Sejren i semifinalen mod Tomas Martin Etcheverry, der sidste år gav Holger Rune en tennis-lektion, illustrerer den markante efterfølgende udvikling

Da Holger Vitus Nødskov Rune i starten af september som 17-årig første gang mødte 21-årige Tomas Martin Etcheverry (ARG), der dengang var no. 321 på ATP-ranglisten, fik han en regulær tennis-lektion af argentineren, der vandt 6-3, 6-0.
En væsentlig årsag hertil var, at Holger endnu ikke havde tilstrækkelig tålmodighed til at spille lange opslidende kampe, som er nødvendigt på proff-touren mod boldsikre modstandere.

M15 Caslano: Lektion til Holger Rune i 2. runde efter comeback dagen før

I mellemtiden er argentineren avanceret mere end 100 pladser på ATP-ranglisten, hvor han nu er no. 220, men Holger har taget et endnu større spring fra no. 821 til 291 med fortsat pil opad, og han kan se frem til endnu et avancement, når ranglisten opdateres næste gang efter French Open.

Holger har for 2. uge i træk spillet sig i en ATP Challenger finale, idet han i semifinalen ved Biella 7 i Italien fik revanche mod Etcheverry, der i starten af kampen ikke kunne stille meget op i Holgers servepartier, og da Holger til gengæld brød argentinerens serv rent til 3-1 og bragte sig foran både 4-1 og 5-2 havde han tilsyneladende helt kontrol over sættet.

Da Holger servede for sættet ved 5-3, skaffede han den første sætbold med et smash til 40-30, og han stod klar ved nettet, da han derefter pressede argentineren i baghåndshjørnet, men i stedet for at afgøre pointet havnede flugtningen i nettet, hvorefter en dobbeltfejl gav Etcheverry mulighed for at bryde tilbage, hvilket han forsøgte med en stopbold, som Holger nåede frem til og fulgte op med et smash.
En dansk forhånd i nettet gav dog en ny break-mulighed, hvor Holger igen pressede argentineren i baghånden og fulgte til nettet, men for 3. gang i sættet manglede skarpheden i flugtspillet, da bolden atter havnede i nettet, hvorved Etcheverry brød tilbage til 4-5.

Holger havde derefter igen sætbold, da han ved 30-30 i argentinerens næste serveparti nåede frem til en argentinsk stopbold og lagde den dybt i banen, men igen manglede sikkerheden i flugtspillet, da bolden igen havnede i nettet, men Holger fik en ny sætbold med en vinder efter at have holdt presset i duellen.
En efterfølgende netduel blev vundet af Etcheverry, som derefter spillede sig til sin første fordel i partiet efter en dansk fejl til stor frustration fra Holger med udtryk, som ikke tåler gengivelse.
En skarp returnering, som fremprovokerede fejl på 2. bolden, holdt dog Holger inde i partiet, men 2 efterfølgende danske fejl betød, at Etcheverry udlignede til 5-5, efter at Holger tilsyneladende havde haft sættet i sin hule hånd.

Holger bevarede dog fuldt fokus, da han holdt serven rent til 6-5, og han lagde pres på Etcheverry med en maskeret stopbold til 15-30 og en fremprovokeret fejl til 15-40, som betød yderligere 2 danske sætbolde, og efter en argentinsk fejl fra forhånden vandt Holger sættet 7-5.

Efter dansk føring 30-0 i starten af 2. sæt, fik Etcheverry efter en stopbold i grøften og en forhånd, der blev lidt for bred, break-mulighed ved 30-40 i Holgers første serveparti, men Holger spillede sig til en oplagt mulighed for at afværge muligheden, men i stedet sendte han bolden i nettet og blev derved brudt fra start.

Etcheverry havde derefter godt styr på sine servepartier, hvor Holger højst vandt en enkelt bold, og da han selv blev brudt igen til 2-5, vandt argentineren sættet sikkert 6-2.

I starten af 3. sæt var kampen igen helt lige, og et nøgleparti blev argentinerens serveparti ved 1-2, hvor kampen balancerede med 2 fordele til hver, men på den 2. danske break-mulighed, hvor Etcheverry havde initiativet i duellen, modstod Holger presset, indtil en en argentinsk fejl betød dansk break til 3-1, og da han derefter holdt serv ved 40-30 til både 4-1 og 5-2 var finalepladsen i sigte.

I det efterfølgende parti fik Holger matchbold efter en argentinsk fejl til 30-40, men en 1. serv i T-et fulgt op af en vinder på 2. bolden afværgede den første matchbold, men en efterfølgende argentinsk fejl på 2. bolden betød endnu en matchbold, som blev afgjort efter en kort duel, der sluttede med argentinsk fejl fra forhånden til samlet dansk sejr 7-5, 2-6, 6-2.

Kampen kan genses herunder.

Dermed er Holger for 2. gang i karrieren klar til en ATP Challenger finale, hvor han på papiret må tilskrives god mulighed for at indfri målsætningen om at vinde en Challenger titel, når han søndag kl. 12 møder 31-årige no. 237 Marco Trungelliti (ARG), som Holger mødte i november 2020 i 1. runde ved M15 i Valldoreix, hvor argentineren var seedet 1.
Selvom Trungelliti, der i marts 2019 var no. 112, vandt 1. sæt og førte 3-1 i 2. sæt, fik Holger vendt slagets gang ved at holde fast i konceptet, og han vandt efterfølgende sin 2. professionelle titel på ITF-touren.

M15 Valldoreix: Holger Rune på nederlagets rand holdt fast i konceptet og vandt over 1. seedede

Trungelliti måtte ligesom Holger bruge 3 sæt i semifinalen, hvor han vandt 6-3, 3-6, 6-3 over no. 235 Felipe Meligeni Rodrigues Alves (BRA).

Finalen kan følges på Livestream.com/ATP kl. 1200.

Med finalepladsen er Holger på liverankingen no. 249, og i tilfælde af sejr bliver han formentlig no. 236.

Allerede i næste uge, får Holger mulighed for at avancere yderligere, idet han efter finalen rejser videre til Lyon, hvor han som følge af finalepladsen i Biella, får en “Special Exempt” (SE) til hovedturneringen i endnu en ATP Challenger, hvor han i 1. runde møder 19-årige no. 703 Titouan Droguet (FRA), der har wildcard til turneringen.
Holger har tidligere mødt og vundet over franskmanden 2 gange i junior-turneringer – senest 6-2, 6-2 ved Grade 1 i Santa Croce Sull i 2019.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat – Holger Vitus Nødskov Rune og Fernando Verdasco i Melbourne 2019.

I en eventuel 2. runde, kan Holger møde 37-årige no. 99 Fernando Verdasco (ESP), der tidligere var no. 7 på ATP-ranglisten.
Billedet herover er taget ved Australian Open 2019, hvorimod det øverste billede viser Holger umiddelbart efter dagens sejr i semifinalen.

Forrige artikelChallenger Biella 7: Holger Rune fortsætter sejrsstime med ny 2-sæts sejr
Næste artikelChallenger Biella 7: Holger Rune indfrier delmål for sæsonen med første ATP Challenger titel
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.