Patrick Kristensen fik problemer med vejrtrækning og ømhed i brystkassen efter kvalfinale i den tynde luft i 2.200 meters højde

Efter de to første turneringer i Costa Rica og Colombia er Euroelite teamet taget videre til Ibarra i Equador for at deltage i Grade 1 turneringen Mundial Juvenil de Tenis, hvor også Philip Hjorth samt flere svenske spillere fra GTG-akademiet deltager.
Deltager-feltet er rangeret lidt højere end i Colombia, og derfor måtte de fleste skandinaviske deltagere i Boys single gennem kvalifikation.

Både Philip Hjorth og Patrick Kristensen var oversiddere i 1. runde af kvalifikationen, og de klarede sig fint igennem 2. runde, hvor Philip vandt over Gabriel Andres Yaguar Espinoza (ECU) 7-6(4), 6-1.
I kvalfinalen måtte Philip dog se sig besejret af no. 441 Victor Krustev (CAN), der vandt 6-3, 6-2.

August Holmgren, Philip Hjorth
Foto: EuroElite – Philip Hjorth sammen med August Holmgren fra en tidligere turnering i Ipoh

Patrick vandt 6-4, 6-2 over (684) Breno Lucchesi Borges (BRA). Billedet øverst er fra den kamp.
I kvalfinalen mødte Patrick 1. seedede no. 269 Juan Alejandro Hernandez Serrano (MEX), der er rangeret knap 200 pladser højere end Patrick, men det hindrede ikke, at mexicaneren blev fulgt helt til dørs i 1. sæt, som Patrick her gennemgår i detaljer

“Oskar Johnsson og jeg spillede double mod ham ugen før i Colombia, så jeg vidste hvem han var, og jeg havde derfor lagt en plan for, hvad jeg skulle gøre. Han er den “type”, der spiller med Prince og slår rigtig fladt og hårdt. Derfor var planen at få ham i defensiven, god højde eller variere det med en slice.

Kampen gik i gang, og han breakede mig hurtigt i et nervøst første game. Jeg fik til gengæld lagt nervøsiteten ud til tilskuerne, der sad på tribunen ved bane 1 (CC), og jeg fik spillet mig godt i gang og breakede tilbage med det samme til 1-1.
Vi holdt serv og en masse liv i tilskuerne indtil 5-4 (til mig), og han servede.

Jeg havde 2 sætbolde, men han formåede at sætte nogle skarpe første server, så han holdt derefter til 5-5.
Det gik som før, og vi holdt begge serv til 6-6, så en tiebreak skulle afgøre første sæt.

Vi fulgtes ad op til 4-4, hvor jeg fik en hevet en lang bold hjem og en god retur i næste bold. 6-4 til mig og dermed 2 sætbolde igen.
God serv fra ham igen… 6-5 – spændingen fløj rundt, og det gjorde mit næste slag også med hjælp fra rammen. 6-6 og sideskift.
De næste to bolde fik han spillet mig på bagbenene, og jeg måtte se mig i spejlet i sæt pausen uden første sæt.”

I 2. sæt fik Patrick dog alvorlige problemer, som uden tvivl må tilskrives de uvante vilkår med den tynde luft i 2.200 meters højde, som gør det sværere at trække vejret.
Patrick beskriver her, hvordan han oplevede sættet

“Jeg kom ud i 2. sæt med en øm brystkasse efter de lange bolde fra første sæt.
Jeg kæmpede, men jeg fik mere og mere smerte jo flere gange bolden gik.
Jeg kom hurtig bagud 0-3 og kunne mærke jeg blev sløj. Jeg prøvede at spille videre, men jeg var helt fortabt… 0-5 – jeg fik “tanket” 1 game hjem, men kunne ikke mere, og jeg måtte se mig besejret – 6-7(6) 1-6.”

Efter kampen blev det endnu værre, og Patrick måtte efterfølgende en tur på hospitalet. Her fortæller Patrick om den dramatiske oplevelse

“Efter vi havde sagt tak for kampen, og jeg satte mig på bænken, kunne jeg mærke mit bryst gå helt amok. Mine arme og fingre blev kolde og bevidstløse.
Jeg sad og led på bænken, indtil der kom nogle og hjalp mig. De kaldte på fysioterapeuten og fik Dave til at oversætte.

Det blev bare værre og værre. Mit hjerte var ømt, mine ben var helt væk og mine arme stadig bevidstløse…
Der blev derfor efter behandling i ca 20 minutter kaldt efter en privat bil, der kunne køre mig til at privat hospital, der lå 3 blokke fra anlægget.
Jeg blev kørt ind i en kørestol og blev lagt på båren, og jeg fik en behandling, der gav mig mit oxygen tilbage.

Mit hjerte stressede og manglede oxygen, så min krop var helt død, og jeg krampede i benene, mens jeg lå der.
Jeg fik en masse andre mærkelige ting på kroppen og stik i begge arme og 1 liter af “rehydration” medicin tilbage i mit blod.
Så.. Det var en tæt, men tough dag for mig, og første gang på et hospital i udlandet.”

Pyh-ha, efter en sådan omgang er det næsten lige meget med de øvrige resultater, men for god ordens skyld nævnes alligevel, hvordan skandinaverne, der alle var oversiddere i 1. runde, klarede sig i kvalifikationen, hvor Henrik Atlevi fra Euroelite teamet var den eneste som slap igennem til hovedturneringen.

Q32
[11] (443) Patrick Kristensen (DEN) vs. (684) Breno Lucchesi Borges (BRA) 6-4, 6-2
[7] (292) Henrik Avtlevi (SWE) vs. (27) Alejandro Hoyos Franco (COL) 4-6, 6-3, 6-2
(576) Tobias Lindberget (SWE) vs. [12] (460) Martim Vilela (POR) 6-1, 6-2
[4] (314) Philip Hjorth (DEN) vs. Gabriel Andres Yaguar Espinoza (ECU) 7-6(4), 6-1
[10] (441) Victor Krustev (CAN) vs. (560) Oskar Johnsson (SWE) 7-6(5), 6-1
[6] (318) Karl Friberg (SWE) vs. Diego Alejandro Giraldo Restrepo (COL) 6-2, 6-3

Kvalfinale
[1] (269) Juan Alejandro Hernandez Serrano (MEX) vs. [11] (443) Patrick Kristensen (DEN) 7-6(6), 6-1
[7] (292) Henrik Avtlevi (SWE) vs. (576) Tobias Lindberget (SWE) 6-3, 7-5
[10] (441) Victor Krustev (CAN) vs. [4] (314) Philip Hjorth (DEN) 6-3, 6-2
[8] (402) Miguel Fernando Pereira (CHI) vs. [6] (318) Karl Friberg (SWE) 6-4, 6-4

Euroelite Tennis Facebook er der flere billeder og omtale fra turneringen.

August Holmgren, der er no. 123 på ranglisten, er som den eneste fra Euroelite direkte i hovedturneringen, hvor han er seedet 16 og derfor oversidder i 1. runde (R64).
Fra GTG-teamet er (245) Jonas Eriksson Ziverts ligeledes direkte inde, og det samme er (548) Filip Malbasic, som er med på en såkaldt “SE”, formentlig “Special Entry” som følge af “gode forbindelser”.

De 3 skandinaviske piger (82) Malene Helgo (NOR), (129) Mirjam Bjorklund (SWE) og (164) Astrid Wanja Brune Olsen (NOR) er ligeledes direkte i hovedturneringen, hvor de to førstnævnte er oversiddere i 1. runde.