I årets eneste internationale ITF-turnering i Island blev finalen hos drengene et rent dansk opgør, hvor Jesper Andi Jørgensen vandt over Mads Tagesen

Det hører til sjældenhederne, at Tennisavisen kan berette om internationale tennis-turneringer fra Island, hvilket der er gode grunde til, da en gennemgang af ITFs turnerings-kalender afslører, at der i løbet af hele året kun afvikles en enkelt Grade 5 turnering, ITF Icelandic Open U18, som blev gennemført i den forløbne uge i Reykjavik med “Carpet” som underlag.

Blandt deltagerne var fire danske spillere, 16-årige Isabella Grann Frankild, som deltog i både single og double hos pigerne, og hos drengene var deltagerne 16-årige Tobias Bo Kudsk, 17-årige Mads Tagesen samt 18-årige Jesper Andi Jørgensen.

Isabella har tidligere kun deltaget 3 gange i ITF sammenhæng, hvilket var ved Grade 5 i Aarhus de seneste 3 år, hvor hun i hvert tilfælde måtte nøjes med en enkelt kamp.
Isabella var temmelig uheldig med lodtrækningen, da hun i 1. runde tabte 1-6, 0-6 den talentfulde 14-årige Katja Wiersholm (USA), der blev suveræn vinder af single-rækken hos pigerne med overbevisende cifre i alle kampe.

Isabella fik også en enkelt kamp i double, hvor hun sammen med Ekua Youri (BOT) tabte 2-6, 2-6 til 4. seedede Dasha Plekhanova (CAN)/Katia Wiersholm (USA)

Hos drengene havde Tobias ikke det store besvær i 1. runde (R32), hvor den 15-årige islænding Eliot Robertet måtte forlade banen efter dansk sejr 6-0, 6-0, men i 1/8-finalen var modstanderen af en helt anden kaliber, da Tobias mødte 16-årige 3. seedede Karl Fredrik Utheim (SWE), som efter 3 sæt sendte Tobias ud af turneringen 6-1, 4-6, 6-1.

Tobias Bo Kudsk

Både Jesper og Mads havde større besvær i 1. runde, hvor Mads vandt 1. sæt 6-4 mod Oliver Foran (GBR), der derefter kom “foran” 5-3 i 2. sæt, hvor han derefter måtte trække sig fra kampen.
Jesper, der var seedet 4, måtte bruge 3 sæt mod 15-årige Derin Acaroglu (GBR), som havde wildcard, men Jesper klarede opgaven og vandt kampen 6-3, 3-6, 6-3.

I 1/8-finalen var Mads ligesom Bo i 3 sæt mod 15-årige Alexandre De Villepin (FRA), der i 1. runde agerede “drillepind” mod 2. seedede Alexander Grekul (UKR), som blev besejret 6-2, 6-2.
Villepin var også på sejrskurs mod Mads efter 6-3 i 1. sæt, men Mads vandt derefter 2. sæt 6-4, og efter et jævnbyrdig 3. sæt, som måtte afgøres i tiebreak, vandt Mads kampen 3-6, 6-4, 7-6(5).
Jesper vandt mere komfortabelt, da han i 1/8-finalen vandt 6-2, 6-1 over 16-årige Massimo Brambati (ITA).

Mads kom betydelig mere overbevisende videre fra kvartfinalen, hvor han vandt sikkert 6-1, 6-0 over 16-årige 7. seedede Bernardo Gandara (POR), og Jesper vandt ligeledes i 2 sæt, da han besejrede 15-årige 5. seedede Nikolas Tvedt (NOR) 6-3, 6-4.

15-årige Leo Borg (SWE), som var seedet 1 i turneringen, tabte 6-4, 1-6, 2-6 til 16-årige Tomas Luis (POR), der var seedet 8, og portugiseren skulle derfor møde Jesper i semifinalen, hvor danskeren satte sig på kampen fra start og sikrede sig 1. sæt 6-1, og selvom Luis var bedre med i 2. sæt, holdt Jesper fast og vandt 6-1, 7-5.

I den anden semifinale mødte Mads 16-årige 6. seedede Gabriel Bilinski (POL), der i kvartfinalen havde vundet 6-2 6-3 over Tobias’ banemand Karl Fredrik Utheim, og efter et jævnbyrdig 1. sæt frem til 6-6 fik Mads overtaget, og vandt 7-6(0), 6-1.

Dermed var en ren dansk finale en realitet, og finalen endte med en komfortabel sejr 6-1, 6-2 til Jesper, som efter opfordring har fremsendt ovenstående billede, hvor han viser pokalen.

Tobias og Mads deltog også i double, hvor de dog allerede i 1. runde mødte de 1. seedede svenskere Leo Borg og Karl Fredrik Utheim, der vandt 6-0, 6-3, og de var senere meget tæt på at vinde titlen, men i finalen blev de besejret 6-7(4), 7-5, [10-8] af det 3. seedede portugisiske par Tomas Antonio Serrano Luis og Bernardo Gandara.