16-årig Schweizer blev som forudset for svær en opgave for 13-årige Holger Vitus Nødskov Rune, der desuden følte sig snydt af flere fejldomme. Olga Helmi besejret i kvartfinale i single og er i finalen i double

Efter de seneste par kampe ved Grade 4 turneringen 2nd Qatar ITF Open 2017 i Doha, Qatar, hvor flybilletterne til hjemturen næsten var ved at blive booket, da 13-årige Holger Vitus Nødskov Rune befandt sig på randen af nederlag, kunne reservationen efter onsdagens 1/8-finale gennemføres, da Holger tabte 2-6, 0-6 til den 16-årige favorit 8. seedede no. 391 Mischa Lanz (SUI).

Holger fandt ikke sit vanlige høje niveau, da han ikke fik rigtig gang i benene, og derfor blev det aldrig til den gode kamp, som det kunne være blevet.
Desuden blev kampen skæmmet af den kultur, som tilsyneladende er udbredt blandt mange af de spillere, som primært deltager i Grade 4 turneringerne, hvor det langt fra hører til sjældenhederne, at man lige dømmer et par bolde ude, hvis de er i nærheden af linjerne.

Det har Holger ikke oplevet tidligere, hvor han primært har spillet Category 1 i Tennis Europe, og det var heller ikke specielt udbredt i de Grade 4 turneringer, som han hidtil har spillet i Sverige og Danmark.
Efter kampen fortalte Holger, at han virkelig var skuffet over en årgang 2000 dreng kan være så usportslig, og at han hurtigst muligt vil sørge for at arbejde sig op, så han kan spille Grade 3, hvor der er dommere på kampene.

Et eksempel på Holgers egen fairness blev ved selvsyn konstateret, da han i finalen i Malmø i januar korrigerede dommeren og gav point’et til sin modstander, der anerkendende gik frem til nettet og gav et håndslag for denne sportslige gestus.

Tennisavisen har for længe siden modtaget opfordring til at tage temaet op efter en henvendelse om kedelige oplevelser, hvor der også herhjemme blev oplevet eksempler på, at spillere “stjæler” point, og at en træner med et skuldertræk anførte, at det er et udbredt fænomen.
Temaet er dog ikke – som ellers lovet – blevet taget op i Tennisavisen, men det er måske en overvejelse værd at gøre det i nærmeste fremtid.
Skulle der blandt læserne være flere, som har erfaringer med, hvor udbredt “snyderiet” i virkeligheden er i de forskellige turneringer rundt omkring, kan man overveje at fremsende sine iagttagelser herom.

Olga Helmi og Melis Yasar
Foto: Olgas facebook – Olga Helmi og Melis Yasar vandt double i Stavanger 2016

16-årige Olga Helmi, der er no. 255 på den seneste rangliste og seedet 2 i turneringen, fik ikke brug for flybilletter endnu, idet hun i 1/8-finalen vandt 7-5, 6-4 over 15-årige no. 465 Anastasiya Poplavska (UKR).
I kvartfinalen blev hun besejret 6-3, 6-3 af no. 549 Alice Amendola (ITA), der ligeledes er årgang 2001.
Italieneren havde i 1/8-finalen vundet 6-3, 7-5 over 16-årige no. 289 Melis Yasar (SWE), der har dansk far, og tidligere var i finalen i KB og vandt Grade 4 turneringen i Gjovik i Norge for en måned siden.

I double, hvor Olga sammen med Estella Jaeger (GER) er seedet 3, blev det til en sikker sejr 6-2, 6-1 i kvartfinalen over Karolina Jaskiewicz (POL)/Katie Lafrance (USA), og den blev torsdag fulgt op med sejr i semifinalen over 2. seedede Vaidehi Chaudhari/Shivani Swarup Ingle (IND) 6-3, 6-3.

I finalen fredag kl. 16 bliver modstanderne Ziva Falkner/Pia Lovric (SLO), der i semifinalen vandt over Holly Fischer (GBR)/Danai Petroula (GRE) 7-6(2), 6-1.

 

 

Forrige artikelPhilip Ørnø’s blog: Tjenere og Op- og Nedture
Næste artikelWTA Miami Open 2017: Wozniacki fik revance og er i finalen
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.