Efter karrierens første W15-titel er Olga Helmi moden til W25-niveauet, hvor hun i de første 2 turneringer vandt 8 kampe

Når man studerer resultaterne det seneste par år for 21-årige Olga Helmi, var der en periode fra juli til oktober 2019, hvor Olga 7 turneringer i træk ikke vandt en eneste kamp i den laveste W15-kategori under ITF Women’s Tennis Tour, og i nogle af kampene indkasserede Olga “æg” (0-6) i 2. sæt, selvom 1. sæt havde været jævnbyrdigt.

Sådanne resultater kan uden tvivl tilskrives mangel på selvtillid og mental robusthed hos en spiller, hvis talent logisk burde række til langt mere.
Olga fremhæver selv, at hendes  tennismæssige kvaliteter især er et resultat af mange års tekniske træning – siden hun var ganske ung – med Thierry Guardiola, der hele tiden har påpeget, at den nødvendige modenhed ville komme senere.

Olga har ufortrødent forsat med at være en af de mest aktive danske spillere på ITF-touren, hvor resultaterne de seneste måneder er blevet markant bedre, hvilket Olga netop tilskriver, at hun er blevet mere moden, hvorved hun udviser større ansvar og disciplin, og hun fremhæver desuden betydningen af, at hun fungerer rigtig godt sammen med sin mor, der altid rejser med og ved præcis, hvordan Olga skal have det i kampene.

Desuden får Olga god sparring, da hun altid har mange gode spiller at træne med ved turneringerne, og det er i høj grad op til hende selv, hvad hun får ud af træningerne.

Olga fik for alvor hul på bylden, da hun i flere W15-turneringer begyndte at nå langt med både en kvartfinale og semifinale i Monastir, hvor det derefter kulminerede, da hun vandt karrierens første professionelle titel i slutningen af maj, hvilket medførte et avancement på WTA-ranglisten til top 700.

W15 Monastir: Ihærdighed og fortsat fremskridt belønnes med første professionelle titel til Olga Helmi

Titlen var kulminationen på 5 ugers turneringsaktivitet i Monastir, og derfor var Olga efter nogle ugers fortjent turnerings-pause klar til at blive udfordret i den højere W25-kategori, hvor hovedparten af deltagerne er top 200-500.

Som tidligere omtalt i Tennisavisen vandt Olga 3 kampe i kvalifikationen til W25 i Porto for et par uger siden, hvor hun desuden vandt 2 kampe i hovedturneringen over spillere i top 400.

W25 Porto: Olga Helmi i kvartfinale efter sejre over 2 japanske top 400 spillere

I kvartfinalen var Olga i 3 sæt mod no. 340 Arianne Hartono (NED), der dog vandt 6-0, 4-6, 2-6.
Resultatet betyder, at Olga optjente 14 point til WTA-ranglisten, men da point fra W15/25 kategorierne opdateres med en uges forsinkelse, og næste opdatering på grund af Wimbledon først er 12. juli, figurerer disse point først på ranglisten efter 12. juli.

Efter en uges pause er Olga igen i Portugal, hvor hun har deltaget i W25-turneringen Open Sâo Domingos i Lissabon, hvor Olga indledte kvalifikationen med at uddele “briller” (6-0, 6-0) til Sash Kempster (GBR), og det blev til endnu en sikker sejr i kvalfinalen, hvor Olga vandt 6-1, 6-1 over 12. seedede Ines Oliveira (POR).

I 1. runde af hovedturneringen mødte Olga 5. seedede Na-Lae Han (KOR), der er no. 256 på WTA-ranglisten, og i tilfælde af sejr ville det være den højst rangerede spiller, som Olga har besejret.
Efter en flyvende start førte Olga 5-0, men koreaneren arbejdede sig tilbage i sættet og skabte spænding, da hun brød tilbage til både 1-5 og 3-5, og hun vandt desuden sine egne servepartier, men ved 5-4 fik Olga lukket sættet på sin første sætbold efter 40-30.
I starten af 2. sæt blev Olga brudt til 0-2, og selvom hun straks brød tilbage, blev hun også brudt til 1-3, og koreaneren havde desuden break-mulighed til 5-1, men Olga holdt dog serven, og hun brød i stedet tilbage til 3-4, hvorefter sættet blev afgjort i tiebreak, som Olga vandt 8-6 efter sætbold til koreaneren ved 6-5, og dermed vandt hun kampen 6-4, 7-6(6).

I 1/8-finalen mod ranglistens no. 400 Yvonne Cavalle-Reimers (ESP) fik Olga en drømmestart, da hun brød modstanderens serv til både 2-0 og 4-0, efter at hun selv havde afværget 2 break-bolde i begge sine egne servepartier.
I sit tredje serveparti blev Olga dog brudt rent til 1-4, men hun bevarede forspringet, da hun vandt sit næste serveparti rent, og ved 5-3 havde Olga mulighed for at serve sættet hjem, men efter 3 break-muligheder lykkedes det for spanieren at bringe balance i stillingen, og efter en uhyre jævnbyrdig tiebreak vandt spanieren sættet 8-6.

I 2. sæt kom Olga igen bedst fra start, da hun brød serven til 3-1, men spanieren brød tilbage 3-4, hvorefter Olga genetablerede sit break, så hun kunne serve for sættet ved 5-3, og hun havde sætbold ved 40-30, inden spanieren igen brød serven til 4-5, men Olga sikrede sig alligevel sættet, da hun derefter brød rent til 6-4.

Efter et rent serveparti til 2-1 sneg der sig flere fejl ind i Olgas næste servepartier, hvor hun blev brudt til både 2-3 og 2-5, hvorefter Cavalle-Reimers sikrede sejren 7-6(6), 4-6, 6-2.

En af Tennisavisens gode portugisiske kontakter har på Raquetc’s Youtube-kanal vist nogle af kampene fra turneringen, og derfor kan Olgas seneste kamp genses herunder som den første kamp på Court 1.

Sejren i 1. runde sikrer Olga yderligere 7 point på ranglisten, og på liverankingen er hun no. 610.

Efter planen spiller Olga yderligere et par turneringer i Portugal, hvorefter hun tager til Frankrig på et akademi, hvor Thierry Guardiola træner.

Forrige artikelSkal padel være en del af tennissporten?
Næste artikelGør tennis til mere end en fritidsaktivitet
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.