August Holmgren har for længst indset, at en væsentlig forudsætning for at få opfyldt de høje ambitioner er deltagelse i mange internationale turneringer. Nu belønnes hans flid af Einer Ulrichs Fond

Ved Årets Tennisspiller-træf 23. januar 2016 blev traditionen tro uddelt legat fra Einer Ulrichs Fond, hvilket denne gang tilfaldt 17-årige August Holmgren fra Gentoft Tennisklub.
Stein Ulrich fortalte om baggrunden for fonden, hvis stifter var hans farfar, der var mange gange dansk mester, Davis Cup kaptajn for bl.a. Kurt Nielsen og (Steins far og onkel) Jørgen og Torben Ulrich, og han var formand for Dansk Tennis Forbund og Æresmedlem af Wimbledon-klubben.
Formålet med fonden, som han indstiftede, da karrieren gik lidt på held, var at hjælpe unge lovende tennis-spillere til at få gode oplevelser ved at komme til udlandet og opleve andre kulturer samt møde andre måder at spille tennis og blive udfordret på.

Tildelingen af dette års legat til August Holmgren var ikke primært begrundet i selve talentet, men i højere grad på grund af August tilgang til tennis, som er målrettet og omhyggelig.
Stein fremævede, at August er udmærket klar over, at hans udvikling forudsætter, at der skal hentes erfaring i udlandet, hvor han derfor har rejst en del, hvilket har bevirket gode resultater i 2015, hvor han er stormet frem på ranglisten, hvor han lige nu er bedst placerede dansker som no. 123, og han er no. 1 på den danske junior-rangliste og no. 12 på senior-ranglisten.

Stein håber, at legatet kan hjælpe August til at komme længere op af ITF-ranglisten og derved tættere på at opnå sin store drøm, som er at spille junior Grand Slam i løbet af året.

Efter denne gennemgang af begrundelsen for tildelingen spurgte Stein: “Hvor er du, August!”.
August var dog ikke til stede, da han netop i disse uger er i Equador, og derfor var det farmand, Allan Holmgren, som på Augusts vegne tog imod legatet.
Efter et langvarigt bifald kunne Stein konstatere, at det var den helt rigtige indstilling, at August på grund af turnerings-aktivitet end ikke havde tid til at modtage prisen.

Allan Holmgren takkede på vegne af August, som havde bedt ham hilse, og han nævnte desuden Tennisavisens “pæne omtaler” – tak for det!!
August havde skrevet hjem og spurgt, om de skulle “Skype”. Da han fik tidspunktet at vide, var svaret at han ikke havde tid, da han skulle ned i klubben, hvilket igen viser indstillingen. Allan sluttede med et “Tusind tak alle sammen!”, hvorefter endnu en længere klapsalve afsluttede denne del af Årets Tennisspiller-træf.

Allan Holmgren, Einer Ulrichs
Foto: Tennisavisen

DTFs hjemmeside kan man læse mere om fonden.

Forrige artikelITF Junior Ecuador: Patrick Kristensen indlagt efter kvalfinale i den tynde luft
Næste artikelTwitter: Trænerskift
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.