Efter kvartfinalerne sluttede den danske deltagelse i single. Både Olga Helmi og Hannah Viller Møller er dog videre i double med svenske makkere

I betragtning af at ProAktiv ITF junior Stavanger er en Grade 5 turnering, hvor både 1. seedede og 4. seedede hos pigerne er danske, må undertegnede være ærlig og erkende, at det er en større overraskelse, at der efter kvartfinalerne ikke er flere danskere tilbage i single.
Ikke mindst efter Mathilde Tranbergs sensationelle sejr over 2. seedede Alise Cernecka (LAT) steg forventningerne til, at flere af danskerne ville nå langt, hvilket dog ikke blev tilfældet, idet både Mathilde og 4. seedede Hannah Viller Møller tabte i 1/8-finalen til yngre norske talenter fra årgang 2002.

1. seedede no. 291 Olga Helmi måtte i kvartfinalen forlade turneringen, da hun tabte 5-7, 4-6 til sin jævnaldrende 16-årige svenske double-makker no. 632 Melis Yasar, hvis hidtil bedste resultat i 2016 var en kvartfinale ved en Grade 5 i Fujairah, men med i billedet hører dog, at svenskeren sidste år vandt Grade 4 turneringen Rungsted Kyst efter sejre i semifinale og finale over både Rebekka La Cour Hillingsø og Hannah Viller Møller.

Både Olga og Hannah er dog begge videre til semifinalen i double, idet Olga og Melis Yasar, der er seedet 1, vandt 6-1, 6-4 over det norske par Anne Myhre og Unn Helliesen Ramsland.

Hannah er sammen med Caijsa Wilda Hennemann seedet 2, og de er ligeledes i semifinalen, da de i kvartfinalen vandt over Victoria Schnell Jacobsen og Sofie Bomark Syversen (NOR) 6-1, 6-1.

Forrige artikelTE U12 Coimbra: Lærepenge til Johanne Christine Svendsen i kvartfinale
Næste artikelTennisviden: Afsnit 9 – De bedste er altid motiveret
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.