Clara Tauson følger de gode takter fra Brasilien op med endnu en toppræstation i Kroatien, hvor hun desuden fejrer 16-års fødselsdag for sin "onde ånd"

Da Tennisavisen modtog en rapport fra Vrsar i Kroatien, hvor 15-årige Clara Tauson i denne uge deltager i Grade 1 turneringen 34. Perin Memorial i byen Vrsar på den kroatiske halvø Istrien, var overskriften til ovenstående medsendte billede “Dasha, Dasha og Clara”.

Anledningen var, at den ene af Dasha’erne, som faktisk hedder Daria Frayman, fejrer 16-års fødselsdag, og derfor har hun inviteret to af de veninder, som indgår i det fællesskab, som naturligt er opstået, når man ofte mødes ved turneringer rundt om på hele Kloden.

Russiske Frayman var flere gange i Clara Tausons første sæson på ITF-touren i 2016 stopklods for danskeren, som tabte sin allerførste finale i en Grade 5 på Malta til netop Fraymann, som gentog kunststykket i kvartfinalen samme år ved Grade 4 i Odense, og det samme skete, da de mødtes 3. gang i finalen ved Grade 4 i Rungsted Kyst.
Sidste år fik Clara dog brudt forbandelsen, da hun i kvartfinalen ved Grade 2 i Castricum i Holland omsider vandt over russeren 6-2, 0-6, 6-3.

I denne uge var Clara igen på kollisions-kurs mod Frayman, hvis de begge var i stand til at nå kvartfinalen i Vrsar, hvilket de var godt på vej til, da Frayman i 1. runde (R64) vandt 6-2, 6-0 over Metka Komac (SLO) og 6-1, 6-0 over Noa Krznaric (CRO).

Clara tabte ganske vist det første sæt i turneringen, da hun i 1. runde mødte Eva Lys (GER), som dog ikke helt fik “slukket lyset”, og Clara fik vendt slagets gang og vandt 4-6, 6-2, 6-2.
I 2. runde blev der ikke efterladt tvivl om udfaldet, da Clara vandt over Cristina Elena Tiglea (ITA) 6-2, 6-0.

Torsdag blev programmet forsinket 5 timer på grund af is på banerne, men da kampene omsider kom i gang, sikrede Clara sig endnu en sejr 6-2, 6-2 over Dasha Lopatetskaya (UKR), der er årgang 2003.
Clara viste glimrende overblik, og hun vandt de rigtige bolde ved at udmanøvrere modstanderen i et i øvrigt tæt opgør, hvor begge på grund af det gensides kendskab havde respekt for deres modstander.

Dermed var vejen næsten banet for et nyt opgør mod Daria Frayman, men det blev forpurret af 17-årige Selma Stefania Cadar (ROU), der var den “smarteste” i en kamp over 4½ time, som rumæneren vandt 7-5, 5-7, 6-2 over russeren, som Clara i stedet mødte i en mere festlig anledning, da Frayman inviterede til fødselsdagsfest.

Kvartfinalen mod Cadar spilles fredag morgen allerede kl. 0900, så forhåbentlig trækker festen ikke for langt ud.

Clara var også med i double, hvor hun sammen med Iva Zelic (CRO) tabte i 1. runde til Elena Milovanovic (SRB)/Neli Sunjic (CRO) 4-6, 5-7.

I løbet af vinteren har Clara gennemført en målrettet træningsindsats, hvor der både har været fokus på fysikken og nogle tekniske og taktiske forbedringer, og de stabile resultater i de seneste 2 turneringer i de høje kategorier tyder på, at indsatsen belønnes.

Forrige artikelITF Junior Casablanca: Holger udspiller 17-årig 2. seedet fransk titelvinder
Næste artikelWTA-spiller åbner op for tennissportens store tabu
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.