende som Vika, men det er hun,” sagde Pennetta. “Hun er mere kraftfuld, tror jeg. Og for at slå en vinder mod hende er du nødt til at afslutte pointet syv gange. Hun er der altid.

“Bolden kommer bare altid tilbage, og det vil blive som en maraton tror jeg.

Semifinalerne ser således ud

Det bliver igen en af de dage hvor der er godt med en powernap og rigelig kaffe, for semifinalerne afvikles fra kl 01.00 fredag morgen 😉

En glædelig ting er at Caroline Wozniacki bevarer sin 6. plads på verdensranglisten uanset hvem der vinder US Open. Det er billigt sluppet kun at falde een plads, men alle konkurrenterne er også gået hen og har tabt – sådan er tennis!. Endnu en ting. Ordner Serena og Simona deres modstandere så bevarer Caroline 13. pladsen på den såkaldte raceliste – igen afstanden til de 8 bedste er ikke stor-se her:

8 Karolina Pliskova CZE 2850
9 Garbine Muguruza ESP 2828
10 Agnieszka Radwanska POL 2585
11 Belinda Bencic SUI 2530
12 Timea Bacsinszky SUI 2483
13 Caroline Wozniacki DEN 2436

Forrige artikelUS Open Junior: Emilie og Emily på en mission skarp på break-chancer
Næste artikelUS Open Junior: Hannestad følger med Francati til kvartfinale i double
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.