Rygproblemer forhindrede at Cecilie Agerbek Fridthjof fik mulighed for triumf. Kristian Kjellberg suveræn vinder i U16 Boys singles

Greve Tennisklub var i sidste uge vært for TE Greve, der er en Category 3 junior-turnering under Tennis Europe.
Turneringen blev afviklet i U16, som omfatter spillere fra årgang 2005-2006, men mange af de danske deltagere tilhører fortsat U14.

En af de sidstnævnte er 14-årige Cecilie Agerbek Fridthjof, der i 1. runde i U16 Girls singles vandt 6-3 6-3 over den 1 år ældre Chili Alberthe Emelie Jensen, som vurderede at Cecilie ville have gode muligheder for at vinde turneringen.

Cecilie fik dog uventet hård modstand, da hun i 1/8-finalen mødte 12-årige Augusta Lucia Grau Kristensen fra 2008-årgangen, idet Cecilie først efter en uhyre jævnbyrdig kamp vandt 7-5, 3-6, 7-6(6), og dermed var hun som den eneste af dansker videre fra 1/8-finalen.

Cecilie Agerbek Fridthjof
Sportsfotograf.com – Cecilie Agerbek Fridthjof

I kvartfinalen mod den jævnaldrende 4. seedede Antonina Czajka (POL) vandt Cecilie, der var seedet 7, mere komfortabelt 6-3, 6-1, og hun fik en flyvende start i semifinalen, da hun vandt 6-1 i 1. sæt over 1. seedede Nela Linhartova (CZE).
I 2. sæt var Cecilie klart foran, da der opstod rygproblemer, og derefter vandt Linhartova sættet 7-5, hvorefter Cecilie måtte trække sig fra kampen.

Linhartova mødte i finalen den 13-årige 2. seedede Natalia Krockova (SVK), der vandt 4-6, 6-2, 6-1.

Cecilie var desuden i finalen i double sammen med Linhartova, men da Cecilie ikke kunne gennemføre kampen, vandt de 1. seedede slovakker Natalia Krockova og Sara Kastakova på walkover.

TE U16 Greve 2021
(C) michael dyrberg fotografi – Kristian Kjellberg

I U16 Boys singles var hovedparten af deltagerne danske juniorer, og både 1. seedede Oliver Bonding (GBR) og 2. seedede Balthazar Huss (GER) har tæt tilknytning til Danmark.
Sidstnævnte fik dog kun spillet et enkelt sæt, da han måtte trække sig efter 1-6 mod Hector Herz Nissen.

Oliver Bonding vandt 6-0, 6-0 i sine 2 første kampe, men han blev derefter stoppet i kvartfinalen af 5. seedede Emanuel Grau Kristensen, der vandt 6-2, 4-6, 6-3.
4. seedede Danijel Krstevski (SRB) blev den eneste udlænding, der spillede sig videre til semifinalen, da han vandt 4-6, 6-1, 6-3 over 7. seedede Oliver Steines.
I de øvrige rent danske kvartfinaler vandt Christoffer Thielsen 6-0, 5-7, 6-2 over Valdemar Soldbro Dubin, og Kristian Kjellberg vandt 6-3, 6-3 over Phi Thanh Vo.

I semifinalen vandt Kristian derefter 6-3, 7-5 over Christoffer, og Krstevski vandt 6-2, 7-6(4) over Emanuel.

TE U16 Greve 2021
(C) michael dyrberg fotografi – Danijel Krstevski

Kristian gik derefter hele vejen, da han i finalen vandt 6-2, 6-4 over Krstevski.
Tennisavisen har efterfølgende modtaget nogle billeder fra finalen og præmieoverrækkelsen .- Fotograf: Michael Dyrberg.

TE U16 Greve 2021
(C) michael dyrberg fotografi

Kim Bau Andersen fra den arrangerende klub fremsendte desuden disse bemærkninger:
Det var første gang, at Greve Tennisklub var vært for en TE turnering, hvilket var stort for os og markerer os som en ambitiøs klub. Vi forsøgte at gøre lidt ekstra ud af det med goodie bags til alle spillerne. Der var masser af gode tætte kampe“.

TE U16 Greve 2021
Michael Dyrberg

Resultaterne for de danske deltagere kan studeres nærmere i TE Junior sektionen i “Udvalgte kampe uge 31“.

 

Forrige artikelDH herrer: Masser af spænding i dagens opgør
Næste artikelDH: Gentofte overtog førstepladsen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.