Både Holger Vitus Nødskov Rune og Hannah Viller Møller er videre til semifinale i single, efter at Holger udspillede 2. seedet 17-årig franskmand, og Hannahs sydafrikanske modstander fik alt retur fra en dansk mur

Inden 14-årige Holger Vitus Nødskov Rune ved Grade 3 turneringen ITF/CAT North African Circuit – Casablanca i Marokko skulle møde den 17-årige 2. seedede franskmand Arthur Bouquier (RSA), havde han al mulig grund til ikke at undervurdere sin modstander, der udover at være 3 år ældre også er rangeret væsentlig højere, og desuden var franskmanden i de 4 seneste Grade 4 turneringer med helt fremme i finalen, hvor han løb med titlen i Oslo for 2. år i træk.
I årets første turnering, som var i den endnu højere Grade 2 kategori, var han med fremme i semifinalen.

Holger gik fuldt fokuseret til opgaven, og i hele 1. sæt spillede han det smukkest tænkelige grus-tennis, og han pillede franskmanden fuldkommen fra hinanden og uddelte et rent æg (6-0).
Franskmanden havde dagen forinden vist, at han var i stand til at ændre sit spil, da han ved 2-5 diskede op med flere variationer i form af stopbolde og monster offensive slag.
Det samme forsøgte han mod Holger, der imidlertid var forberedt på, hvad der kunne komme, og han stod imod det hele og holdt fast i sit flotte grus-tennis, og med en flot sejr 6-0, 6-4 er Holger videre til semifinalen.

Efter kampen modtog Tennisavisen ovenstående billede med en tilfreds vinder.

Holger møder i semifinalen 16-årige Lorenzo Rottoli (ITA), som sendte 4. seedede Sheil Kotecha (KEN) ud efter 3 sæt.
Italieneren er årgang 2002 og en god bekendt for Holger fra U14-tiden.

Videre er også 16-årige 2. seedede Hannah Viller Møller, der mødte den jævnaldrende sydafrikaner Myah Petchey, der er seedet 5, og hun fortalte efter kampen, at hun havde spillet sit “livs kamp”, men “Hannah was a wall”, som hun udtrykte det, og alt kom tilbage.
Desuden var Hannah styrende og “på bolden”, og hun spillede en fremragende kamp, som blev vundet sikkert 6-2, 6-0.

Hannah møder i semifinalen 3. seedede Melania Delai (ITA), som i kvartfinalen fik revanche fra et nederlag i en semifinale sidste år i en Grade 4 i Maribor mod 8. seedede Carmen Roxana Manu (ROU).

Hannah Viller Møller
Foto: Kennet Havgaard for Dansk Tennis Forbund

En perfekt dansk dag sluttede, da Holger sammen med Sebastian Grundtvig, som var et af Holgers store idoler i hans helt yngre dage, inden først Rafael Nadal og senere Roger Federer overtog “hæderen”, spillede sig i finalen i double.
Med cifrene 6-2 6-1 vandt det 2. seedede danske par i semifinalen over 3. seedede Adam Nagoudi (TUN)/Youcef Rihane (ALG).
I finalen venter 1. seedede Dominik Palan (CZE)/Yassir Kilani (MAR).

Holger VItus Nødskov Rune, Hannah Viller Møller, Sebastian Grundtvig
Foto: Aneke Rune
Forrige artikelSvensk tenniscenter vil genskabe historien
Næste artikelITF Junior Vrsar: Clara Tauson belønnes for vinterens træningsindsats
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.