Mange danske juniorer får for 2. gang denne sommer mulighed for at prøve kræfter på internationalt niveau i U14 & U16 Tennis Europe eller ITF Junior turneringer

For 4 uger siden blev der i samme uge både gennemført en ITF Grade 4 junior turnering i Aarhus samt  en Tennis Europe Category 3 turnering i U14 og U16 i Birkerød, hvor mange danske juniorer fik mulighed for at få en fornemmelse af, hvilket niveau der kræves for at begå sig internationalt.

Mange af de danske deltagere blev derved klar over, at der også i de lavere internationale turnerings-kategorier spilles tennis på et niveau, hvor de færreste danske juniorer kan forvente at vinde flere runder, men nogle af danskerne markerede sig alligevel fornemt.

De bedste danske resultater blev opnået i TE Birkerød 2021, idet Emanuel Grau Kristensen vandt titlen i U14 Boys singles, hvor Sebastian Kjølbye efter 2 sejre i kvalifikationen nåede kvarfinalen, som også blev endestation for Rasmus Hembo Mathiasen.
Emanuel var sammen med Lucas Christmas Møller også i double-finalen, der blev vundet af Martin Doskocil (CZE) og Balthazar Huss (GER).

Sidstnævnte, der har boet 5 år i Danmark med sin tysk-argentinske familie, blev i 1. runde i single besejret af Rasmus Hembo Mathiasen, men ugen efter gik han hele vejen, da han vandt titlen i U14 Boys singles ved en Category 2 turnering i Tuzla i Bosnien-Herzegovina.
Måneden inden var han i finalen i U14 Boys singles ved en Category 2 turnering i Tallin i Estland.

I U16 Boys singles fulgte 15-årige Yakup Uzunel med til semifinalen, efter at han i kvartfinalen vandt 7-6(2), 6-3 over Kristian Kjellberg, der forinden havde vundet over en tysker og en svensker.
Yakup vandt sammen med Konstantin Gade Kryger double-rækken.

I U16 Girls singles nåede Sarafina Olivia Hansen finalen, hvor hun hun mødte Helena Buchwald (GER), der vandt 6-4, 7-5.
Både Ophelia Mille Ruus og Emma Thulin Gregersen nåede til kvartfinalen i samme række.

I U14 Girls singles nåede Sophia Izabella Ragus semifinalen og Lucca Ingildsen kvartfinalen.

Ved ITF Grade 4 turneringen i Aarhus var bedste danske resultat i Girls single en semifinale med Rebecca Munk Mortensen, der efterfølgende vandt titlen i Girls doubles sammen med Vilma Krebs Hyllested, da de i finalen vandt 4-6, 6-3, [10-4] over det 1. seedede finsk-slovakiske par Stella Remander/Irina Balus.

Resultater for de danske deltagere findes under henholdsvis ITF-junior og TE Junior sektionen i “Turneringer uge 24” herunder.

Turneringer uge 24: Græstennis fra 4 turneringer. UTR i Hørsholm og både ITF og TE junior i Danmark

I uge 28 er ITF-turneringen i Hillerød i den lavere Grade 5 kategori, hvor Richard Biagiotti er den højst rangerede blandt deltagerne, men det bedste danske bud på en vinder i Boys singles er formentlig Valdemar Frederik Pape, der er regerende dansk mester både indendørs og udendørs.
Julius Kostopoulos er ligeledes blandt kandidaterne til titlen.

I Girls singles er den højst rangerede tilmeldte no. 853 Sade Scharlin (FIN) foran danskerne Vilma Krebs Hyllested, Zoe Cu Pasquier Jensen og Emma Kamper Malmkjær.

Ved Tennis Europe Kystmesterskaberne i Hørsholm-Rungsted er mange af deltagerne gengangere fra Birkerød, dog er U14-vinderen Emanuel Grau Kristensen ikke med.

Link til J5 Hillerød og TE Kystmesterskaberne 2021.

Forrige artikelITF Monastir: “Magic Tours” afsluttes med double titel til August Holmgren og Jacob Brumm
Næste artikelTurneringer uge 28: Holger Rune og Frederik Løchte i Båstad i uge med 6 ATP/WTA turneringer