Emilie Francati fik vist gode fighter-evner, da hun onsdag vandt i 3 tætte sæt i både single og double

Da Emilie Francati sidste år havde spillet sin sidste internationale juniorturnering ved Grand Slam turneringen US Open, gik hun straks igang med at prøve kræfter med seniorerne i en række $10.000 turneringer.

I den første turnering i Antalya nåede hun 1/8-finalen, og ugen efter blev det til en kvartfinale samme sted, inden hun sidst i oktober fik sit gennembrud med titlen i Stockholm, hvor hun i finalen vandt 6-4, 3-6, 7-6(4) over 2. seedede Malene Stokke (NOR).
Forinden havde hun i 1. runde besejret sin FED-cup collega Karen Barritza i 1. runde.

Ugen efter var Emilie i kvartfinalen i årets sidste turnering i Oslo, hvorefter hun i 2016 har haft svært ved at opnå helt de samme resultater i single, hvorimod det er gået strygende i double, bl.a. med titler 2 uger i træk i Båstad sammen med svenske Cornelia Lister.

Det er dog blevet til et par kvartfinaler i både Heraklion og Båstad, men den gode start i efteråret havde uden tvivl skabt forventninger om yderligere avancement på ranglisten, hvor Emilie lige nu er no. 703.
Der er formentlig heller ikke tvivl om, at Emilie har spillet til at komme langt højere op ad ranglisten, når hun forhåbentlig bliver endnu bedre til at holde mentalt fokus hele vejen, når kampene bliver tætte mod svære modstandere.

Noget tyder på, at Emilie på det punkt har taget en væsentlig skridt i den rigtige retning, da hun efter at have vundet i 3 sæt i 1. runde ved $ 25.000 turneringen Swedish Ladies i Ystad over no. 674 Kajsa Rinaldo Persson (SWE), blev konfronteret i 1/8-finalen med Martina Caregaro (ITA), som er seedet 4 og rangeret som no. 296.

Emilie gik dog uimponeret til sagen og vandt 1. sæt 6-2, og hun førte desuden 4-3 i 2. sæt, men da den italienske favorit vandt 2. sæt 6-4, pegede sejrs-pilen ikke i danskerens retning.
Emilie bevarede dog fatningen og bragte sig foran 3-1 i det afgørende sæt, men italieneren fik udlignet til 3-3.
Emilie holdt stadig næsen foran med føring 5-4 og 6-5, inden kampen måtte afgøres i tiebreak, hvor Emilie viste klassen og sikrede en sensationel sejr 6-2, 4-6, 7-6(4).

Philip Ørnø er som sædvanlig med som coach for Emilie, og han havde disse anerkendende betragtninger fra kampen

“Emilie spillede en rigtig flot kamp i dag mod en god modstander, som skulle slås med tennissen. Hun gav sig ikke. Det gjorde Emilie heller ikke.
Hun havde høj førsteservsprocent i første sæt og godt tryk i bolden fra baglinien.

Det faldt lidt i andet sæt, så snart sejren kom tættere på. Der fik scoren stor indflydelse på spillet, og dermed røg trykket en anelse og der blev håbet lidt mere.

I tredje fik Emilie igen en mere beslutningsorienteret tilgang til kampen, og specielt tiebreaken lukkede hun på meget fornem vis med to baghænder longline ved 4-4 og 5-4 til at sætte matchbolden op. Fed match!”

Dermed er Emilie allerede i sin første optræden i en $25.000 turnering helt fremme i kvartfinalen, hvilket bør retfærdiggøre betegnelsen “Nyt gennembrud” i emne-overskriften til denne omtale.
Modstanderen bliver no. 435 Magdalena Frech (POL), der ligesom Emilie havde været i kvalifikationen, og hun vandt i 1. runde 6-1, 6-4 over no. 369 Anna Zaja (GER) og i 1/8-finalen over no. 332 Ulrikke Eikeri (NOR) 4-6, 6-2, 6-3.
Kampen spilles på Court 2 (CC) torsdag kl. 1045.

Emilie er med kvartfinalen sikret mindst 9 point til ranglisten, og i tilfælde af sejr kan hun opnå yderligere 9 point, hvilket lagt oveni de 25 point, som hun har lige nu, vil betyde et avancement på ca. 80 eller 120 pladser.

Emilie og hendes tyrkiske makker Ayla Aksu (billedet herover) mødte i kvartfinalen i double 2. seedede Ran Tian/Xiandi You (CHN), som blev besejret 6-7(6), 6-2, [10-5] i en kamp, som Philip betegner som lidt lala.

De møder i semifinalen Dia Evtimova (BUL)/Pia Konig (AUT), som vandt over Laura Schaeder/Anna Zaja (GER) 6-2, 1-6, [10-7].
I den anden semifinale mødes 1. seedede Cornelia Lister (SWE)/Nina Stojanovic (SRB) og 4. seedede Susanne Celik (SWE)/Daniela Seguel (CHI).

De 2 “Bryan-sisters” (Emilie og Cornelia Lister) kan i tilfælde af sejr til begge for tredje gang i træk stå i en double-finale, men denne gang på hver sin side af nettet.

Emilie Francati, Cornelia Lister
Foto: Jan Malmberg – Emilie Francati og Cornelia Lister efter deres 2. titel i træk i Båstad 2016

Morten Sylvest, som ofte viser stor opbakning til både danske, georgiske og rumænske spillere – sikkert også andre fra andre nationer – har trods elendige WiFi forhold forsøgt at livestreame fra turneringen, og man kan se uddrag fra begge Emilies kampe på Mortens facebook – https://www.facebook.com/morten.sylvest.5

Forrige artikelITF Junior Nonthaburi: Philip Hjort i kvartfinale efter to timer i bageovn
Næste artikelITF Aarhus: Sidste dansker ude
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.