Når vejret er godt, er det ekstra dejligt at komme ud og nyde det, imens man spiller tennis. Man får frisk luft, og man føler sig ofte mere energisk. Det er en dejlig fornemmelse at komme ud i det grønne, og det varme sommervejr giver mange muligheder for at hive tennistræningen med udendørs.

Sådan holder du dine fødder friske i sommervejret

Tennis kan til tider være hårdt for fødderne – både leddene og huden. Sveden i de indelukkede sko, især nu henover sommeren, hvor det også er varmt, kan medføre fodsvamp og dårlig lugt. Det er derfor en god idé altid at have et par sandaler med sig, som man altid kan stikke i lige efter træning. Så kan skoene lufte af, og det samme kan fødderne i de åbne sandaler. Derudover er en antibakteriel skodeodorant også et must for at komme af med den dårlige lugt og de mange bakterier i tennisskoene.

Plej derudover dine fødder med et fodbad i ny og næ og giv dem en tur med fodfilen, så de bliver bløde, og den døde hud fjernes. Har du problemer med leddene eller muskelsmerter, kan det være en god idé at træne musklerne på et balancebræt, så foden er klar til at reagere på diverse retnings- og belastningsskift, men uden at der er fart på. En tur til en kiropraktor kan også hjælpe, hvis man har nogle mere persisterende gener i fødderne.

Husk solcreme

Når der spilles tennis i solen, er det vigtigt at finde en god solcreme, som både er svedresistent, har en høj solfaktor og som ikke klistrer, så den ikke bliver træls at have på. Solen er enormt skarp, og når man står udenfor i flere timer, er det vigtigt at være beskyttet mod dens stråler. Husk også at smøre fødderne ind, når du skifter til sandaler, og tag også en kasket, så hovedet ikke bliver overophedet og drik rigeligt med vand og spis noget salt, så du ikke dehydrerer.
Når du skal se Holger Rune sammen med resten af verden efter en hel dag på tennisbanen, er det en god idé at søge indenfor eller i det mindste i skygge, så du ikke udsættes for sol hele dagen.

Nyd det gode vejr

Det er en oplagt mulighed at nyde vejret gennem ens udendørstræning, når vejret er godt. Når man bor i Danmark, så er det nemlig ikke antallet af varme sommerdage, man kan prale mest med, og det handler derfor om at komme ud og nyde de dage, der er, mens vejret er godt. Husk at skifte til sandaler, når du er færdig med tenniskampen det vil både du og din familie takke dig for!

Forrige artikelITF Junior: Sarafina vinder dansk domineret pigerække. Drengene halter efter
Næste artikelDM: Mandefald blandt de seedede
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.