Niveauet hos flere af de yngste deltagere ved UM Inde tænder optimistisk håb for en lys fremtid for dansk tennis

Forud for semifinalerne blev en smule dristigt lagt op til, at U18 pigesingle ville blive et anliggende mellem de to topseedede KB’ere Cecilie Agerbek Fridthjof og Sara Børkop.

UM Inde 2024: Cecilie Fridthjof og Sara Børkop topseedet i U18 ved UM i Hillerød

Frederikke Alberte Pape (Gentofte) var dog tæt på at forpurre forudsigelsen, da hun i en jævnbyrdig semifinale mod Cecilie vandt 1. sæt 6-4, og hun førte desuden 5-4 i 2. sæt, hvor Cecilie fik kæmpet sig tilbage, og ved 6-5 blev sættet sikret efter en dobbeltfejl af Frederikke, der også afsluttede kampen med en dobbeltfejl, hvorved Cecilie vandt 4-6, 7-5, 6-4.
Kampen var et klassisk eksempel på den hårfine balance mellem en kontrolleret offensiv mod solidt kontraspil, idet Cecilie flere gange overforcerede, når Frederikke i de mest pressede situationer sendte boldene retur med kvalitet, og ofte blev Cecilie passeret eller presset til fejl, hvis et angrebsslag manglede den mindste skarphed, men i den sidste ende trak Cecilie dog det længste strå.

Frederikke Pape
Foto: Sportsfotograf.com – Frederikke Alberte Pape

Selvom den anden semifinale startede senere, var den færdig inden 2. sæt var færdigspillet i førnævnte kamp, idet Sara vandt sikkert 6-1, 6-1 over 8. seedede Caroline Porsager (Greve).
I søndagens finale vandt Cecilie 6-2, 7-6(4) over Sara, og sammen vandt de senere finalen i U18 pigedouble.

Sara Børkop
Foto: Sportsfotograf.com – Sara Børkop

Sara, der har bopæl i Portugal, har gjort store fremskridt på ranglisten de seneste måneder, hvor hun har spillet en række turneringer i Sydamerika, og resultaterne har medført et spring på ca. 100 pladser til no. 169.
Cecilie har på grund af skade spillet ganske få turneringer, men i den kommende grussæson øges aktivitetsniveauet markant, og den nuværende rangering som no. 417 forventes at blive væsentligt forbedret.

UM Inde 2024
Foto: Privat – Silas & Cecilie Agerbek Fridthjof

Cecilies lillebror og klubkammerat i KB Silas Agerbek Fridthjof, der ligesom sin storesøster stadig har endnu et år i deres aldersgruppe, havde også en medalje med hjem til bopælen på Amager, idet han i U12 drengesingle gik hele vejen fra kvalifikationen til finalen efter i alt 7 sejre i 2 sæt.
I finalen mødte Silas 1. seedede Philip Hartvigsen Dianati, der viste internationalt format, da han for 4 uger siden var fremme i kvartfinalen ved en Tennis Europe Category 1 turnering i Auray i Frankrig.

UM Inde 2024
Foto: Dansk Tennis Forbund – Philip Hartvigsen Dianati

Philip var urørlig og han vandt 6-0, 6-0 i alle kampene frem mod finalen, hvor han også vandt 6-0 i 1. sæt mod Silas, der dog kom på tavlen i 2. sæt, da Philip vandt finalen 6-0, 6-2.
Både Philip og Cecilie vandt som de eneste 2 guldmedaljer, og efter sin 2. guldmedalje mente Philip, at han trængte til at komme hjem og slappe af.

Mouratoglou Tennis Academy
Foto: Privat – Patrick Mouratoglou og Silas Agerbek Fridthjof

Silas har dog markeret sig i en sådan grad, at han er blevet inviteret til Mouratoglou Tennis Academy, hvor han ses herover sammen med Patrick Mouratoglou.

Alle finale resultater fremgår herunder hos Dansk Tennis Forbund.

I U12 pigesingle havde 9-årige Philippa Henningsen fra Hareskov-Værløse Tennisklub fået wildcard til kvalifikationen, selvom hun fortsat tilhører U10 årgangen, og hun viste sig at være  fuldt berettiget til at være med i U12, da hun med sejre 6-1, 6-1 og 6-0, 6-0 kvalificerede sig til hovedturneringen, hvor hun fortsatte sejrsrækken med 6-1, 6-1 over Clara K. Hermansen (KFUM) og 6-1, 6-2 over 4. seedede Anna Iris Serban (Gentofte).

I kvartfinalen mod 7. seedede Nynne Koch(Aarhus 1900) måtte Philippa dog i 3 sæt, inden hun med cifrene 4-6, 6-4, 6-4 var helt fremme i semifinalen, hvor hun lørdag mødte sin klubkammerat og 11-årige storesøster 6. seedede Emilia Henningsen, der allerede for et år siden viste internationalt format, da hun vandt en Tennis Europe Category 1 titel i Portugal.

Philippa fulgte godt med i duellerne mod storesøster, der dog havde større tryk bag slagene, og der blev ikke taget familie-hensyn under kampen, som Emilia vandt 6-0, 6-0, hvilket var samme cifre som begge de tidligere runder.
Søstrene havde talt sig frem til, at Philippa vist vandt omkring 8 point i kampen.
Trods nederlaget var der ingen sure miner, da billedet herunder blev taget umiddelbart efter kampen.

UM Inde 2024
Foto: Tennisavisen – Philippa & Emilia Henningsen

Begge søstre har store drømme, og Emilia lægger ikke skjul på, at hendes ambition er at blive Verdens bedste tennisspiller.
Philippa har dog endnu større ambitioner – nemlig en dag at vinde over sin storesøster, der både har trænet med Lars Christensen og Kenneth Carlsen, og hun er tilknyttet Leschley Foundation og Mouratoglou Tennis Academy i Nice.

I finalen vandt Emilia 6-0, 6-2 over Coco Cirkeline Lynge Olsen (KB).

UM Inde 2024
Foto: Privat – CoCo Cirkeline Lynge Olsen, Emilia & Philippa Henriksen

 

Forrige artikelUge 14: Wozniacki wildcard til WTA 500 Charleston inden Billie Jean King Cup
Næste artikelPrøv Tennisshoppens nye og populære B2B-Portal
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.