Tjenere klædt i hvidt. Emilie slår førsteseedet. August taber til franskmand.

Jeg tror der er en eller anden form for hierarki her, som kommer til udtryk igennem tøjfarver. Jo lysere, jo længere nede i hierarkiet er man. Eller så er tjenere bare klædt i fuldt hvidt. Jeg har ikke læst op på det. I hvert fald er bolddrengene også klædt i helt hvidt. Løsthængende hvide bukser og en stram hvid T-shirt. De er voksne mænd, så det ser lidt mærkeligt ud, at de fiser rundt og samler bolde og kaster dem til spillerne. Altid kun én boldmand per bane.

I går trænede vi alle tre en times tid på centre court på herrernes anlæg. Da vi skulle til at serve og returnere, kom en af bolddrengene ind på banen med to ketchere i hånden. Han stod et lille stykke fra netstolpen og kiggede på. Vi lagde mærke til ham, og da vi holdt pause, kom han hen og stod ved siden af os. Vi spurgte ham hvad, han skulle og han svarede på arabisk. Det eneste jeg forstod, var en eller anden ”mister”.

Idet kom to unge turister ind på banen efterfulgt af en stor egyptisk mand med solbriller og en bammerdreng af en ølvom. Han pegede på sit ur og holdt fem fingre op. Jeg gik ud fra, at han havde booket banen fra kl. 17 til en privattime. Vi pakkede sammen.

Da vi gik af banen, kunne jeg se at manden med maven og uret fodrede bolde (han havde kun seks styks) og spillede lidt med turisterne imens han snakkede og lo. Imens spurtede den unge mand i hvidt rundt og samlede boldene, som turisterne pløkkede til højre og venstre, og lagde dem pænt i hånden på manden med maven og uret, og bukkede.

Emilie Slår Førsteseedet Kineser

I dag var en stresset dag. Emilie spillede første runde mod førsteseedede. August skulle spille anden runde. Det skulle blive svært for mig at nå at se begge matcher, hvis den første kamp på Augusts bane var kort. Og det var den selvfølgelig.

Emilie spillede en flot kamp. Jeg mener en af de kampe, hvor hun var nervøs i starten, forcerede spillet lidt på slaget efter serven. Men til gengæld havde ro i modstanderens serv, hvor hun kunne trykke på returen og være spilstyrende derfra med tunge baghænder og topspinsforhænder, som hoppede højt over sin kinesiske modstander. Der var fem breaks til at starte kampen. Emilie slog lidt for meget longline med baghånden, når kineseren slog høj topspin longline. Det er et svært slag at styre.

Og så pludselig slog Emilie dem alle sammen kryds. Trykkede baghånd til baghånd med kineseren og flyttede bolden med forhånden. Hun begyndte at serve fabelagtigt på alle vigtige bolde. Esser og servevindere. Ellers lavede hun ingen fejl. Kineseren skulle selv bygge spillet op og afgøre boldene med svære slag. Og hvis hun slog den kort, så kom Emilie på nettet og afgjorde den. Kineseren var stresset. Emilie gik fra 3-5 til 7-5 og sendte knyttede næver ud mod mig, hver gang hun vandt et velspillet point.

Derfra var der ikke mere i kineserens pose. Emilie dominerede fuldstændigt begivenhederne. Der var et game, hvor kineseren pludseligt servede vildt og slog hårdt og fladt med forhånden, men det fik hun så ikke lov til mere, efter Emilie spillede kontra på et par af dem. 6-1 i andet sæt.

Augusts Off-Day

Jeg spurtede fra Emilies bane til Augusts bane i den anden ende af resortet. Han havde lige tabt første sæt 6-3 til en franskmand, så jeg på livescore. Da jeg ankom, var August på toilettet. Jeg gik derud. Han sagde: ”Jeg har lidt svært ved at holde disciplinen.” Jeg opmuntrede ham til at køre på.

Det var en svær spiller, syntes jeg. Når August servede, stod han godt og vel fire meter bag baglinjen for at returnere. Det gav ikke August mulighed for at slå modstanderen fra hjørne til hjørne i højt tempo. Returen kom dumpende ned til baglinjen og så var der masser af tid til at tænke over det næste slag. Og August fandt hurtigt ud af, at franskmanden var umuligt hurtig. Han havde hjul på sig. August kunne ikke rigtigt få ham ud af balance, med mindre han forcerede spillet.

Jeg tænkte, at August havde mødt en slider. Men da franskmanden skulle serve, blev jeg forvirret. Han servede virkelig hårdt og fladt – og desværre også præcist. Det var den ene servevinder efter den anden. Og så klappede han til forhånden eller løb ind i sin baghånd, som han var god til at slå longline og gå på net. Dernæst spillede han tre bolde, hvor han stod to meter bag baglinjen og slicede med forhånd og baghånd. Andet sæt blev 6-2.

August fik ikke sit flow i gang, hvor han dominerer tempoet med sin forhånd og kommer på net, når modstanderen hænger i hjørnerne. Han var ude af sync. Han lavede rammeslag på postkasseflugtninger. Han var svær at genkende. Sådan er det nogle gange.
Soul Lounge

August og jeg har terrasse fra vores værelse ud til en slags gårdhave, hvor græsset er grønt og indrammet af en fin hæk, der løber rundt i en firkant. I går eftermiddags sad Emilie og August på hver sit håndklæde og strækkede ud. Jeg sad indenfor og lavede en oversættelse for Børsen med det ene øje og kampreferater med det andet. Solen skinnede, musikken spillede ”Soul Lounge” playlisten på Spotify – tjek den ud, hvis du ikke kender den allerede -, og jeg kunne høre dem grine og snakke sammen. En let brise bølgede i de hvide gardiner.

August Holmgren
Foto: Sportsfotograf.com.