Juniorlandstræner Jens Anker Buus Andersen er i denne uge i Portugal sammen med fire U12 piger, som efter 1. runde alle er videre i double, og kun en enkelt er ude i single

Selvom Tennisavisen nødigt vil undlade at omtale, når danske spillere deltager i internationale turneringer, sker det alligevel enkelte gange, at vi ikke lige har opdaget, når danske spillere deltager i turneringer under TE Europe.

Derfor sætter vi pris på, når Tennisavisens læsere selv gør opmærksom på, når der er dansk deltagelse i udlandet.
Et godt eksempel herpå er, at en læser fortalte, at fire U12 piger i denne uge er af sted sammen med juniorlandstræner Jens Anker Buus Andersen i Portugal, hvor de deltager i Category 3 turneringen V Memorial Luzio Vaz i  Coimbra, Portugal.

Alle pigerne er direkte i hovedturneringen, hvor 1. runde blev spillet mandag.
Sille Larsen var den eneste af pigerne, der ikke slap videre til 1/8-finalen, idet hun tabte 0-6, 2-6 til  Aleksandra Evdokimova (RUS), der var med på et wildcard.

To af de danske piger havde ligeledes fået wildcard til hoved-turneringen.
Johanne Christine Svendsen udnyttede dette med sejr over Madalena Marques (POR) 6-0, 6-2.
Det samme gjorde Victoria Ilena Andersen ved at vinde over Mariana Campino (POR) 6-2, 6-1.,

Charlotte Mosbæk Ellegaard er ligeledes videre, da hun vandt 6-2, 6-3 over Maria Schnuck (GER), der var gennem kvalifikationen.

Kampene i 1/8-finalen er programsat til tirsdag, hvor Johanne skal møde Annalisa Schaenzle (GER), Charlottes modstander er Alina Shcherbinina (RUS), og Victoria møder Matilde Jorge (POR).

Pigerne må dog være en smule tålmodige, da det regner i Portugal, og derfor udnytter de ventetiden med at se Julekalender på en bærbar, hvilket Anker har dokumenteret på ovenstående billede, hvor rækkefølgen fra venstre er Sille, Charlotte, Victoria og Johanne.

I double blev det til sejre til begge danske konstellationer i 1/8-finalen.
Victoria og Sille vandt over Ana Baptista/Beatriz Freixo (POR) 6-3, 6-1.
Charlotte og Johanne havde en del mere besvær, men de vandt i den sidste ende over Debora Madile/Nina Molokova Ferreira (POR) 5-7, 6-2, [10-6].

Vicotoria og Sille møder i kvartfinalen Kateryna Rublevska/Anastasiya Yakubechko (UKR), og Charlotte og Johannes modstandere bliver Ines Oliveira/Maria Reis (POR).