ANNONCE FOR HOTEL VEJLEFJORD
Planlægger du en weekend med tennis, spa og wellness, er det værd at overveje Hotel Vejlefjord. Placeret midt i en bøgeskov og med fantastisk udsigt over den smukke fjord, er 'Slottet i skoven' i fornuftigt køreafstand til områdets fine tennisbaner. Velkommen til Hotel Vejlefjord.

Den gode historie om Hotel Vejlefjord

Med sin særlige beliggenhed i den naturskønne bøgeskov, kaldes Hotel Vejlefjord også for ‘Slottet i skoven’. Den unikke placering havde lægen, Christian Saugman, noteret sig allerede i 1895 med ordene “Naturen her er smilende og af enestående skønhed”. Saugman var nemlig på udkig efter det helt rigtige sted at placere Danmarks første sanatorium for brystsyge. Med valget af dét han mente var den helt rigtige beliggenhed, blev Vejlefjord fem år senere grundlagt, som Danmarks første tuberkulosesanatorium i 1900.

Interessen for tuberkulose opstod hos Christian Saugman, da han i 1889 selv blev angrebet af sygdommen, og måtte søge behandling uden for Danmarks grænser, da da man ingen tuberkulosebehandlingssteder havde herhjemme. Han gjorde det derefter til sin livsopgave at oprette et tilsvarende sanatorium i Danmark, som det han selv var blevet behandlet på.

Hans krav var, at et sanatorie skulle være beliggenheden afsides, fjernt fra byer, jernbaner og befærdede veje, så luften var ren og god. Efter at have søgt rundt om i hele landet, fandt Saugman det helt rigtige sted på nordsiden af Vejle fjord. Hér skulle hans sanatorium opføres.

En lille bonusinfo er i øvrigt, at arkitektkonkurrencen om hvem der skulle tegne byggeriet, blev vundet af Jens Vilhelm Dahlerup, der også er kendt for at have tegnet fx Hotel d’Angleterre og Det Kgl. Teater. Oprindeligt blev han kun nummer tre i konkurrencen, men da han tilbød sit forslag uden betaling, kunne bestyrelsen ikke sige nej og valgte at sætte ham på opgaven.

Nyd den enestående udsigt over Hotel Vejlefjord. Foto: © www.hotelvejlefjord.dk

Hotel Vejlefjord – en rekreativ oase i bøgeskoven

Hotel Vejlefjord er med sin fantastiske beliggenhed og historie et skønt sted at tilbringe et par afslappende dage på et tennis- og wellnessophold. Det indbyder familier, kærestepar, business-folk – og nåja – tennisspillere, til at hive et par dage ud af kalenderen og nyde livet i luksuriøse rammer.

Der findes 116 værelser på hotellet fordelt på tre bygninger: hovedbygningen, Saugmans Palæ og Vesthuset. Hovedbygningens værelser er moderne indrettet og flere med helt unik udsigt over Vejlefjord. Saugmans Palæ ligger lige bag hovedbygningen og byder på 23 værelser i klassisk moderne indretning. Værelserne vender ud mod skoven eller mod hovedbygningen. Og til sidst er der værelser i Vesthuset, der ligger på en etage i Vejlefjord Rehabiliteringscenter ca. 150 m fra hotellet. Værelserne her er handicapvenlige og har stort badeværelse.

Der er flere forskellige typer spaophold at vælge mellem på Hotel Vejlefjord, så alle kan finde noget der matcher. Og skulle man være interesseret i hvor langt der er til områdets tennisbaner, så er der 17 min. kørsel til Hedensted Tennis Klub, 23 min. til Vejle Tennisklub og 30 min. til Horsens Tennisklub.

Hotel Vejlefjord er også et populært sted til møder- og konferencer. Ikke kun fordi omgivelserne er i top, men også fordi mødefaciliteterne er i top. Fx har hotellet en konferenceafdeling, der sikrer tryg og gnidningsfri afvikling af et arrangement fra start til slut. Og så er det også nemt at komme til i bil, da Hotel Vejlefjord er placeret midt i Trekantområdet kun 18 minutters kørsel fra E45.

Der er masser af aktiviteter på og omkring ‘Slottet i skoven’. Især nævneværdigt er de meget fine historiske vandreruter – kurveje – der i dag snor sig over 20 kilometer, til stor glæde for hotellets gæster, som nyder løbe- og gåture på de afmærkede stier. De første kurveje blev faktisk anlagt helt tilbage i 1901, da man havde en grundlæggende tro på, at frisk luft og motion var vigtige elementer i behandleingen af tuberkulosepatienter. På kurvejene kan man få pulsen op, men også tage sig et hvil på de opstillede bænke, og nyde den fantastiske udsigt over skov, park og fjord.

Udsigten man ikke bliver træt af fra et værelse på 1. sal på Hotel Vejlefjord. Foto: © www.hotelvejlefjord.dk
Badeværelse i dobbeltværelse i hovedbygningen. Foto: © www.hotelvejlefjord.dk
Flotte, moderne værelser. Her en juniorsuite med balkon og udsigt over fjorden. Foto: © www.hotelvejlefjord.dk

En verden af luksuriøse wellness- & sanseoplevelser

På Hotel Vejlefjord har man excelleret i wellness-oplevelser i mange år, og har etableret to forskellige fantastiske spaafdelinger: De Termiske Bade & Thalasso Spa. Her er al den fred og ro du kan drømme om til at pleje og forkæle krop, sjæl og sind efter en lang dag på tennisbanen.

Hele wellness-afdelingen er bygget op til at pirre sanserne. I de termiske bade møder du syv bassiner, sansebrus, sauner og dampbade. Hvert bad, hver hule, hvert rum byder på en unik sanseoplevelse – det er enormt gennemført!

Du kan eksempelvis starte i det 32 grader varme panoramabad for at vænne kroppen til det våde element. Skift herefter mellem ildbadet (42 grader) og isbadet (8 grader), og oplev hvordan kroppens temperatur og blodgennemstrømning bliver udfordret imellem det iskolde vand og det brandvarme. Prøv også lydbadet, hvor du skal have ørene under vand for at høre smuk musik komponeret af musikeren, Niels Eje.

Tag gerne et koldt brug efter varmen i dampbadet og aromasaunaen. Nyd også en afslappende stund i stillerummet. Mærk den autentiske tropestemning i sommerregn-badet eller mammut-bruserne. Og sid under åben himmel og nyd fuglefløjt og frisk luft i skovbadet.

I den anden spa-afdelingen, Thalasso Spa, er fokus på salt og varme. I det store saltvandsbassin kan du flyde helt ubesvaret og opleve, hvordan lyset i rummet skifter i regnbuens farver. Saltprocenten i vandet er 6% og vandtemperaturen er 34 grader. Eller prøv saltsaunaen på 70 grader, hvor du kan nyde udsigten over parken. Sæt godt med tid af til en verden af wellness.

Det smukke panoramabad i morgenlys. Foto: © www.hotelvejlefjord.dk
Tid til selvforkælelse og hinanden i De Termiske Bade. Foto: © www.hotelvejlefjord.dk
Thalasso Spa med saltbad. Foto: © www.hotelvejlefjord.dk

Nyd en middag i smukke, historiske rammer

Har man spillet tennis det meste af dagen, eller forkælet sig selv i wellness-afdelingen, er den bedste afslutning på dagen, at nyde en enestående middag i hotellets restauranter – enten Brasseriet i stuen eller Restaurant Barbara på toppen.

Atmosfæren i Brasseriet er hyggelig, jordnær og indretningen afslappet med bløde stole, lysekroner og afhøvlede trægulve. Restaurant Barbara er derimod indrettet i hovedbygningens tagetage, hvorfra der er en enestående og helt fantastisk udsigt over parken, skoven og fjorden. Her er indretningen mere stilfuld med smukke møbler og opdækning, der giver en elegant helhed.

Køkkenet laver sund og ærlig mad med udgangspunkt i den danske madkultur og følger årstidernes udbud af friske råvarer. Du kan endda få køkkenet til at lave en lille madkurv klar til en picnictur i den smukke natur omkring Vejlefjord – det fungerer i øvrigt også fint som madpakke på tennisturen, skulle vi hilse at sige.

Velkommen til Hotel Vejlefjord.

Fantastisk udsigt fra festlokalet Barbara. Foto: © www.hotelvejlefjord.dk
Hyggelig stemning i Brasseriet med udsigt og udgang til terrassen. Foto: © www.hotelvejlefjord.dk
Der flamberes i køkkenet. Foto: © www.hotelvejlefjord.dk

Tennisavisen.dk var inviteret af Hotel Vejlefjord.
Hotel Vejlefjord har ikke har haft indflydelse på artiklens indhold.

ANNONCE FOR HOTEL VEJLEFJORD
Forrige artikelBJKC Group I: Johanne vinder single mod Serbien. Forventet nederlag mod Ungarn
Næste artikelATP Masters Monte Carlo: Holger Rune havde Casper Ruud på krogen men gav slip
Avatar photo
Anders Baron er stifter og medejer af Tennisavisen.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver hovedsageligt om tennis i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på e-mail anders@tennisavisen.dk eller LinkedIn.