En ude og en videre

Venus Williams
© 2017 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una
Søstrene Venus og Serena Williams spiller ved Wimbledon for henholdsvis 22. og 19. gang.

Venus Williams stod i sin 1. runde kamp over for turneringens yngste spiller, landsmanden Cori Gauff. I følge deres dåbsattests er der mere end 24 års forskel på de to spillere. Dette var dog ikke noget, der var til at se på banen.

Den unge teenager fra USA gik relativt hårdt til den fra start og viste ingen tegn på nervøsitet, trods det var første grand slam på senior niveau. Ydermere stod det store idol på den modsatte banehalvdel.

Gauff, der er rangeret som nummer 313 i verden, leverede fantastisk tennisspil og lignede til tider en, der har været en del af touren i flere årtier. Venus Williams derimod, der pt. er rangeret som nummer 44 i verden, men tidligere har været nummer et samt vundet grand slam og OL, lignede en, der er ved at synge på sidste vers. Venus Williams er i år blevet 39, men har endnu ingen intentioner om at lade sig pensionere.

Unge Gauff og rutinerede Venus Williams hamrede næsten lige mange vindere afsted, mens det var ved uprovokerede fejl, der var en verden til forskel. En forskel på hele 18 uprovokerede fejl til fordel for Gauff. Den unge amerikaner leverede skræmmende kun OTTE, mens Williams var på 26.

To breaks mere end idolet var nok for Grauff til at lade sig hylde til sidste. Efter 1 time og 19 minutter faldt hun på hug til tilskuernes jubel. Endnu et kapitel i historien blev skrevet, da Cori Gauff besejrede Venus Williams med cifrene 6-4, 6-4. I sin næste runde møder hun slovakiske Rybarikova, der er rangeret som nummer 139 i verden.

Venus må endnu engang forlade det grønne græs, inden det for alvor er startet, og kun Venus selv ved, hvornår hun har betrådt Wimbledons legendariske græs for sidste gang.

Day Twelve: The Championships - Wimbledon 2016
Foto: Getty Images 2016

Serena Williams stod i sin 1. runde kamp over for Giulia Gatto-Monticone, der er rangeret som nummer 161, mens Serena er rangeret som nummer 10. Serena Williams er af mange betegnet som verdens absolut bedste, kvindelige tennisspiller gennem tiden. Ydermere sætter hun rekorder efter rekorder, og hun er helt motiveret for at sætte endnu en.

Den rekord kunne komme til Wimbledon 2019, hvor hun forsøger at få sin grand slam titel nummer 24. Dette vil bringe hende op på siden af australske Margaret Court.

Serena Williams startede sin 1. runde kamp som lyn og torden, og før nogen kunne nå at stave til modstanderens navn, stod der 5-0 på tavlen til amerikaneren. Williams fik dog lidt nerver på, men endte dog med at tage sættet 6-2.

Andet sæt blev en del mere jævnbyrdigt. Begge begyndte at lave flere vindere, mens antallet af uprovokerede fejl steg samtidig. Dette resulterede i, at der skiftevis blev vundet partier, indtil stillingen 5-5. Herfra viste Serena Williams, hvorfor det er, at hun stadig skal betragtes som en af favoritterne til at vinde dette års udgave.

Efter 1 time og 20 minutter kunne Serena Williams skrige glæden ud med cifrene 6-2, 7-5. Hun møder i anden runde slovenske Kaja Juvan, der er rangeret som nummer 133 i verden.

Forrige artikelWimbledon 2019: Wozniacki i anden runde med lidt besvær
Næste artikelWimbledon 2019: Hvem løber med titlen i år?
Avatar photo
Kristian Asbjørn Korsgaard er 31 år og har spillet tennis siden 2005. Pt. spiller han i Hobro Tennisklub. Kristian har været tennisentusiast i mange år med særlig interesse for WTA-touren. Han ser så meget tennis som muligt for at holde sig opdateret og kunne ajourføre læserne på Tennisavisen.dk.