Selvom Holger Rune var på nederlagets rand flere gange i 3. sæt sikrede vinderinstinkt og sejrsvilje til sidst sejren og første Challenger titel

Da 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune for 2. uge i træk kvalificerede sig til en ATP Challenger finale, var han i semifinalen mod Tomas Martin Etcheverry (ARG) ved Challenger Biella 7 i Italien presset i en sådan grad, at frustrationerne tog overhånd i form af ukvemsord, som ikke blev gengivet i Tennisavisens dækning.

Challenger Biella 7: Holger Rune klar til ny finale efter revanche mod Etcheverry

Efterfølgende har episoden givet anledning til en “shitstorm” på sociale medier, fordi Holgers ytringer blev opfattet som udtryk for homofobi, hvilket Holger efterfølgende overfor TV 2 har undskyldt 100 procent, og han bedyrer at han vil tage ved lære af episoden, som har fyldt meget i hans tanker det seneste døgn.
Desuden har han undskyldt episoden på sin instagram-profil.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

Episoden har muligvis også påvirket koncentrationen om selv finalen, hvor Holger mødte 30-årige Marco Trungelliti (ARG), som han tidligere har vundet over i en M25 turnering sidste år, og i betragtning af den udvikling, som Holger efterfølgende har gennemgået, var han hos bookmakerne stor favorit inden finalen.

I kampens 1. sæt var det Holger, der først fik break-mulighed ved stillingen 1-1, men argentinere hold sin serv, indtil Holger ved 3-3 fik 2 nye break-muligheder, og i 2. forsøg brød han serven og fulgte op ved selv at holde serv til 5-3.
Da Trungelliti servede for at holde sig inde i sættet, kom han bagud 0-40 efter 3 fejl, og efter endnu en fejl ved 15-40 sikrede Holger 1. sæt 6-3.

I det første parti i 2. sæt førte Holger 40-15, men efter en dansk fejl og en argentinsk vinder, kom Holger alligevel under pres fra start, da en stopbold havnede i nettet.
Den første argentinske break-mulighed blev dog reddet, hvorefter Holger på den næste serv sendte 2. bolden i nettet, og endnu en dansk fejl medførte et tidligt argentinsk break, som Holger dog straks tog tilbage, da han brød argentinerens serv ved 15-40.

Ved 2-2 kom Holger igen i problemer ved 0-40 i egen serv, men med 3 stopbolde i træk fik Holger udlignet til 40-40 og han afværgede yderligere en break-mulighed, inden han alligevel holdt serv til 3-2, hvorefter de begge holdt serv uden at være i problemer frem til 5-5.
En statistik viste på det tidspunkt, at Trungelliti var mere effektiv bag sin 1. serv end Holger, der til gengæld havde større udbytte bag 2. serven end argentineren.

I Holgers næste serveparti kom han bagud 15-40 efter en stopbold, og efter en dansk vinder til 30-40 gav en dobbeltfejl argentinsk break til 6-5, og selvom Holger derefter afværgede 2 sætbolde ved 40-15, kunne Trungelliti alligevel sikre sig sættet 7-5 efter en dansk baghånd i nettet.

I starten af 3. sæt afværgede Holger en break-mulighed med et smash, og han havde derefter selv en oplagt mulighed for at bryde til 2-0, da Holger ved 30-40 nåede frem til en stopbold og lagde bolden dybt, hvilket pressede Trungelliti til et smash-oplæg, som Holger brændte, og i stedet udlignede argentineren til 1-1.

Til gengæld kom Holger i problemer i sit næste serveparti, hvor endnu et brændt smash gav argentinsk break-mulighed, men en vinder via netkanten afværgede muligheden, og Holger afværgede yderligere en break-mulighed, da han holdt presset i duellen, som blev afgjort ved nettet, og efter en fremprovokeret argentinsk fejl og en servevinder bevarede Holger forspringet til 2-1.

I Holgers næste serveparti havde han ved 40-30 en oplagt mulighed med et smash, men i stedet blev han passeret, hvorefter en dobbeltfejl og endnu en fejl allerede på 2. bolden betød, at Trungelliti brød serven og derefter selv holdt serv ved 40-15 til 4-2.
Holger bevarede kontakten, da han efter 40-15 holdt serv til 3-4, og han meldte sig derefter tilbage i kampen, da han fremprovokerede en fejl til 30-40, hvorefter en argentinsk fejl fra baghånden betød, at Holger brød serven til 4-4.

Begge holdt derefter serv til 5-5, hvorefter Holger igen kom under pres ved 0-30 i egen serv, og det blev 15-40 efter en argentinsk vinder, da han nåede frem til en stopbold, og i den næste duel blev en bold fra Holger via netkanten for kort, og Trungelliti kunne bringe sig afgørende foran med en vinder til 6-5.

Trungelliti kom derefter foran 30-0, hvorefter Holger satte sin næste servereturnering på baglinjen, men da dommeren først dømte fejl og efter tjek af mærke korrigerede dommen, skulle bolden spilles om.
Holger vandt dog alligevel pointet, da argentinerens 2. bold blev for lang, og da han i den næste duel sendte en baghånd i nettet, bevarede Holger kontakten, og endnu en argentinsk fejl gav Holger en break-mulighed, hvor dommeren efter Holgers returnering råbte “stop”, og da han tjekkede mærket, dømtes fejl på 2. serven, hvorved Holger igen brød tilbage og tvang kampen ud i en afgørende tiebreak.

Holger kom bagud både 0-2 og 2-4, men han tog argentinerens mini-break tilbage til 3-4, og han holdt derefter serv til 5-4, hvorefter en argentinsk fejl efter en baghånd slice fra Holger havnede i nettet, hvorved Holger havde 2 matchbolde.
Den første blev afværget, da Holgers servereturnering havnede i nettet, men da Holger derefter selv servede ved 6-5 blev Trungelliti presset til en fejl, som sikrede Holger sejren 6-3, 5-7, 7-6(5) efter 3 timer.

Finalen kan genses herunder.

Tennisavisen har modtaget ovenstående billede, hvor Holger interviewes efter finalen samt et par billeder fra præmieceremonien.

Challenger Biella 7 2021
Foto: Privat

Sejren betyder, at Holger dermed har indfriet endnu et af sine mål for sæsonen, som var at vinde sin første ATP Challenger titel, som indbringer 80 point til ATP-ranglisten, hvor han på live-rankingen er no. 237.

Challenger Biella 7 2021
Foto: Privat

Holger stiler dog efter højere mål, heriblandt at kvalificere sig til Next Gen ATP Finals, hvor han på live-rankingen efter finalesejren er no. 10 blandt spillere født 2000 og senere.
Desuden er målet at kunne deltage i kvalifikationen til US Open, hvilket formentlig er meget tæt på med en rangering i top 240.

Holger får i næste uge mulighed for at tage yderligere et trin op ad ranglisten, når han deltager i en ATP Challenger i Lyon.
Herunder er illustreret, hvor langt Holger har mulighed for at nå på ranglisten ved turneringen i Lyon.

Modregnes R16 Kvart Semi Finale Vinder
1 8 18 35 60 100
Ny Point 283 293 310 335 375
Mulig rangering 14-jun 235 229 221 204 186
Forrige artikelChallenger Biella 7: Holger Rune klar til ny finale efter revanche mod Etcheverry
Næste artikelJohanne vinder i sin Grand Slam-debut
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.