I dag starter træningen på Leschly Tennis Academy. Akademiet vil bidrage til udviklingen af danske tennistalenter både på og uden for banen og ønsker samtidig at skabe et tiltrængt elitemiljø på tværs af alder, køn og klub.

”Vi har erfaret, at mange spirende talenter søger et professionelt setup i dansk tennis. Denne efterspørgsel forsøger vi nu at imødekomme,” fortæller Morten Lyngbæk, programchef i Leschly Tennis Foundation, der står bag akademiet.

Unikt program
I første omgang træner en gruppe af de allerbedste spillere mellem 11 og 19 år ugentligt på akademiet. Træningen står den tidligere landsholdsspiller og -træner, Morten Christensen, og den tyske elitetræner, Sönke Capell, for. De suppleres af fysisk træner Mikkel Lynge, der tidligere har samarbejdet med Clara Tauson.

Men det er ikke kun på banen, at Leschly Tennis Academy har ambitioner om at gøre en forskel for spillerne.

”Netop nu får vi udviklet en unik tennisanalyse og et program, som kan tage spillerne et skridt videre mod ambitionen om at blive professionelle. Analysen vil blandt andet se på talenternes kost, fysik, miljø og mentalitet – derefter kan vi tilrettelægge et program for hver enkelt spiller,” forklarer Morten Lyngbæk.

Danske drømme
Leschly Tennis Foundation er stiftet af familien Leschly med den tidligere tennisspiller og internationale erhvervsleder, Jan Leschly, i spidsen. Jan Leschly opnåede i sin tenniskarriere en placering som nr. 10 på verdensranglisten og en semifinaleplads ved Grand Slam-turneringen US Open som højdepunkt.

Fonden ønsker at løfte tennissporten i Danmark gennem forskellige initiativer og har en stærk tro på, at dansk tennis går en lys fremtid i møde.

”Med Caroline Wozniackis flotte karriere og Clara Tauson og Holger Runes lovende resultater tør de næste talenter nu drømme om at nå langt som danskere i én af verdens største sportsgrene. Den drøm vil vi gerne gøre til virkelighed,” slutter Morten Lyngbæk.

Leschly Tennis Academy har første træning i dag kl. 11.00-13.15 på KB, Peter Bangs Vej 147, Frederiksberg. Her vil være fire spillere, tre trænere og en programchef til rådighed.

Spørgsmål kan rettes til Morten Lyngbæk, programchef i Leschly Tennis Foundation, på morten@leschlytennis.dk eller 20 80 00 79.