Johanne Christine Svendsen havde sine muligheder i kvartfinalen, men en taktisk snu franskmand snuppede semifinale pladsen. Natacha Schou udgik med rygskade

Begge finalister i U12 pigesingle ved JuniorGPS i Farum forleden, Natascha Schou og Johanne Christine Svendsen drog efterfølgende til Portugal for at deltage i TE Category 3 turneringen Memorial António Luzio Vaz i Coimbra, hvor de begge var direkte i hovedturneringen.

Forinden havde endnu en dansk spiller, Yakup Uzunel deltaget i kvalifikationen, hvor han havde fået wildcard.
Yakup fik en enkelt kamp, som han tabte 4-6, 6-7(5), efter at han havde haft 2 sætbolde.

Natacha, som vandt finalen ved JuniorGPS, nåede kun at spille 2 partier, da hun i kampen mod Darta Vorslava (LAT) måtte trække sig ved stillingen 1-1 med en rygskade.

Coimbra 2016
Foto: Privat – Tennisanlægget i Coimbra

Bedre gik det for Johanne Christine Svendsen, som i 1. runde vandt 6-1, 6-2 over Clara Poudensan (POR), og med de samme overbevisende modsatte cifre vandt hun 6-2, 6-1 i 1/8-finalen over Luca Udvardy (HUN), der var en defensiv kontra-spiller.

Kvartfinalen blev en af de kampe, som den unge dansker utvivlsomt kan lære rigtig meget af, hvis erfaringerne fra kampen bliver udnyttet konstruktivt, da man ifølge en forslidt frase lærer mest af de kampe, som man taber, selvom Johanne umiddelbart efter kampen formentlig har følt, at hun i det mindste burde have vundet 1. sæt mod Nahia Berecoechea (FRA), der vandt kampen 7-5, 6-2.

Johanne bragte sig foran 4-0 i 1. sæt, men derefter vandt franskmanden 5 partier i træk, selvom Johanne flere gange førte 40-15.
Da Johanne fik brudt stimen og udlignede til 5-5, havde hun igen chancen ved 40-15 for at komme på 6-5, men igen glippede det, og frustrationen lurede betænkeligt.

Franskmanden havde en god defensiv og fik ofte med høje bolde afværget presset fra danskeren, der til gengæld lavede flere fejl end sædvanligt, og hun havde flere “afbrændere”, når hun havde spillet sig frem til vinder-oplæg, og derved endte 1. sæt 7-5 til franskmanden, der var smart og udnyttede de danske fejl.

I 2. sæt fulgtes de ad til 2-2, hvorefter det igen gik den forkerte vej set med danske øjne, og kampen endte med fransk sejr 7-5, 6-2.

Kampen viste dog, at Johanne har spillet til at være med på samme niveau som flere af de udenlandske spillere, selvom flere af dem har mere fysik og bedre taktisk forståelse, da de oftere har mulighed for at få kamprutine i internationale turneringer.

Johanne Christine Svendsen
Foto: Privat – Johanne Christine Svendsen

Johanne og Natascha skulle oprindelig have spillet double sammen, men på grund af Nataschas rygskade fik Johanne i stedet Clara Poudensan som makker.
De tabte efter match-tiebreak 6-3, 4-6, [4-10] til Eva Alvarez Sande/Sara Martinez Sanmartin (ESP).

Tennisavisen har fået tilsendt ovenstående billeder fra turneringen.

Forrige artikelTennisviden: Afsnit 8 – Du SKAL være perfektionist
Næste artikelITF Junior Stavanger: Olga færdig i single. Stadig danskere i double
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.