Selvom Holger Rune efter tabt 1. sæt var nede med break i begge efterfølgende sæt holdt han fast i taktikken og sikrede sejr over no. 249

Det var næppe med den største begejstring, at 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune studerede lodtrækningen til M15 turneringen WTT VILA DE VALLDOREIX RISE FOR GOOD TROPHY i Spanien, da han i 1. runde skulle møde den eneste top 300 spiller i deltagerfeltet, 1. seedede 30-årige no. 249 Marco Trungelliti (ARG), der for godt et år siden var no. 112 på ATP-ranglisten.

Argentineren vandt sidste år en ATP Challenger titel i Firenze, og i starten af 2020 vandt han både over både Mikael Torpegaard og dennes træningsmakker Jeffrey John Wolf, så i betragtning af at der er tale om en $15.000 turnering, er det usædvanligt at møde en spiller fra top 250 i 1. runde.

Holger har i flere turneringer haft store problemer med at bevare et konstant højt niveau hele vejen, og han har ofte søgt lidt for hurtige løsninger, når kampe mod rutinerede spillere blev tætte, hvilket ofte har resulteret i nederlag, som set udefra kan forekomme unødvendige.

Til gengæld har flere kampe på et højt professionelt niveau bidraget til, at Holger bliver stadig mere bevidst om, at der er brug for at bevare et stabilt højt niveau gennem hele kampen mod rutinerede spillere, der er vandt til niveauet i ATP og Challenger.

Kampen mod Trungelliti var ingen undtagelse, hvilket blev klart allerede fra kampens start, hvor Holger efter 40-30 fik brug for yderligere 2 fordele, inden han holdt serv til 1-0.
Begge holdt derefter serv indtil 2-2, hvorefter Holger trods 30-0 blev brudt til 2-3, og han havde senere stort besvær med at holde sig inde i sættet, da han først på sin 7. fordel holdt serv til 4-5.

Holger havde mulighed for at udligne til 5-5 ved 15-40 i argentinerens serv, og senere i partiet havde han yderligere 2 muligheder, inden Trungelliti alligevel holdt serv og vandt sættet 6-4.

I starten af 2. sæt havde Holger muligheden for at bringe sig på 2-0 ved 0-40 i argentinerens serv, men i stedet blev han selv brudt til 1-2, som blev udbygget til 3-1 i et sikkert argentinsk serveparti, men Holger svarede igen med et rent serveparti til 2-3.
Herefter fulgte et nøgleparti, hvor Holger havde mulighed for break ved både 30-40 og to efterfølgende break-muligheder, men Trungelliti afværgede alle 3, og i stedet havde han derefter hele 5 muligheder for at bevare forspringet, men Holger holdt sig inde i partiet, og i 4. forsøg lykkedes det omsider at udligne til 3-3 på Holgers 10. break-mulighed hidtil i kampen.

Et break er som bekendt først et break, hvis man selv holder serv efterfølgende, men Trungelliti genetablerede forspringet ved at bryde Holgers serv rent – i det psykologiske 7. parti – til 4-3, hvilket dog ikke fik Holger til at kaste håndklædet i ringen, hvorimod han brød tilbage ved 15-40 til 4-4, og han kom foran 5-4 i et efterfølgende sikkert serveparti.
Come-back’et blev fuldført, da Holger igen brød serven til 6-4 på den første sætbold ved 30-40.

I starten af 3. sæt blev 40-15 sat over styr, og selvom Holger derefter afværgede 5 argentinske break-muligheder, kom han bagud 0-1 i 6. forsøg, hvorefter Trungelliti holdt serv til både 2-0 og 3-1, men Holger bevarede kontakten med et rent serveparti til 2-3, og han var helt tilbage i kampen, da han derefter i 2 forsøg brød serven til 3-3.
Ligesom i 2. sæt svarede Trungelliti straks igen, da Holger kom bagud 15-40 i egen serv, men Holger afværgede begge break-muligheder og yderligere en argentinsk chance, inden han holdt serv til 4-3, hvorefter begge holdt serven rent, indtil Trungelliti servede ved 4-5.
Trods en begyndende krampe lykkedes det for Holger at bryde serven rent til samlet sejr 4-6, 6-4, 6-4.

Efter kampen havde Holger selv svært ved at forstå, hvordan det var lykkedes for ham at vende kampen, indtil det gik op for ham, at forklaringen var den simple, at han blev ved med at holde sig til planen – uden at forsøge sig med stopbolde eller net fremstød efter et tabt sæt, eller når han var bagud på scoretavlen.
Dog kunne hans coach påpege “hår i suppen” ved at betegne nogle breaks som “sjusk”, men ellers var der kun ros for præstationen, som også blev bemærket hos Dansk Tennis Forbund (DTF).

DTF gjorde desuden opmærksom på, at KB’s ukrainer, 19-årige Eric Vanshelboim trak sig sejrrigt ud af sin kamp, da han i kvalfinalen i samme turnering vandt 6-4, 7-6(4) over 20-årige Maxence Beauge (FRA).
Eric havde forinden vundet 2 kvalkampe, hvor han havde marginalerne på sin side, da han i 1. kvalrunde vandt 6-7(2), 7-6(5), [12-10] over Maxime Mora (FRA), og i 2. kvalrunde tippede marginalerne i 1. sæts tiebreak i Erics favør, da han vandt 7-6(10), 6-2 over Pol Amoros Ramos (ESP).

Eric møder i 1. runde af hovedturneringen 5. seedede no. 374 Raul Brancaccio (ITA) kl. 1000 onsdag på Court 6, og ved 1130-tiden findes Holgers modstander i 2. runde, når de to russere, no. Ivan Gakhov og no. 670 Andrey Chepelev mødes på Court 5.
Ved 1330-tiden spiller Eric sammen med Holger 1/8-finale i double mod 4. seedede Javier Barranco Cosano (ESP) og. Pedro Cachin (ARG).

Eric Vanshelboim
Foto: Sportsfotograf.com – Eric Vanshelboim

Som nævnt i opslaget fra DTF havde Frederik Løchte Nielsen og Tim Puetz matchbolde ved ATP 250 turneringen i Sofia mod Aisam-UI-Haq Qureshi (PAK) og Nikola Cacic (SRB), der dog vandt 3-6, 6-2 [11-9].

Desuden blev nævnt, at Mikael Torpegaard var i fuld gang med kampen i 1. runde ved ATP Challenger i Cary i North Carolina,
Kampen sluttede med dansk sejr 3-6, 6-3, 6-4 over William Blumberg (USA) fra det lokale University of North Carolina.
Dermed er Torpegaard klar til 1/8-finalen, hvor han torsdag møder 1. seedede no. 80 Thiago Monteiro (BRA).

www.sportsfotograf.com – Michael Torpegaard
Forrige artikelTurneringer uge 46: Torpegaard tilbage i USA. Holger Rune på grus mod no. 249. Afbudsramt WTA Linz og ATP Sofia
Næste artikelFind markedets bedste tennis live stream og se al den tennis du kan overkomme
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.