Den store Davis Cup weekend nærmer sig. Og Danmark kæmper for at rykke op i den næstbedste række, Europa/Afrika gr. 1. Man kunne tro at her måtte Danmark da være favorit mod de , i hvert fald for os, ukendte moldavere. Det modsatte er tilfældet. De moldaviske spillere er langt højere rangeret end de danske spillere.

Den moldaviske topspiller hedder Radu Albot som er nr. 187 på verdenranglisten. Han er 24 år gammel og har foreløbig gennem sin karriere slidt sig opad ranglisten med en højere placering år for år. Og den moldavisk spiller med kælenavnet “machine” har netop tanket en del selvtillid da han i US open vandt sine tre kampe i kvalifikationen og dermed blev den første moldaviske spiller i en Grand Slam turnering nogensinde. I hovedturneringen måtte han dog strække våben overfor 26. seedede Gilles Simon, Frankrig. I alt har Albot vundet 14 titler på future niveau og 1 titel på challenger niveau.

Radu Albot siger selv at hans favorit underlag er grus, men hans challenger sejr, som blev vundet i Fergana, Uzbekistan foregik på hard court. ydermere blev 10 af hans future titler vundet i Tyrkiet, alle på hard court. Faktisk er kun 3 titler vundet på grus.

I double derimod har Albot vundet de fleste af sine 12 titler på grus, 10 af dem for at være helt nøjagtig. I double ligger den moldaviske topspiller nr. 114. Så selv her er han højere placeret end vores tidligere Wimbledon mester, Frederik Løchte Nielsen. Albot er taktisk stærk og spiller helst fra baglinien. Han er nærmest mester i at tabe første sæt og så kæmpe sig tilbage i kampen. Han vejer ca. 70 kg og er 1,75 m høj. Han er højrehåndet. Han bliver en svær modstander.

Moldavien’s næstbedste spiller hedder Maxim Dubarenco og er nr. 387 på verdensranglisten. Han er 21 år, højrehåndet og en meget stærk doublespiller. I 2011 nåede han sammen med sin makker Vladyslav Manafov, Ukraine doublefinalen for juniorer. Her tabte de dog til Kern/Lenz, Tyskland med 5-7,4-6.

Dog skal man ikke forvente at Albot og Dubarenco danner par i double, idet at Moldavien i deres flotte sejr og Hviderusland på udebane sendte deres 3. mand, Andrei Ciumac og veteranen Andrei Gorban på banen i double.

Danmark stiller med Frederik Løchte Nielsen, Martin Pedersen, Thomas Kromann og Søren Hess Olesen.

Frederik Løchte Nielsen er nr. 658 på verdensranglisten i single og nr. 120 i double. Han har netop vundet en future turnering i både single og double i England. Og det skal retfærdigvis siges at disse resultater endnu ikke er slået igennem på ranglisten. Så Frederiks opadgående kurve kan være det vi lige har brug for. Han står nærmest for den modsatte spillestil i forhold til Radu Albot, så vi får uden tvivl en seværdig tenniskamp, når de skal mødes.

Martin Pedersen er en fremragende tennisspiller og det må være det usikre kort, set med moldaviske øjne. Han har opnået en placering som nr. 758 ved at spille og vinde 1 future turnering, nemlig Copenhagen combined for godt en måned siden. Han er den spiller der på en god dag kan overraske mod nærmest hvem som helst.

Thomas Kromann er en vidunderlig teknisk begavelse på en tennisbane og han er kun registreret på verdensranglisten i double. Det er formentlig også her han skal gøre sin indsats.

Søren Hess Olesen har gjort det fantastisk det seneste år og han kan blive en af Danmarks dominerende spillere de kommende år. Hvorvidt Søren komme ind og spille er meget usikkert. Denne gang er han formentlig med for at lære. Men han er i en rivende udvikling og mon ikke vi kommer til at se en masse til ham uanset hvad.

Davis Cup kampen mod Moldavien spilles i Bramdupdam hallerne i Kolding. Den nøjagtige adresse er Bramdrupskovvej 110, 6000 Kolding.

Davis Cup kampen starter fredag kl. 14.45 med åbningsceremoni og selve kampen starter kl. 15.00

Forrige artikelITF Luzern Junior: August Holmgren videre til 1/8-finale
Næste artikelStore tilskud til tennis i Storbritannien: Når pengene bliver en sovepude
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.