Johanne Christine Svendsen gav Danmark 1-0 føring mod Serbien, som dog vandt sikkert i de næste kampe. Taktisk opstilling mod suveræne Ungarn inden knald-eller-fald mod Estland

Da puljefordelingen i Group A og B ved Billie Jean King Cup i Antalya blev offentliggjort var vurderingen, at Danmarks chance for at undgå sidstepladsen i Group A ville være størst mod Estland, som Danmark møder i den sidste puljekamp torsdag.

Dog kunne der være en spinkel mulighed for en dansk overraskelse i det første opgør mod Tyrkiet i mandags, hvor Sofia Nami Samavati fik presset Tyrkiets bedste spiller i 3 sæt, men ranglistens no. 224 Ipek Oz afgjorde dog opgøret i 3 sæt.
Derfor blev doublen en bonus-kamp, hvor holdkaptajn Jens Anker Buus Andersen valgte at give spilletid til 16-årige Rebecca Munk Mortensen sammen med 17-årige Johanne Christine Svendsen, som ifølge den oprindelige holdopstilling skulle have spillet sammen med Sofia.

BJKC Group I: Sofia presser Tyrkiets bedste i 3 sæt. Danmark vinder bonus-double

Dispositionen resulterede i en succes-oplevelse for holdet, da Rebecca og Johanne vandt doublen i 3 sæt, og derfor blev der genvalg til konstellationen, da holdopstillingen til tirsdagens kamp mod Serbien blev offentliggjort.

BJKC Group I 2022
Foto: DTF – Johanne og Rebecca

Der var desuden genvalg til Johanne og Sofia i singlerne, hvor Johanne igen indledte med 2. singlen, hvor hun mødte WTA-ranglistens no. 435 Dejana Radanovic, der dagen forinden blev overraskende blev besejret af Estlands 2. single no. 894 Maileen Nuudi.

Som det fremgår af rapporten herunder fra Dansk Tennis Forbund havde Johanne bedst styr på vinden, der blæste som “en halv pelikan”, og hun vandt en flot sejr 6-4, 6-1 og bragte Danmark foran 1-0.

BJKC Group I 2022
Foto: DTF – Johanne mod Serbien

I 1. singlen kunne Sofia Nami Samavati dog ikke stille meget op mod ranglistens no. 117 Aleksandra Krunic, der var bedst i stand til at kontrollere boldene i den kraftige blæst, og derved udlignede hun til 1-1 med sejrscifrene 6-2, 6-1.

BJKC Group I 2022
Foto: DTF – Sofia modtager råd fra holdkaptajnen

Derfor blev doublen afgørende for slutresultatet, og holdkaptajnen valgte at udnytte den selvtillid, som Johanne og Rebecca havde opbygget efter sejren mod Estland.

I midlertid viste den serbiske konstellation med  Aleksandra Krunic og Dejana Radanovic sig at være for stor en mundfuld for de unge danskere, og med cifrene 6-2, 6-2 sikrede Serbien sig den samlede sejr 2-1.

Efter de 2 nederlag ventede onsdag puljens formodede stærkeste hold fra Ungarn, og derfor har det uden tvivl indgået i holdkaptajnens overvejelser, at der kunne blive brug for at spare lidt på kræfterne hos en af nøglespillerne i truppen.
Der er dog ikke så mange rokerins-muligheder, idet Natacha Schou havde været nødsaget til at melde afbud på grund af sygdom.

Dog valgte holdkaptajnen at lade Johanne sidder over i 2. singlen, hvor Rebecca fik muligheden for at spille sin første single på Billie Jean King holdet.
For en 16-årige junior, der er omkring top 100 på juniorranglisten, er der et gevaldigt spring og til 29-årige Reka-Luca Jani, der er no. 146 på WTA-ranglisten, og den forskel kom til udtryk i kampen, som Jani vandt 6-0, 6-1.

BJKC Group I 2022
Foto: DTF – Rebecca mod Ungarn

I 1. singlen mødte Sofia WTA-ranglistens no. 82 Panna Udvardy, som vandt 1. sæt overbevisende 6-1, men i starten af 2. sæt førte Sofia 2-0 og 40-0, men da hun ikke fik lukket partiet til 3-0, forsvandt den sidste tro på sejr ifølge rapporten herunder fra DTF.

BJKC Group I 2022
Foto: DTF – Sofia og Johanne mod Ungarn

Helt som vente blev doublen derefter en bonus-kamp, hvor Johanne og Sofia spillede sammen mod Ungarns klassespillere Anna Bonda og Amarissa Kiara Toth, der er henholdsvis no. 111 og 438 i double, og selvom danskerne fulgte godt med i 2. sæt, blev det en sikker sejr 6-2, 6-4 til Ungarn, der således vandt opgøret 3-0.

Danmark møder i den sidste gruppekamp torsdag Estland, der ligesom Danmark er uden sejre, og derfor bliver kampen afgørende for, hvem af de 2 nationer, der havner på sidstepladsen i Group A.

Der er næppe tvivl om, at holdkaptajnen igen vælger at lade Johanne spille 2. singlen, hvor hun formentlig møder ranglistens no 895 Maileen Nuudi, der i opgøret mod Serbien vandt 6-3, 6-2 over Dejana Radanovic, der som nævnt blev besejret 6-4, 6-1 af Johanne.
Nuudi vandt også over Radanovic i sidste uge 6-4, 2-6, 6-3 ved W15 i Antalya, hvor hun nåede kvartfinalen.
Endvidere vandt Nuudi 6-4, 7-5 i opgøret mod Tyrkiet over no. 324 Pemra Ozgen, som i mandags vandt 6-2, 6-3 over Johanne.

Sofia forventes at møde no. 421 Elena Malygina, der i opgøret mod Tyrkiet blev besejret 6-1, 6-4 mod Tyrkiet af Ipek Oz, som Sofia tog sæt fra i mandags.

Begge opgør vurderes at være helt åbne og afhængig af, hvem der bedst rammer dagen, og det er ikke usandsynligt, at doublen kan blive afgørende for udfaldet.
Den danske holdkaptajn har haft lejlighed til at se Johanne sammen med Rebecca i 2 kampe, og senest sammen med Sofia mod Ungarn.
Ca. en time før opgøret bliver holdopstillingen offentliggjort, men doublen kan stadig ændres indtil singlerne er færdigspillet.

En sejr vil betyde, at Danmark lørdag møder no. sidst i Group B, hvor alle hold fortsat mangler 2 kampe.
Meget tyder dog på, at Georgien slutter sidst, da de efter 3 kampe blot har vundet et enkelt sæt.
Sverige og Bulgarien har begge en enkelt sejr, men da Bulgarien vandt 3-0 over Sverige, er svenskerne en sandsynlig modstander i et opgør om nedrykning, hvis Danmark slutter sidst i Group A.

Forrige artikelMasters Monte Carlo: Sæsonens største sejr til Holger Rune
Næste artikelHotel Vejlefjord: Tennisweekend og wellness på ‘Slottet i skoven’
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.