Holger Rune fik vendt truende nederlag i 1. runde til sejr, men i 2. runde manglede troen på sejr efter 1. sæt, hvor marginalerne svigtede

Inden corona-pausen var 17-årige Holger Rune inde i en god stime, og i den første turnering efter pausen blev der vist gode takter ved M25-turneringen i Vogau i Østrig, hvor Holger især i kvartfinalen fandt storspillet frem, inden han dog blev besejret i semifinalen af Dimitar Kuzmanov (BUL), der er no. 302 på den aktuelle ATP-rangliste.
Resultatet betyder, at Holger på den seneste rangliste er avanceret næsten 100 pladser til no. 732 på ATP-ranglisten.

M25 Vogau: Manglende tålmodighed fra Holger Rune medvirkende til bulgarsk sejr

I sidste uge var Holger dog langt fra det niveau, som forventes af en spiller med det potentiale, som Holger er besiddelse af, og det er der ikke råd til mod 19-årige Timfey Skatov (RUS), der ligesom Holger har været no. 1 på junior-ranglisten, og derfor var Holger ude af turneringen allerede efter 1. runde.

I denne uge kom Holger igen skidt fra start, da han i 1. runde ved M15 Caslano i Schweiz kom bagud 1-4 i 1. sæt mod 28-årige no. 412 Fabrizio Ornago (ITA), der både brød Holgers serv til 1-0 og 4-1, inden det helt gik op for Holger, at det er nødvendig at være fuldt fokuseret i hver eneste duel, når det drejer sig om professionel tennis.

Derefter fik Holger kontrol over spillet, og han brød tilbage på sin 3. break-mulighed efter 0-40, og i italienerens næste serveparti udlignede Holger til 4-4 efter et rent break, og han brød serven endnu en gang og sikrede sættet 6-4 på den første sætbold.

I 2. sæt havde Holger break-mulighed til 2-0, men Ornago fik alligevel udlignet til 1-1 i 6. forsøg, hvorefter Holger i stedet blev brudt til 1-2.
Et rent break til 3-3 og fra 15-40 til 5-3 satte dog Holger på sejrskurs, og han lukkede kampen med et rent serveparti til 6-4, 6-3.

Holger Vitus Nødskov Rune ved UTR Leschly Challenge
Foto: Sportsfotograf.com – Holger Rune ved Leschly Challenge i Farum

I 2. runde mødte Holger 2. seedede 21-årige Tomas Martin Etcheverry (ARG), der netop er avanceret 31 pladser til no. 290 på ATP-ranglisten, da han i sidste uge var i kvartfinalen ved ATP Challenger i Trieste, og Holger måtte være indstillet på nogle opslidende dueller, hvis han skulle gøre sig håb om at vinde kampen.

Argentineren afgav kun et enkelt point i hvert af sine egne første 3 servepartier, hvorimod Holger blev brudt ved 30-40 til 1-3, og han blev desuden brudt til 1-5, da han ikke udnyttede sine 2 fordele i partiet.
Herefter brød Holger modstanderens serv rent og han holdt desuden serv til 3-5, men argentineren sikrede sig med et rent serveparti  til 6-3 1. sæt, hvor Holger manglede marginalerne, når “vinder-slag” og flugtninger ofte ramte lige udenfor linjerne.

I flere af Holgers kampe har det fået afgørende betydning, at han ikke har haft den fornødne tålmodighed mod spillere, som konstant holder boldene i banen, og måske har det været medvirkende årsag til, at selvtilliden tilsyneladende forsvandt i resten af kampen, hvor Etcheverry indledte 2. sæt med et rent break fulgt op af et rent serveparti samt endnu et break til 3-0 i 2 forsøg, og efter yderligere et break uddelte argentineren et “æg”, da han servede kampen hjem ved 40-15 til 6-3, 6-0 efter et et sæt, hvor Holger kun vandt 2 point i modstanderens serv.

Både denne kamp og i sidste uge mod Skatov er eksempler på, at Holger endnu ikke helt kan overskue, at det ofte er nødvendigt at indstille sig på lange opslidende kampe, hvor bolde hele tiden kommer retur og ofte skal vindes flere gange, hvilket både kræver tålmodighed og fysisk overskud, så han ikke falder for fristelsen til at afkorte dueller ved at gå efter vindere, stopbolde og netfremstød på mindre velvalgte tidspunkter.

Lars Christensen. Træner for Holger Rune
Foto: Sportsfotograf.com – Lars Christensen, coach for Holger Rune

Først når Holger formår at stå distancen både fysisk og mentalt mod førnævnte type af spillere, kan han forvente at tage det næste skridt til Challenger niveau’et, hvor han reelt har de tennismæssige forudsætninger for at gøre sig gældende, og derfor er der ingen grund til panik, da de seneste kampe uden tvivl har overbevist Holger om nødvendigheden heraf.

Forrige artikelKræftens Bekæmpelse: Lyserød Tennislørdag – er det noget for dig?
Næste artikelWTA 125 Prag: Efter 8 sejre og opvisning i 1. sæt blev Clara Tausons sejrsstime stoppet
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.